Rokjes van restjes

Nog even op de valreep voor we aan 2017 beginnen.
Een restjesverwerkingsprojectje: rokjes! Vooral om weg te geven aan enkele lieve vriendinnen met schattige meisjes. Want Jente heeft wel al heel wat van deze exemplaren.
Ik maakte ze opnieuw met dit patroon van de Dromenfabriek.

Voornemen voor 2017: De restjes stof iets minder lang laten liggen. Want zo van dat bandwerk is me soms iets té veel van het goede (van hetzelfde eigenlijk).
Nog een voornemen voor 2017: Minder stofjes kopen.
Nog een voornemen voor 2017: Geen voornemens maken die ik niet kan verwezenlijken.
Dus alvast mijn voornemens voor 2018: Minder restjes laten liggen en minder stofjes kopen.

Alle rokjes hebben een elastiek, behalve het druppelrokje. Daar werkte ik met boordstof in één van de kleuren van de druppels.
Meestal werkte ik de elastiek erin vast met een zigzagsteek. Ook een voornemen voor 2017: Een nieuwe naaimachine kopen. Mijn oude Toyota doet echt heel raar al er in tricot gestikt moet worden. Tips zijn altijd heel erg welkom!!
Jente haar t-shirtje is nog een Fons & Sien die ik lang geleden maakte.

Het bloemen- en bolletjesrokje maakte ik uit oude rokjes van een vriendin. Ze wou met de stofjes wel nog iets voor haar dochtertje. Ik behield de zoom en van ééntje ook de zijkanten (die werd dus mega fel gefronst). Wat een gemakszucht.
A., nu ben ik ze gisteren nog vergeten meegeven voor die prachtige dochter van jou!

Alvast gelukkig nieuwjaar, iedereen! Let the music play all night! 🙂

(Of niet en kruip zoals wij vlak na middernacht in bed om ‘s morgensvroeg ten laatste om 7u verder te shaken op ”k zag twee beren’. 🙂 Santé!)

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , .

0 Comments

  1. Prachtig! Mijn kleine meid gaat stralen als ze straks haar nieuwe rokjes ziet… of was het haar mama die er nog het meeste van gaat genieten? Dankjewel! En happy new year…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *