BLOS 2 mix and match + dag 2 blogtour Fons en Sien patroon

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Stoffen die makkelijk mixen en matchen met elkaar en ander moois. Dat is de nieuwe BLOS 2 collectie van Bambiblauw (About Blue Fabrics). Ik koos voor de lichtblauwe stof met zwart ‘gewassen’ bergjes erop en de streepjes uit de BLOS 1 collectie. Heerlijk zachte en mooie french terry, in de gebruikelijke Bambiblauw topkwaliteit.

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

In zoveel leuks zag ik dus wel een minicollectie. En zo geschiedde het. Ik begon te knippen en bleef knippen tot mijn stof helemaal op was. Toen moest het nog allemaal in elkaar gezet worden, maar dat ging al bij al vrij vlotjes. Hoe mijn naaikamertje er op woensdagavond na deze marathon uitzag, daar zullen we het niet over hebben.
Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Het model was laaiend enthousiast over de nieuwe kledingcollectie die plots in onze living hing en ze eigende zich meteen het kruippakje toe. Na mijn grondige argumentatie over dat het kruippakje en mini-shirtje veel te klein waren, kon ze er nog steeds geen vrede mee nemen. Proberen aan te trekken dan maar… En toen ik uiteindelijk (uit vrees dat ze er misschien nog in zou slagen) zei dat we dat pakketje gingen meenemen als cadeautje voor een baby, was ze on board. Met zo’n blik van: “Moeder, zeg toch gewoon dat dat een cadeautje is en ik maak niet van mijn oren, zenne.”
Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

De Kika kimono van La Maison Victor steekt al een tijdje mijn ogen uit, maar het kwam er nooit van om hem te maken. Zo’n vestje in die blauwe stof leek me wel wat. Ik maakte de 98 omdat ik vond dat deze outfit haar nogal snel klein viel. En nu zijn we toch al enkele maanden verder. Maar ik was beter toch voor de 92 gegaan. Dit vestje vind ik toch wel een beetje te groot. Ik luisterde mooi naar het patroon, behalve dat ik de versteviging wegliet en doorstikte naast de rand in plaats van in de naad.
Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Voor Jente haar broek gebruikte ik het patroon voor de Lulu broek, ook van La Maison Victor. Hiervan had ik gehoord dat hij heel kort was en in de breedte eerder aan de grote kant. Ik gokte hier wel op de 92 met 104 als lengte. Het ding was veel te lang, maar nu heeft het wel wat omplooi-opties. De lengte van maat 98 was goed geweest. En hier valt de 92 ook heel breed uit, vind ik. Dus samen met de kimono zullen deze topstuks hier eerder lenteoutfits worden. Lijkt me een goed plan, gezien ik vrees dat ik dan niet al te veel tijd achter mijn naaimachien zal doorbrengen met terug zo’n minibaby in mijn armen.
Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Over baby’s gesproken. Het is dus weer babyboom seizoen in onze omgeving en ik anticipeerde alvast. Ik naaide een mini-shirtje met het patroon dat ik voor Jente wel duizend keer gebruikte indertijd (nostalgie, amai), het shirt met enveloppehals van de Dromenfabriek. Uit ervaring wist ik dat ik het iets langer en onderaan gewoon recht moest knippen (en niet gebogen zoals het patroon aangeeft). De boordstof van de playtime collectie van See You At Six matcht trouwens perfect bij deze stofjes, zowel de gebroken witte als de blauwe. Dat capsule closet idee van de dames Sluijs, ik blijf ervan dromen… 🙂

Voor bij het shirtje of gewoon als complete babyoutfit met blote chubby armpjes, maakte ik nog de reversible overall van Brindille & Twig. De blauwe kant combineerde ik niet met zakken. Dat zag er echt té uit. Voor de ‘reversed’ kant gebruikte ik een donkergrijze french terry die ik kocht, ik denk van Nicky, op de yardsale vorige week. Die kant combineerde ik wel met de zakken.

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

En dan zie je hier dus meteen al een preview van nóg een nieuwe Bambiblauw collectie die eraan komt. Ik had net genoeg om er die kleine stukjes voor de overall en een Fons uit te maken. Die nieuwe collectie combineert dus ook mooi met deze BLOS 2 collectie.

Dat wordt fijn herfstmateriaal hier! 😉

Bambiblauw BLOS 2 WenSJe

En wat betreft het Fons & Sien patroon. Vandaag mag ik voor dag 2 van de blogtour So Popo Sew aankondigen. Zij maakte met de nieuwe spookjesstof van Bambiblauw een Fons shirt met ruffles (hier ondertussen ook een favoriete versie). Haar dochtertje is zo ongelofelijk schattig en Marie-Paule heeft een heel originele kijk op patronen en stofjes, vind ik. En deze outfit is weeral helemaal af!
So popo sew Fons shirt

Patronen:

20 Comments

 1. Joke
  19 September 2017

  Wat een heerlijke mini collectie!!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Merciii!

   Reply
 2. 128
  19 September 2017

  Wat een prachtcollectie!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Merci! Ik vond em ook zo leuk. 😉

   Reply
 3. Marie-Paule @SoPopoSew
  19 September 2017

  Helemaal fan van jouw minicollectie. Wat je allemaal kan maken met een paar lappen stof. Heerlijke mix&match, en ze groeit er snel genoeg in.
  Jij nog bedankt voor de uitnodiging tot de blogtour, én voor de leuke patroontjes.
  Benieuwd wat er nog uit je potlood gaat komen 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Oh zo lief seg!! Echt fijn dat je erbij was, zo’n mooie Fons!

   Reply
 4. Isabel (SewBel)
  19 September 2017

  Waw, wat een prachtige collectie nieuwe BLOS kleertjes ;-). Wanneer doe je het toch allemaal?! Super alweer.

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Merci!! Ja, overdrive modus voor deze collectie. En op woensdag ben ik thuis en de kleuter doet nog een dutje. 😉

   Reply
 5. Melanie
  19 September 2017

  Super mooi!! En erg benieuwd wanneer die andere nieuwe Bambiblauw collectie dan online gaat komen..Die stof is meer voor grotere kids en laat ik die nu net 2 hebben, hihi

  Reply
 6. Caro // Carreaukes
  19 September 2017

  Super tof, die stoffen passen zoooooo goed samen!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Ja dat is hé. Daarom dat ik me ,zo hard laten gaan heb. 🙂

   Reply
 7. Smospotten en snoesjes
  19 September 2017

  Ze is om op te eten! En met die kleertjes erbij <3 Zowiezo het lievelingske van de juf op school 🙂

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Merci! Ze heeft wel de neiging om mensen in te pakken, inderdaad 😉

   Reply
 8. withlovebyeva
  19 September 2017

  Amai, jij ging er nogal tegenaan zeg! Bij mij blijft het in zulke gevallen meestal bij knippen en ligt de hele stapel vervolgens ergens te verstoffen… :p

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Ja, nu had ik een deadline hé. Anders is dat hier ook een gekend fenomeen. 🙂

   Reply
 9. Lydia
  19 September 2017

  Mooie collectie kleertjes!
  Het babysetje vind ik erg mooi, dat overalletje! 😍

  Reply
 10. Naomi van Soft Cactus
  21 September 2017

  wat een schattige mini collectie!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Mercikes! Ik voel die ‘collectie-maak-drang’ hier voor jullie nieuwe collectie ook al aankomen. 🙂

   Reply
 11. […] Zwart én vrolijk. Dat moet wel de rode draad zijn doorheen de nieuwe french terry collectie van Bambiblauw. Leuke grafische prints gedrukt op zwarte, witte en lichtblauwe stof. Deze vier stoffen vullen de BLOS2 collectie mooi aan en kunnen er ook perfect mee gecombineerd worden. Ik koos nu voor ‘squiggle’ (de zwarte stof met witte bedrukking) en voor de ‘minty’ (blauwe met zwarte vegen en lijnen). De ‘scales’ (wit met zwarte bedrukking) had ik al gemixt met mijn BLOS2 collectie.  […]

  Reply
 12. […] van Bambiblauw, bijvoorbeeld de ‘monochromes’ collectie. Ik maakte er zelf hier en hier al iets […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top