Lotte Martens Party Animals

Lotte Martens Party Animals WenSJe (18 van 14)

Zin in een unieke party outfit? Eéntje die heel allround is en toch lekker kleurrijk? En vind je het fijn om af en toe zelf iets te naaien voor je gezinsleden? Maar mag het toch niet té ingewikkeld zijn?
Dan zijn de nieuwe stoffen van de Party Animals collectie van Lotte Martens iets voor jou. Lotte lanceerde enkele kleuren zijde en enkele leuke jacquards.
De stoffen op zich zijn zo uniek en feestelijk dat ze het best tot hun recht komen met heel simpele patronen.
Lotte Martens Party Animals WenSJe (23 van 14)
Ik had het geluk te mogen meewerken aan de voorstelling van deze Party Animals collectie. Wat een eer vond ik dat! In december mochten Jente en ik mee op fotoshoot bij Douglas Moors. Eva, Lotte en Riet zorgden voor een geweldige ervaring met alles erop en eraan. Jente was vanaf minuut 1 in haar nopjes toen Riet een schoendoos met gouden schoenen toonde. Ze gritste ze uit de doos, trok ze aan (toen nog in legging en baggy trui) en ging meteen voor de spiegel paraderen. Ik moet verder niet illustreren dat die fotoshoot wel goed kwam.
Lotte Martens Party Animals WenSJe (14 van 14)
Lotte Martens Party Animals WenSJe (17 van 14)
In aanloop naar de fotoshoot naaide ik onze beide outfits bij elkaar. Hier alvast een woordje uitleg over die van Jente. Over mijn outfit blog ik één dezer nog.
Zoals ik al zei gebruikte ik eenvoudige patronen. Ik naaide de Sky top uit La Maison Victor, maar ik voerde het hele topje. Dat was gemakkelijker dan het beleg knippen. Ik knipte de rugpanden en het voorpand dus gewoon twee keer. Ik gebruikte er één paneel Lunari Yellow voor en zijde als voering. Je kan even goed tricot gebruiken. Ik zette er drukknoopjes op achteraan en stikte er een lichtroze paspel tussen aan de hals. Deze stof is er eentje uit de vaste collectie. Vrijwel alle stoffen zijn te combineren met de nieuwe Party Animals stoffen.
Lotte Martens Party Animals WenSJe (15 van 14)
Lotte Martens Party Animals WenSJe (20 van 14)
Lotte Martens Party Animals WenSJe (22 van 14)
Jente haar rokje is een simpel rimpelrokje op een elastiek met de prachtige gele zijde, Supia 03. Ik bepaalde de lengte (beetje op de groei nog, want in de lente gaan we naar een trouwfeest en is dit de ideale outfit voor haar) en nam de volledige stofbreedte (een rechthoek dus) die ik rimpelde en op een brede elastiek vaststikte met een zigzagsteek. Ik overlockte de zoom en stikte 1cm om. Ik speldde niet, maar streek de zoom om. Deze zijde kan je perfect omstrijken en dan vaststikken. Ik zette de draadspanning iets lager. Dat werkte bij mijn machine het beste in deze dunne stof. (Voor mijn eigen jurk streek ik één en dan nog eens één centimeter om aan de zoom en dat lukte eigenlijk nog beter dan overlocken en dan één keer zomen.) Leuk aan zo’n rimpelrokje, naast het feit dat het supersimpel is om te maken, is dat je echt al je stof die je koopt ook gebruikt. Jente haar outfit werd feestelijk afgewerkt met gouden schoenen van bij Hippe Schoentjes.

Lotte Martens Party Animals WenSJe (13 van 14)

Lotte Martens Party Animals WenSJe (21 van 14)
Jente en ik hebben echt genoten van de fotoshoot (hoewel zoiets lichtjes 😉 uit mijn comfortzone is – en helemaal in die van Jente zo bleek)! Jente spreekt nog steeds van de confetti. En Katrien en Riet, merci dat jullie lieve dochters mijn mini-meid zo heerlijk vermaakt hebben die dag. Zie ze stralen alle drie!
Lotte Martens Party Animals WenSJe (24 van 14)
Lotte Martens Party Animals WenSJe (19 van 14)
Stof: Lotte Martens Exclusive fabrics: Lunari Yellow voor het topje & Supia 03 silk voor het rokje. Hier zie je het volledige collectieboek van de Party Animals collectie. 
Ben je op zoek naar leuke combinaties met de Lotte Martens stoffen, kijk dan zeker ook naar het vernieuwd Just knot it patroon van Mind The Whale. 
Patronen: Rimpelrokje zonder patroon; Sky top uit La Maison Victor editie juli-aug 2015
Foto’s: Douglas Moors

 

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , .

4 Comments

  1. Pingback: Lotte Martens Party Animal dress for me – WenSJe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *