Waiting for you

Baby sewing

Zo’n onbekende deadline. Soms wat onhandig als je zowel een uitsteller als een controlefreak bent. Ja, zoiets bestaat in één persoon. De voorbije maanden probeerde ik af en toe iets te naaien voor het minimensje dat binnen (waarschijnlijk) een week ons gezin komt vervoegen. Ik moet toegeven dat het plezanter is om voor een kleuter te naaien en ‘de pop’ dan meteen aan te kleden. Dus stelde ik heel wat babynaaisels uit tot de voorbije week. Maar ondertussen er liggen hier toch ook enkele outfits te wachten op nieuw gezelschap. De controlefreak is gerustgesteld.

Baby sewing

We hebben al te horen gekregen dat het wellicht een ‘iets minder dan gemiddelde’ baby zal worden en dat het over een ‘klein hoofdje’ gaat. (Jij hebt chance, hoor ik je denken, maar Jente had zogezegd ook een klein hoofd, ghoh weet je… echt deugd deed het niet. 🙂 ) Een lange uitleg om te zeggen dat ik meestal voor klein vallende maatjes ging.

Baby sewing

Deze overall is misschien een uitzondering, maar zal al beter meevallen dan het maatje 68 waar we Jente in gestoken hebben om haar mee naar huis te nemen van het ziekenhuis (haar voeten kwamen nog niet tot aan het kruis). Ik maakte hier de kleinste maat (56) van de Kirahvi overall uit Ottobre. De buitenstof is een heerlijk zachte wollen stof die ik kocht bij Georgette. Niet goedkoop, maar die gaat zijn geld meer dan waar zijn. Zo lekker warm en zacht. De binnenkant is katoenteddy. De boord is effen french terry. Ik vond geen passende boordstof en had al een mutsje gemaakt uit deze stof. Ik zag dat dus wel goed komen. De knopen zijn bronzen anorak drukknopen. Ze moesten immers door zes (soms redelijk dikke) lagen stof raken.

Baby sewing

Wij kijken er hier al naar uit om onze nieuwe aanwinst in deze heerlijk warme overall mee naar huis te nemen en om op wandel te gaan met zo’n zacht pakje liefde op onze buik.

Baby sewing

Baby sewing

Stof: Bordeaux stof gekocht bij Georgette (uitverkocht ondertussen, zag ik), beige katoenteddy gekocht bij Lanalotta, drukknopen gekocht bij Hexagoon, boorden uit french terry gekocht bij Kersenpitje.
Patroon: Kirahvi overall – Ottobre 1/2013

14 Comments

 1. vanmiek
  23 January 2018

  Spannend! En het is niet eens mijn baby… 😂

  Reply
 2. Nicky Heyvaert
  23 January 2018

  Wat een heerlijk pakje! En je maakte nog vanalles moois zo te zien 😍

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   25 January 2018

   Thanks! En jep, more babyspam komt er gegarandeerd aan hoor. 😉

   Reply
 3. Annick @ MinnieMie
  23 January 2018

  Oooh nu wil ik terug een baby. Die van mij hadden ook kleine hoofdjes, maar toch ga ik het bij twee laten 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   25 January 2018

   Haha, inderdaad, kleine hoofdjes is niet recht evenredig met meer kinderen! 😉

   Reply
 4. Ellen
  23 January 2018

  Wauw, dat ziet er perfect uit voor een mini-mensje van eigen makelij!

  Reply
 5. lunatiek
  24 January 2018

  Heel mooi!! Dat gaat inderdaad goed van pas komen!

  En veel succes!

  Reply
 6. LaFilleHella
  24 January 2018

  Super mooi, dat gaat goed van pas komen inderdaad! 🙂

  Reply
 7. isewblanche
  24 January 2018

  Heel mooi dat pakje! Ga je veel geniet van hebben.

  Reply
 8. Naomi van Soft Cactus
  24 January 2018

  Prachtig stapeltje! Succes met de geboorte en geniet nog wat van die laatste daagjes met z’n drietjes!

  Reply
 9. withlovebyeva
  24 January 2018

  Dat pakje is zo mijn ding! Eenvoudig en knuffelig, met kleuren die perfect bij elkaar passen. Anders-dan-anders ook, maar net daarom vind ik het geweldig. Love it!

  Reply
 10. eva
  24 January 2018

  Amai, wat een megaschattige overall <3 Ik tel mee af trouwens, reuzebenieuwd!

  Reply
 11. […] stof heel mooi en deed dus verder niets speciaals met de trui. Ik maakte er al de boorden uit voor dit projectje en ook voor dit en ik heb nog een trui voor Jente geknipt klaar liggen. Het is een french terry […]

  Reply
 12. […] patroon waarop ik me baseerde komt uit Ottobre van 2013. Ik leende die ook hier al van een vriendin. Ik deed wel heel wat aanpassingen om tot deze versie te komen. Omdat we elke dag […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top