Eighties sweater and perfect ribbing

eighties sweater

Een hele tijd geleden tekende ik dit sweaterpatroon. En toen werd Isa geboren. En toen werden de dagelijkse bezigheden drukker en de nachten slapelozer dan gedacht. Dus werd dit patroontje in een doos achterin de kast geschoven.
eighties sweater

Totdat deze prachtige boordstof van Wild van Stof in mijn brievenbus viel. Ik zag meteen een perfecte match met mijn sweaterpatroon. Ik tekende het patroon op basis van een trui die ik zelf droeg als peuter. Echt recht uit de eighties dus. Het plan is om dit patroon in enkele maten online te zetten hier. Zo tegen het begin van de herfst (kwestie van mezelf wat tijd te geven 😉 ).

eighties sweater
eighties sweater
eighties sweater

Wild van Stof heeft een grote en heel plezante collectie zelf ontworpen boordstoffen. Ik moet bekennen dat ik nog nooit met een dergelijke boordstof gewerkt had. Dit is enkele boordstof, dus je stikt gewoon dicht en plooit het daarna niet meer dubbel. Om dat wat mooier te kunnen afwerken, deed ik dit niet met mijn overlock, maar met een stretchsteek op mijn gewone machine in de groene kleur van het buitenste randje van de boord. Dat werkte perfect. Uit één reepje kreeg ik mooi alle boordjes van deze trui. Ik knipte ze wel iets smaller. Die boordstof geeft deze trui een heel leuke extra.
eighties sweater
eighties sweater
eighties sweater

De stof voor de trui is de powder brown stof van See You at Six. Voor het bovenste stuk van de trui gebruikte ik de geluste kant (de verkeerde kant van de stof eigenlijk) en voor de onderkant de ‘juiste kant’.
eighties sweater

eighties sweater

Voor het shortje gebruikte ik het quick soaker patroon van Katrina. Ik vergat wel even dat ik dit model altijd versmal tussen de beentjes… Nu ‘hangt’ dat zo’n beetje. Jammer. Maar meestal gebruiken wij die soaker pants hier als onderbroekje, dus op zich niet zo erg. Jente vindt nu ook dat al haar gewone onderbroeken tussen haar billen raken. Ze is dus enorme fan van deze exemplaren.
eighties sweater

Ziezo, wij hebben al een eerste herfsttrui. Nee hoor, het is er eentje voor koele zomeravonden. 🙂

eighties sweater

Stof:
Boordstof: Wild van Stof – verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties
Powder brown stof van See You at Six, gekocht bij Julija’s Shop 

Patronen:
Trui: zelfgetekend
Short: Soaker pants van Katrina

8 Comments

 1. Melanie
  15 July 2018

  Oooooo zo prachtig! Hoop dat je t niet erg vind wanneer ik deze op mijn kopieerlijstje ga zetten, haha. Veel hartjes!

  Reply
 2. Sylvia
  15 July 2018

  Heel mooi, ik kijk uit naar het patroon in maat 110 😉

  Reply
 3. Delphine
  16 July 2018

  Echt heel mooi! Leuk patroontje, dat wordt een hit!

  Reply
 4. griet de smedt
  16 July 2018

  zo mooi!!!

  Reply
 5. piepow
  16 July 2018

  Zalig mooi! In welke maten voorzie je het patroon te maken? #hooperookeentjevoormijndochtertekunnenmaken

  Reply
 6. Iris Rossaert
  16 July 2018

  heel mooi! Ik kijk uit naar het patroontje!

  Reply
 7. Majella
  17 July 2018

  Om op te eten… zooo schattig 👌

  Reply
 8. […] naaide de trui die ik hierook al maakte en ben nog volop aan het experimenteren met lengte en breedte. De halsboord probeerde […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top