Golden spots for my golden girl

edf

 

Zo dankbaar om voor te naaien, voor een meisje van 3,5 dat met alles staat. Die snelle naaisels staan haar vaak zo leuk, dat ik ze maar blijf maken. En het kind is zelf dan ook ontzettend dankbaar. Combineer dat met de prachtige About Blue Fabrics stoffen in je brievenbus en je kan niet anders dan haar kleerkast uitbreiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De vermoeidheid gooide wel wat roet in mijn naaiplanning sinds we terug zijn van op reis. Als ik een nacht 6 uur (in totaal) slaap, bestempel ik dat als een echt goeie nacht. Ik herinner me nog dat ik werkelijk vond, voordat ik kinderen had, dat een nacht minimum 9 uur slaap moest hebben en dat ik anders niet kon functioneren… En onlangs vroeg een collega me of kinderen krijgen mijn leven veranderd heeft… Tja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er zat dus wat vertraging op mijn naaiprojecten. Eindelijk kreeg ik toch een eerste outfit bij elkaar genaaid met deze ‘golden spots’ van de nieuwe paper pigeon collectie van About Blue Fabrics. Deze stof is mijn absolute favoriet van alle paper pigeons. Zo mooi, speciaal en toch eenvoudig, die goudgele vlekjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik naaide de trui die ik hierook al maakte en ben nog volop aan het experimenteren met lengte en breedte. De halsboord probeerde ik deze keer in twee delen te maken die elkaar overlappen. Het valt zo mooi rond haar hals, vind ik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De rok maakte ik op dezelfde manier als deze(die hier al enorm veel gedragen werd). Ik gebruikte geweldige babyrib met dikke ribbels. Ik was al aan het wachten totdat zulke stof beschikbaar zou zijn. Bij De Stoffenkamer kocht ik meteen twee kleuren. Ik denk dat mijn herfstnaaisels dit jaar een stevige 80’s vibe zullen krijgen. 🙂 Ik herinner me dat ik zelf in van die corduroy, oversized (toen heette dat nog ‘op de groei gekochte’) broeken rondliep (want dat was zogezegd veel warmer dan jeans of zoiets).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor wie zich al de hele tijd afvraagt of mijn kind ineens een wandelstok nodig heeft. Het antwoord is tweeledig. Nee, het is zo’n pinguïn waarvan de poten ronddraaien (zoiets dat kei veel lawaai maakt), maar ze speelt wel dat het haar wandelstok is.

 

Stof: 

Trui: golden spots van de Paper Pigeon 2 collectie van About Blue Fabrics

Rok: Corduroy, gekocht bij de Stoffenkamer

 

Patronen:

Trui: zelfgetekend

Rok: zelfgetekend

 

7 Comments

 1. Cindy
  16 August 2018

  Oh ja die Golden spots stof is echt super!

  Reply
 2. Nathalie V.
  17 August 2018

  Dat ziet er echt geweldig uit!
  Het duiveltje op mijn schouder was al direct aan het doorklikken naar de stof. Maar ik ben gisteren pas in de stoffenwinkel geweest en ik ging destashen. Benieuwd hoe lang ik het volhoud om neen te zeggen 😉

  Reply
 3. Margaret
  17 August 2018

  Wat een schattige kleren heb je weer gemaakt. Jouw dochter staat te glunderen. Knap dat je de patronen zelf maakt. De halsboord is veel mooier dan een gewone ronde boord.

  Groetjes, Margaret

  Reply
 4. withlovebyeva
  18 August 2018

  Huh wow, die golden speckles zag ik nog nergens, ik wist niet dat die ook in de collectie zaten! (En efkes for the record: corduroy is ook écht veel warmer dan jeans.)

  Reply
 5. Mima Loki
  19 August 2018

  Zo schattig en lief deze outfit. De dochter is om op te eten 😉

  Reply
 6. WenSJe
  29 August 2018

  […] ook met deze prachtige ‘golden spots’ van About Blue Fabrics. Na deze trui voor Jente, besloot ik nog een topje voor Isa te maken. Het Baby Stella patroon van Bebekins kocht ik toen we […]

  Reply
 7. […] We zijn er bijna! Nog enkele tutorial fotootjes en het ‘Senna skirt’ patroon is klaar voor lancering. Senna is een midi rokje met split, maar met een baggy gevoel door de rimpels aan de achterkant. Je kan er zakken en een lint in steken zoals hier, maar het kan even goed supersimpel zonder zakken en zonder lint, zoals hier (al meer dan een half jaar geleden 😉 ). […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top