Cool chick on the roof

Louise sweater & soakers

Jente en ik hadden een dagje quality time met z’n tweetjes op reis. Onze peuter had het niet zo met het ‘clubje’ waar ze naartoe kon in ons hotel terwijl wij uit wandelen gingen. Ze was ook al een paar keer mee geweest, maar vandaag had ze er geen zin in. Viel dat even mee dat ik, in tegenstelling tot de wederhelft, best wel moe was van al drie dagen klimmen. En dat ik dus maar al te graag met mijn kleine prinses (want zo noemt ze zichzelf tegenwoordig) het zwembad, springkasteel en dakterras wou onveilig maken.
Louise sweater & soakers
Bij ons bezoekje aan het dakterras profiteerde ik ervan om enkele fotootjes te maken van een nieuwe outfit. Eigenlijk was ie niet zo nieuw en dan vooral de trui niet. Die ligt hier al van bij de eerste patroontest voor de Louise sweater van Misusu patterns. Zo typisch dat het er op het laatste te veel aan is om de boorden eraan vast te zetten… En dus bij wijze van ‘ik-beter-mijn-leven-want-het-is-zomer’, raken dit soort projectjes eindelijk afgewerkt. Ik gebruikte voor de voorkant en mouwen een heel stevige interlock (staat ietsje te stijf, vind ik zelf) en voor de achterkant tricot met zwart-witte streepjes. Jente is helemaal into streepjes. Ik weet niet goed of dat ligt aan het feit dat ik zelf vrijwel altijd streepjes draag en ze in haar ‘ik-wil-altijd-hetzelfde-als-mama’-fase zit of aan het feit dat ze gewoon goeie smaak heeft. 😉 Voor de zakken die nét komen piepen gebruikte ik een muntgroene tricot.

Louise sweater & soakers

Louise sweater & soakers

Louise sweater & soakers

Vlak voor ik thuis de valies toeritste, maakte ik ook nog een broekje voor erbij. Hiervoor gebruikte ik het quick soaker pattern van Katarina. Het was echt heel erg quick, want printen-knippen-knippen-naaien duurde nog geen half uurtje. Ik gokte wel wat voor de maat en maakte een L, maar die blijkt eigenlijk nog veel te groot. Ik denk dat onze 2,5 jarige wel nog een tijdje met een S had voortgekund. Ik gebruikte hiervoor de Grill French Terry van de See You at Six Playtime collectie en de randen werkte ik af met een donkergroen restje. Met die stof naaide ik een testversie van deze Bloom sweater voor mezelf, maar die viel toch iets té leger-achter uit (donkergroen, Sofie, wat had je gedacht…). Hij ligt hier ‘for grabs’ op de ‘moet-eigenlijk-weg-maar-ik-durf-niet-goed’-stapel.
Louise sweater & soakers
Jente is enorm fan van haar zonnebril en bleek het ook goed te kunnen vinden met de ligstoelen op dat dakterras. Dat kwam dus weer mooi uit en resulteerde in enkele grappige foto’s. Het was verder ook een meevaller dat er net een horde mensen met parapente naar beneden kwam. We konden onze ogen uitkijken.

Louise sweater & soakers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Louise sweater & soakers

Louise sweater & soakers

Louise sweater & soakers

Louise sweater & soakers

Patronen: Louise sweater – Misusu Patterns ; Quick Soaker Pattern – Katarina
Stof: voor de trui – gekocht op de markt in Maastricht ; voor het broekje – ruitjes van See You at Six Playtime en groene boord uit de couponnekesbak :-), beide bij Lanalotta.
Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *