Rianne meets Atelier Brunette

Rianne jurk LMV

Nog eens een jurk maken voor mezelf. Dat stond al even op de planning. Een naaihobby hebben en kleren shoppen betekent soms een heel gesprek in mijn hoofd als ik in de winkel sta: “Dat is echt een super simpel T-shirt, zot om dat te kopen als ik het zelf kan maken.” “Dat jurkje zou beter wat meer zus of wat meer zo zijn. Als ik het zelf maak, kan ik dat tenminste kiezen.” En dan thuiskomen: “Tja, niet altijd zoveel tijd om het zelf te maken. Zeker voor mezelf. Kinderkleertjes is simpeler. Ik had beter toch eens een nieuwe T-shirt gekocht.” Ik vermoed dat je het vicieuze cirkel aspect hier wel begrijpt.

Maar goed. Er werd dan toch een jurk genaaid. Het werd de Rianne jurk van La Maison Victor. In dit boek staat ie, tussen nog veel andere ‘to sew’ projectjes.

Ik vouwde de band in het midden naar binnen in plaats van het oorspronkelijk overlocken. Dat maakte het iets minder stoer. Ik had ook geen passend overlockgaren. Dat had er ook een klein beetje mee te maken. 🙂
Ik maakte ook een halsboord eraan vast en mouwboorden die ik telkens nog eens doorstikte met een tweelingnaald.

Het stofje is een heerlijk zachte en warme sweaterstof van het prachtige merk Atelier Brunette. Donkerblauw-grijs met gouden streepjes. Super stofje!
Ik kocht deze donkere voor mezelf en ook een zacht roze met gouden bolletjes voor een jurkje voor Jente.
Bij deze nog eens een sneak peek van de Lena dress waarvan het patroon nu echt wel in aantocht is.

Als je dacht dat ik mijn achtergrond ging strijken, dan had je het mis!
Rianne jurk LMV

Niet veel jurk te zien, maar deze moest ik er bij zetten.
Rianne jurk LMV

Antwoord op de vraag: “Jente, lach eens!?”
Rianne jurk LMV

Rianne jurk LMV

Fotoshoot buster 🙂 Photobomb baby, die Jente.
Rianne jurk LMV

De stofjes kocht ik bij Lanalotta. Veerle, merci om mijn ‘stoffenknipwispelturigheid’ te kunnen volgen. 🙂

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , .

11 Comments

  1. Dat gesprek in het hoofd bij het shoppen is super herkenbaar 🙂 Mooie jurkjes allebei, ze zien er heerlijk draagbaar uit. Véél beter dan wat je in de winkel zou vinden 😉 En die Lena dress wil ik zeker ook eens proberen, al was het maar omdat onze oudste dochter zo heet 🙂

    • Oei, dat is jammer. Ik heb het zelf uit het boek ‘jurken’ gehaald. Daarin heeft LMV allerlei patronen voor jurken voor vrouwen samengevoegd. Een aanrader vind ik wel. Misschien heeft iemand nog een nummer op overschot waar het patroon in staat, maar ik denk dat het al eentje van lang geleden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *