Rianne meets Atelier Brunette

Rianne jurk LMV

Nog eens een jurk maken voor mezelf. Dat stond al even op de planning. Een naaihobby hebben en kleren shoppen betekent soms een heel gesprek in mijn hoofd als ik in de winkel sta: “Dat is echt een super simpel T-shirt, zot om dat te kopen als ik het zelf kan maken.” “Dat jurkje zou beter wat meer zus of wat meer zo zijn. Als ik het zelf maak, kan ik dat tenminste kiezen.” En dan thuiskomen: “Tja, niet altijd zoveel tijd om het zelf te maken. Zeker voor mezelf. Kinderkleertjes is simpeler. Ik had beter toch eens een nieuwe T-shirt gekocht.” Ik vermoed dat je het vicieuze cirkel aspect hier wel begrijpt.

Maar goed. Er werd dan toch een jurk genaaid. Het werd de Rianne jurk van La Maison Victor. In dit boek staat ie, tussen nog veel andere ‘to sew’ projectjes.

Ik vouwde de band in het midden naar binnen in plaats van het oorspronkelijk overlocken. Dat maakte het iets minder stoer. Ik had ook geen passend overlockgaren. Dat had er ook een klein beetje mee te maken. 🙂
Ik maakte ook een halsboord eraan vast en mouwboorden die ik telkens nog eens doorstikte met een tweelingnaald.

Het stofje is een heerlijk zachte en warme sweaterstof van het prachtige merk Atelier Brunette. Donkerblauw-grijs met gouden streepjes. Super stofje!
Ik kocht deze donkere voor mezelf en ook een zacht roze met gouden bolletjes voor een jurkje voor Jente.
Bij deze nog eens een sneak peek van de Lena dress waarvan het patroon nu echt wel in aantocht is.

Als je dacht dat ik mijn achtergrond ging strijken, dan had je het mis!
Rianne jurk LMV

Niet veel jurk te zien, maar deze moest ik er bij zetten.
Rianne jurk LMV

Antwoord op de vraag: “Jente, lach eens!?”
Rianne jurk LMV

Rianne jurk LMV

Fotoshoot buster 🙂 Photobomb baby, die Jente.
Rianne jurk LMV

De stofjes kocht ik bij Lanalotta. Veerle, merci om mijn ‘stoffenknipwispelturigheid’ te kunnen volgen. 🙂

11 Comments

 1. Tante Fee
  17 February 2017

  Dat gesprek in het hoofd bij het shoppen is super herkenbaar 🙂 Mooie jurkjes allebei, ze zien er heerlijk draagbaar uit. Véél beter dan wat je in de winkel zou vinden 😉 En die Lena dress wil ik zeker ook eens proberen, al was het maar omdat onze oudste dochter zo heet 🙂

  Reply
 2. Veerle Smeyers
  Veerle
  17 February 2017

  Wat een mooie jurken zijn het geworden! En wat een leuk duo 😉
  Enne… graag gedaan, hoor 😉

  Reply
 3. Gaëtane
  18 February 2017

  Oooh, zeer mooi ♡. En zo herkenbaar, die hoofdgesprekjes 🙂

  Reply
 4. Hutse Pruts
  25 February 2017

  Heel mooi 😍 en die gesprekjes ik ken ze maar meestal is dat bij mij dan van oei daar past het toch niet zo goed of oei dat accentueert en dan besluit ik daarom om het zelf te doen 😉

  Reply
 5. sylvia
  26 February 2017

  Jouw Rianne is heel geslaagd! Waar kocht je de gouden veter als ceintuur? Super foto’s van jullie samen!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   26 February 2017

   Zo lief! Dank je! Ik kocht het bij Veritas.

   Reply
 6. sofiemeerschaege
  28 February 2017

  Heel herkenbaar…Elke morgen bijna 😂
  Heel mooie Rianne en de Lena staat op de naaiplanning voor de dochter!

  Reply
 7. lunatiek
  2 March 2017

  Prachtige stof heb je gekozen voor deze jurk! Zeker één van de mooiste Rianne jurken die ik al gezien heb!

  Reply
 8. June
  15 March 2017

  Mooie jurk… maar het patroon is uitverkocht… weet je soms hoe er aan te geraken?

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   15 March 2017

   Oei, dat is jammer. Ik heb het zelf uit het boek ‘jurken’ gehaald. Daarin heeft LMV allerlei patronen voor jurken voor vrouwen samengevoegd. Een aanrader vind ik wel. Misschien heeft iemand nog een nummer op overschot waar het patroon in staat, maar ik denk dat het al eentje van lang geleden is.

   Reply
   1. June
    16 March 2017

    Bedankt, ik hoor wel eens rond of iemand het nog heeft!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top