Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

We zitten met een angsthaasje. Mja, laat dat ‘haasje’ maar weg. Want het is net van dieren dat onze peuter ongelofelijk bang is. Als ze in de zandbak speelt en er komt een vlieg haar ‘aanvallen’, gaat ze plots liever binnen spelen. Als er dan binnen ook nog een vliegje zit, kruipt onze anders best stoere paté onder mijn t-shirt.
Zo gingen we gisteren richting kinderboerderij en kroop ze in onze nek toen we zeiden dat we bij de diertjes binnen gingen. Niet alleen vliegen dus, maar vrijwel alle dieren waar we te dicht bij komen, zorgen voor angstzweet (letterlijk!) bij onze kleine meid.
Behalve…
Als de diertjes 2D zijn. En liefst ook nog getekend. (Foto’s zijn soms ook te écht.) Dan is ze niet te stoppen en imiteert ze de hele dierentuin in decibels waarvan we hadden gehoopt ze niet meer te kunnen horen.
Kleine kaketoe queen
Toen ik haar haar nieuwste outfit toonde, sprong ze dan ook (ook letterlijk) een gat in de lucht. “Is voor Jente!!!!!! Mama heeft gemaakt. Mooooooooiiii. Voooogeeeels!!!! Aandoen!!!!! Nu!!! Jente kanta self!!! Koekjes eten!!” …. “Neeeeee, nie uitdoooooeeeen!!! Aanhouweeeeeuh!!! Jente lopen met de nieuwe kleedje!!” Scoren was dat!
Ik moet zeggen dat ik zelf ook meteen fan was toen ik Eva’s kaketoes zag in de collectie van Bambiblauw. Eva Mouton maakte opnieuw enkele catchy ontwerpen voor de zomer. Deze was mijn favoriet. En nog beter: Ik had er een meter van gewonnen via de blog van Bambiblauw! Dank jullie wel, dames!
Kleine kaketoe queen
Er moest iets heel zomers uit die stof gemaakt worden, vond ik. Al maanden geleden had ik mijn oog laten vallen op het Milla pakje van La Maison Victor. Nu viel ineens de puzzel in elkaar. Ik maakte maat 92 (afmetingen klopten juist met de maattabel) en het past nét. Hopelijk krijgt ze deze zomer niet plots een groeischeut in de breedte, want dan barst ze eruit, denk ik.
Ik stikte tussen voorpand en beleg een geel detail. Ik maakte het pakje ook uit twee delen. Met een pas zindelijke peuter, is er best niet te veel klerengepruts voordat er op de pot kan gegaan worden. Ik knipte het broekjesdeel gewoon 4 cm hoger zodat er plaats was voor een elastiek van 2cm. Ongelukjes worden zeldzamer, maar om op zeker te spelen, maakte ik er nog een extra broekje bij. Ik koos voor de Blanche bloomers in groene double gauze. Binnenkort kan je het patroon vinden op de blog van Laurence. Lucky me, ik kreeg een preview toen ik haar vertelde dat ik Jente haar broekjescollectie wou uitbreiden.

Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

Om echt all the way te gaan met deze outfit, scoorde ik twee speldjes in bijpassende kleuren. Ok, het zijn toekans en geen kaketoes (denk ik). Maar pakt dat ik me al wel twintig keer versproken heb toen ik over dit stofje aan het vertellen was. Dus we steken gewoon die roze vogels met gele snavels in haar haren. 🙂

Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

Kleine kaketoe queen

Stoffen:
Eva’s kaketoes – Bambiblauw (gewonnen, jihaa! 🙂 )
Groene double gauze van Camillette Création
Patronen:
Milla pakje van La Maison Victor
Blanche bloomers van ‘I sew blanche’ (soon to be released)
Speldjes: Veritas
Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , .

18 Comments

  1. Pingback: Double love for green double gauze + mini beleg tutorial – WenSJe

  2. Pingback: BLOS 2 mix and match – WenSJe

  3. Pingback: Dubbel – WenSJe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *