Pink ladies

pink ladies

Het is wat het lijkt! We hebben een nieuwtje. Echt nieuw is het al niet meer, want we zijn al ongeveer halfweg. Eind januari komt er een klein prutske ons gezinnetje vervoegen. Gek, zo’n tweede zwangerschap. De wereld staat veel minder stil dan bij een eerste. Want die eerste, tenminste het kind dat eruit volgde, leidt ons wel voldoende af.
Enkele weetjes over die dynamiek?
– Toen we Jente vertelden dat ze een broertje of zusje ging krijgen en dat dat in mama haar buik zat, zei ze: “Jaaaa, een baby gaan kopen in de winkel!”
– We zitten met een imiterende kleuter. Dat betekent zoveel als: “Mama doet …. (kind maakt levensechte kotsgeluiden)” Toen heb ik ontdekt dat een mens kan zuchten, huilen en de slappe lach hebben tegelijkertijd. Ik vond haar eerste opmerking dan nog nét minder confronterend: “Mama moet hoesten in het toilet.”
– “Ga jij ook goed voor de baby zorgen zoals je in de crèche voor de andere kindjes zorgt?” “Ja” … “Ah dat is goed, meid.” … “Jente is mama haar lievelings.”
– “Waar zit de baby?” (kleuter wrijft lieflijk over mama haar borsten…)
– “Ik heb veel gegeten, nu ook een baby in mijn buik (kind klopt op haar ‘dikke buik’)”.
Pakt dat we nog wat dingen uit te leggen hebben. Maar verder zien we het wel goed komen. 🙂
pink ladies
Zo’n ‘sister trui’ had ik al lang op mijn lijstje staan voor Jente. Ik zag ze al een tijdje geleden online passeren en in Berlijn konden we er ook niet naast kijken. Ik besloot om een imitatie van het origineel zelf te maken. En gezien ik heel slecht kan knippen (ja, serieus!) en gezien ik geen Cameo in huis heb, speelde ik op safe en bestelde ik de letters in witte flexfolie. Als patroon gebruikte ik de Billie shirt van Zonen09 en maakte ik deze wat breder voor een meer baggy sweater look (of zoiets in die aard).

pink ladies

pink ladies

Tegelijk was het vandaag onder andere aan mij om een Sew Challenge te publiceren. Het stofje dat ik toegewezen kreeg van Ivy op de blogmeet bleek perfect te matchen met Jente haar stofje. Ok, twinning it is, dacht ik dan.

pink ladies
Mijn challenge was dus om met dit crêpe stofje van Mon Depot iets te naaien voor mezelf met knoopsgaten. Ik heb me mooi aan de vereisten gehouden, maar ‘knoopsgaten’ heb ik tot enkelvoud gereduceerd. Mag ik het op de baby steken, die de energie voor de andere knoopsgaten volledig verbruikt heeft? Ik naai nooit met knoopsgaten, omzeil ze altijd, vandaar de challenge dus. De wederhelft vraagt ook al een tijdje een hemd… heel misschien begin ik daar ooit aan, nu ik weet dat het eigenlijk niet zo moeilijk is, knoopsgaten maken met zo’n machien dat dat eigenlijk zelf doet. 😉

pink ladies

pink ladies

Dit shirtje is de Odette T-shirt uit La Maison Victor. Ik knipte het achterpand in twee en knipte telkens 3cm extra in het midden zodat het knopenpad kon overlappen. Bovenaan liet ik het open en maakte ik dus een knoopsgat. De rest is een vals knopenpad. Ik tekende ook een beleg voor de halsboord en knopenpad en verstevigde dat. De onderkant is vooraan en achteraan hetzelfde, beide in een boog naar beneden. Het origineel is vooraan een eind hoger dan achteraan, maar dat leek me niet zo dikke-buik-proof. Het shirt zit nu al redelijk strak rond het bolle buikje en rekt niet mee. Ik gok dus dat het nog enkele weekjes dienst zal doen en dan tot volgende lente in de kast zal belanden. 🙂
pink ladies

pink ladies

pink ladies

pink ladies

pink ladies

Wil je nog ‘challenges’ van andere blogsters gaan bewonderen?
Kijk dan vandaag hier even:
Een dikke merci aan Davina voor het organiseren van de Blogmeet & Sew Challenge!
Stoffen: Jente: gekocht op stoffenspektakel – ik: Mon Depot
Flexfolie letters: gekocht bij Stickeridee

 

46 Comments

 1. TinneV(naaisgerief)
  10 September 2017

  Oooooooh,wat een goede reden om te vroeg te posten😉. Proficiat!!! En mooi,jullie outfit😍

  Reply
 2. Zijkant
  10 September 2017

  Proficiat!

  Reply
 3. Annemiek
  10 September 2017

  Wauw; gefeliciteerd!

  Reply
 4. vanmiek
  10 September 2017

  Hé! Proficiat, zeg! Is het gepermitteerd dat ik mij eventjes een kriek lach met ‘hoesten in het toilet’? Veel te grappig, die dochter van jou.

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   10 September 2017

   Jong, het is geen normale zenne. Moest ook echt hard lachen, los van de ellende van het moment. 😉 Ze vroeg het ook zo lief bezorgd.

   Reply
 5. Rineke
  11 September 2017

  Van harte zeg, een tweede wondertje op komst! Dochterlief gaat vast een heel goede tweede moeder worden 😉. En dan nog ff tussen de zwangerschapsperikelen een patroonkindje de wereld inhelpen…Ik heb vanavond m’n eerste Fons gemaakt, met een klein hackje. Hopelijk past ie goed, want ik vind ‘m zo leuk geworden 🙌

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci!! Ja, ik moet het nu nog doen hé, die patroontjes, ik zit met een deadline. 😉 Ik vind jouw Fons echt zaaaaalig! x

   Reply
 6. awaytodayblogger
  11 September 2017

  wauw wauw wauw… leuk nieuwsje… en echt, ik zou zo jullie beide outfits shoppen! Super knap gedaan!

  Reply
 7. Carolien
  11 September 2017

  Sew Challenge geslaagd!! En dikke proficiat met de zwangerschap!!

  Reply
 8. C'est Saar!!
  11 September 2017

  Oooh wat een heerlijk nieuws!! Dikke proficiat met je zwangerschap (ga je nu dan voor een letter gaan die past in WenSJe 😉 )
  JE odette is ook super tof, echt een van de leukste die ik al ben tegen gekomen!!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci!! Ik bloos. En rekening houden met die letters zal te moeilijk zijn, vrees ik. We zijn nog volop aan het zoeken. 😉

   Reply
 9. sewbel
  11 September 2017

  Oh, wat een leuk nieuws, proficiat!!! Geniet van de zwangerschap 😉

  Reply
 10. Davina
  11 September 2017

  Superleuk gedaan, Sofie! En dat met zo’n leuke aankondiging erbij, helemaal geweldig! Jullie zien er met z’n tweetjes heel gelukkig uit, dat je zoveel moest hoesten is er totaal niet aan te zien! 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci, Davina! Ook voor de organisatie van heel het spel!! Was leuk om mee te doen.

   Reply
 11. 128
  11 September 2017

  PROFICIAT! En wat een prachtige naaisels al weer!

  Reply
 12. eefje
  11 September 2017

  Ooh, proficiat. Amaai, dat is me gisteren helemaal niet opgevallen!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Haha, merci! Ja, ik draag graag baggy kleren 🙂 Ik heb wel wat babygerief kunnen verzamelen daar, dus dat kwam al mooi uit.

   Reply
 13. Marie-Paule @SoPopoSew
  11 September 2017

  Proficiat met de tweede spruit op komst!
  Hele leuke aankondiging en geslaagde twinning.
  En nog zelf patroontjes uitbrengen ook… energie genoeg, lijkt mij 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci!! Ja, ik moet het doen nu er nog maar één de aandacht vraagt hé. en de ander maar af en toe eens een sjot geeft 😉

   Reply
 14. Riet
  11 September 2017

  Hahaha, heerlijke quotes! Proficiat ook, als er nog eentje van dat kaliber volgt, boek je maar alvast een zaal voor hun stand-up tour. 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci! En oh jee, dat gaat echt zo zijn hé, twee van die showbeesten (stiekem genietende glimlach…). 🙂

   Reply
 15. bellevihandmade
  11 September 2017

  Oh proficiat!! Superleuk gedaan en geniet van elk moment 😉

  Reply
 16. Smospotten&snoesjes
  11 September 2017

  Wat leuk nieuws! Dikke proficiat! En prachtige foto’s, om in te kaderen.

  Reply
 17. Caro // Carreaukes
  11 September 2017

  Wat een tof nieuws Sofie!
  Je challenge is heel geslaagd en ene leuke ‘hack’ op de odette 😉 Die ga ik zeker onthouden.
  En zo’n hemd valt best nog wel mee hoor, ik heb er een gegmaakt voor mijn vorige sew challenge. Jij gaat dat zeker kunnen!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci!! Ok, ik ga ervoor! 😉

   Reply
 18. lielebeesje
  11 September 2017

  Proficiat! En toffe outfits!
  P.S. Altijd welkom voor een Cameo-date.

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci! En ik wil dat echt wel graag eens proberen, dus aan die date hou ik je! 🙂

   Reply
 19. Marthe Buckinx
  11 September 2017

  Heel mooie aankondiging van het nieuws dat we al kenden!!!Ook heel mooie truien,proficiat met al je creaties.

  Groetjes van Oma ook aan Wouter.

  Reply
 20. Eva Goris
  11 September 2017

  Zalig, die uitspraken van zo’n kleine 🙂
  En proficiat!

  Reply
 21. lunatiek
  11 September 2017

  Proficiat!! En zalig hoe kleuters reageren op een zwangerschap en straks een baby. Hou die uitspraken maar goed bij 😉

  Reply
 22. MieldeFleur
  11 September 2017

  Supergeslaagd! Beiden tof! En gefeliciteerd!!

  Reply
 23. Vlijtig Liesje
  11 September 2017

  Proficiat en wat een heerlijke dynamiek. dat is dus wat ik zo erg miste toen ik mijn 2de kindje verwachtte. Helena was eigenlijk zelf nog een baby en was alleszins te jong om er echt iets van mee te krijgen, om het echt mee te beleven.
  ik heb dan wel geen knoopsgatenvrees, ik heb wel een theo voor mannen vrees Starten we een zelfhulpgroepje?

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Er zit nu wel drie jaar tussen, maar Jente gaat echt wel een moederke zijn. Dat wordt nog hilarisch. 🙂 Awel, we starten een zelfhulpgroepje! Ik wil dat ooit echt wel eens proberen, die Theo. En dan maar hopen dat de ellebogen niet kapot zijn na een maand 😉

   Reply
 24. Tante Fee
  11 September 2017

  Moh, wat een geweldig tof nieuws! Met z’n drietjes een zwangerschap beleven, maakt het inderdaad een heel ander verhaal, hè … zalig toch! O ja, en ook toffe naaisels, uiteraard 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 September 2017

   Merci!!! Het is leuk er naartoe leven, inderdaad. 🙂

   Reply
 25. Lieve Mariën (Pieke Wieke)
  11 September 2017

  Zo schoon, zo leuk nieuws! Dikke proficiat!

  Reply
 26. Sewing Tina
  11 September 2017

  Gefeliciteerd! En wat een mooie uitvoering van de Odette 🙂

  Reply
 27. Lydia
  12 September 2017

  Gefeliciteerd en een fijne zwangerschap toegewenst!

  Reply
 28. Nathalie
  13 September 2017

  Proficiat! Zowel me je zwangerschap als met de mooie creaties! Die sistertrui is ook echt geweldig! Zou ik voor mijn meisjes ook eens moeten maken 😉

  Reply
 29. Céline Garnier
  14 September 2017

  Proficiat!! Ik ben ook uitgerekend voor eind januari en hier loopt een prutsje van 13 maand rond. Net trouwens je fantastische patroon uitgeprobeerd voor Annabelle met zwanenstof van Bora illustraties 🙂

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Oh zo leuk! Samen aftellen dan. Klinkt leuk, die stof!

   Reply
 30. Katrien | Katrienette
  15 September 2017

  Proficiat Sofie! Prachtige foto’s van jullie beiden samen in prachtige outfits. Om te koesteren.

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Merci!! Zo lief van je!

   Reply
 31. Marleen
  17 September 2017

  Wauw proficiat met het tweede kindje op komst!
  Maar jouw meisje is zo schattig en mooi, alleen al voor haar te zien, lees je mama’s blog😍

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 September 2017

   Merci! Jaja, het zit mee met zo’n model. Ik heb veel chance. 🙂

   Reply
 32. ivyjansen
  10 October 2017

  Oeps, nogal laat met mijn reactie… Een hele dikke proficiat, zowel met de zwangerschap als met de sew challenge !! Absoluut geslaagd…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top