Belle May-Belle

Een dipje in mijn ‘ik-probeer-nieuwe-naaipatronen’ vibe. Eentje van enkele maanden eigenlijk. Met het werk voor WISJ schieten de avondlijke naai-uurtjes er vaak van tussen de laatste maanden. (Ook voor Netflix hoor, niet alleen om te werken 😉 )Klinkt ironisch hé.

Maar dus. Toen Iris me vroeg om May-Belle te testen, was het ongelofelijk druk en het kwam er pas begin december van om dit jurkje te naaien. De perfecte stof vond ik bij Fabrik Unik. Een geweldig mooi, soepelvallend viscose stofje. En toch stevig genoeg voor ons steppend, fietsend, bed- en zetelspringend, tuimelend kleutertje.

Ik werkte de mouwen af met een rimpelelastiek in plaats van met smok. Dat leek me sneller, maar uiteindelijk zie je tijdens het bewegen wel het wit van de elastiek, dus toch niet echt de allerbeste optie.

De bloemenkrans (flower hoop als je het wat minder ‘bomma’ wil doen klinken) maakte ik op een workshop bij Florista Eve. Een heel ontspannende bezigheid. Ik maakte er twee op enkele uurtjes tijd. Het smaakte naar meer.

Jente droeg dit jurkje op 3 kerstfeesten en het ziet er nog steeds piekfijn uit. Dat wordt hier een topstuk, ik voel het. Een heel aangenaam projectje dus, om me uit mijn ‘dipje’ te helpen. Op naar meer ‘nieuwe-patronen-experimenten’. 🙂

Posted in Sewing and tagged , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *