Color block outfit

Een streepje zomer. Dat kon ik wel gebruiken. En dat streepje mag je letterlijk nemen. Ik naaide een complete outfit met wat streepjes kleur. Een colorblocking waar ik zelf heel tevreden van ben! Want ik vind die twee kleuren echt heel mooi samengaan. Dat gaat hier een toppertje zijn in de lente- en zomergarderobe.

En blijkbaar hebben we het dan over de garderobe van de oudste dochter… Oorspronkelijk was deze outfit bedoeld voor Isa. Ik denk dus dat ik iets te ruim knipte. Anderzijds, hoewel ze drie jaar verschillen in leeftijd, verschillen ze maar één kledingmaat…

Ok, dat rokje had ik wel iets te lang gemaakt hoor. Maar dat was dan ook een eerste test van een nieuw project dat eraan komt. Eéntje waar ik zelf heel enthousiast over ben! Daarover hoor je hier snel meer.

Voor de sweater nam ik het Fons & Lena patroon, meerbepaald de Fons shirt met colorblock optie voor zowel de voor- als achterkant. Van de gratis mouwen add-on gebruikte ik de sweater mouwen met boord (één van de drie opties). Je kan met het Fons & Lena patroon werkelijk alle kanten op. Van een zomers jurkje tot een winterse jurk met pofmouwen of een stoere sweater zoals deze.

Wat de stofjes betreft, koos ik voor twee sponsen stoffen. Super zacht en heel summerproof. De lichte is de Camel brown spons van See You at Six (met bijpassende boordstof) en die kocht ik bij Toverstof. De baksteenrode spons kocht ik bij Lanalotta afgelopen zomer. Aan één mouw zocht ik nog naar passende boordstof. De rusty rib stof van Elvelyckan Design waarmee ik bij deze Casper sweater ook de boorden afwerkte, paste het beste.

Isa heeft deze outfit trouwens nooit gepast. Na een week wachten op een goedgezinde, niet fronsende en minder vaak nee-krijsende 3-jarige, vroeg ik aan de zeer gewillige, enthousiaste 6-jarige om de outfit eens te passen. Die zou elke dag model spelen, denk ik. Niet dat ze daarbij dan rustig stilstaat, maar toch. Je krijgt geen extreem boze blik of permanent gesloten ogen op de foto, hoera! Ik ga ervan uit dat alles een fase is (ook al duurt die toch best lang eigenlijk) en dat ik Isa ooit nog terug gefotografeerd krijg ;-).

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *