Selfish escapes: me-time en leuks voor m’n oren

Dit weekend stonden er een paar daagjes me-time op het programma. Zes vriendinnen. Veel bijbabbelenergie. Gin. Tonic. Een deluxe appartment in the sky met zicht op zee. Een auto met luide muziek uit onze puberjaren. Kubben met wind tegen en toch nog winnen. Loopschoenen en een loopbuddy die nét (?!) dat beetje sneller loopt (challenge accepted!). Reservatie voor zes in een heerlijk restaurant op de dijk. Tien schoenenwinkels in één straat. Lekker warme pistoletjes met zachtgekookte eitjes en dikke lagen choco (niet samen, in case you were wondering). En de optie om op eigen tempo de ochtend door te brengen. Topformule.

 

Een goed moment, dacht ik zo, om nog wat van mijn me-time te fotograferen.
Op een marktje kocht ik enkele weken geleden deze prachtige oorbellen. B’elle is haar naam zeker waard. Wat een mooie juweeltjes stonden er uitgestald. Ik was vooral fan van de geometrische figuren, uitgesneden uit hout en geverfd. Handgemaakt. Kleine oplages. En heel betaalbaar. Het design van B’elle is ook erg leuk! Een echte aanrader dus.

 

Eigenlijk koop ik zelden oorbellen. Ik lijk een beetje de regel te hanteren: “stekertjes mag je kopen, want die kan je zelf nooit zo mooi maken.” Et voila, stekertjes van bij B’elle dus. Het was wel al even geleden, dat oorbellen maken. (De sewing addiction is wat aan het overnemen de laatste twee jaar, en vooral het laatste jaar sinds het overlockmachien hier zijn intrede deed.) Maar nu, in deze me-time post, dus toch even wat foto’s van de laatste creaties.

Dit houten kaartje staat op mijn nachtkastje. Ik heb het ooit eens gekocht in Nederland. Het helpt soms een slechte slaper als ik het hoofd leeg te maken: “Alles wat je nu nog denkt, moet je morgen maar pas denken.”.

 

Een kaartje dat ik koester. Ik heb het van een vriendin gekregen. Zowat op hetzelfde moment mama worden heeft ons naast elkaar in dat sardienenblikje gestoken. En leuk dat het daar is! Jammer dat het blikje zich nu even moet uitstrekken tot over de oceaan. But I’ll see you soon, darling.

 

 

Het materiaal voor de oorbellen kocht ik bij Hexagoon (behalve de gekleurde pareltjes, die had ik nog liggen). Het is mijn favoriete snuisterwinkel waar ik de klok en mijn budget graag uit het oog verlies.

Posted in Jewelry and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *