Herfstige Hoppe

Bijna herfst, maar toch niet helemaal. ‘s Ochtends al best koud. (Vandaag had een handschoentje misschien zelfs zijn nut kunnen bewijzen.) De namiddag valt dan weer wat warmer uit. En in de crèche is het steevast 20°C en meer.

Maar… Daar kunnen we wel iets op vinden. Kledinggewijs. Voor onze kleine meid.

Ik heb het nog maar net gekocht, het zomerse Hoppe-patroontje van Straight Grain. Het bleef echt niet lang in mijn mailbox hangen en werd in een mum van tijd een jumpsuit voor Jente (de foto’s lieten wat langer op zich wachten). De slanke maat past mooi rond haar lijfje. Een tof patroon, heel duidelijke uitleg en tekeningen en echt handig, die dubbele matentabel.

De kleinste maat was nog wat te lang voor ons mini-meisje. Maar met baggy komt ze wel weg. En die benen groeien toch gelijk zot.

 

Om Hoppe iets minder zomers te laten lijken, knipte ik als achterpand gewoon nog een tweede voorpand.

 

Het kruis tekende ik enkele centimeters lager dan het patroon aangeeft. Zindelijkheid gaat hier voorlopig nog als volgt: “Kaka!” “Moet je kaka doen?” “Ja” Ma of pa snuffelt aan de luier (zucht, ja, je doet dat dus echt hè). “Heb je al kaka gedaan?” “Ja” “Wil je een verse luier?” “Ja” (Peuter neemt verzorgingskussen en doekjes uit de kast.) Maar echt so close!
Dus geven we het kind nog wat tijd en laten we nog even plaats voor de luier.
(Oh ja, mijn oprechte excuses dat ik blijkbaar in twee posts op rij over stoelgang moet praten.)


 

Ik maakte er een truitje bij met dit patroontje voor raglanshirts, waarbij Jente nog steeds in een maatje 74 past. Voor onder de Hoppe mocht het wel simpel zijn. Maar kom, zo gewoon een effen zwart shirtje naaien, geen zin in. Dus integreerde ik een restje stof van de Hoppe en twee strookjes elastische paspel (zelf gekocht, niet zelf gefabriceerd). Voor de eerste keer zo met die rekkende paspel knoeien, ziet het er niet slecht uit. Even sukkelen, maar met deze tutorial van Sharon (Zonen09 dame) (die ik vanaf het tweede strookje toch maar volgde) ging het redelijk vlot met hier en daar een “bwa, dat zie je toch niet.” Op het einde stikte ik even door met een kleine zigzag omdat ik de blinkende kant van de platte paspel het meest zichtbaar wou hebben (Als het nu nog wou blinken op de foto. Maar echt, schattig blinkend strookje, geloof me maar).

 

Herfstig.

 

Een beetje meer zomers.

 

Terug herfstig, maar stoerder met haar bomberjack. Beste koopjesvondst ooit!

 

Een beetje socializing. De fist bump en high five doen het steeds goed.

 

Laat die blaadjes maar kleuren nu.

Of toch niet helemaal? Fietstochtjes zoals dit weekend die eindigen bij de boot van Coupe Matadi mogen anders wel blijven duren. Vorig jaar wandelden we op 2de Kerstdag nog ‘de berg’ op tot bij de hoeve om ijs te eten en maakten we rond nieuwjaar nog zonnige wandeltochtjes in de Voerstreek. Benieuwd hoe onze herfst en winter er dit jaar zal uitzien.

 

Het jumpsuitstofje is super zacht en lijkt ijzersterke tricot te zijn (handig voor zo’n jumpsuit, zou je kunnen zeggen). Ik kocht het bij Kersenpitje.

Het zwarte stofje kocht ik bij Habiba.

4 Comments

 1. Hey there! This is such a great example! And so sweet. Even if I cant understand your words – the pictures are overwhelming. Thank You so much for showing it!
  By the way – I am Izabella the designer of this FOX OH fabric.

  Best regards
  Izabella

  Reply
 2. T. Bea
  16 October 2016

  Superleuke outfit van Jente !! Dikke proficiat Sofie !!!

  Reply
 3. Pyjama party – WenSJe
  2 November 2016

  […] voor het Oliver broekje van Annick en Griet. Voor het shirt gebruikte ik hetzelfde patroon als bij dit shirt, het raglan patroontje van Mamahoch2, alleen ondertussen een maatje groter. Ik had duidelijk wat […]

  Reply
 4. Summer pyjamas – WenSJe
  11 August 2017

  […] moet in september… Met de stof voor Jente haar pyjama maakte ik al een hele tijd geleden deze Hoppe jumpsuit. Jaja, WenSJe wordt bijna 1 jaar en dat gaat gevierd worden. Maar later meer daarover. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top