Poppenliefde

Toen ik kind was, speelde ik zo goed als nooit met poppen. Lego en een voetbal waren mijn lievelingsspeelgoed. Als ik me uitleef in speelgoed kopen, lenen, op een lijstje zetten, … voor Jente blijkt dat ik nogal aangetrokken wordt door bouwmaterialen, gezelschapsspelen en buitenspeelgoed. We hebben hier nog nooit naast een pop in de zetel zitten TV kijken. Vandaag wel. Met vier onder een dekentje: Wouter, Sofie, Jente en ‘pop’. Het ding een naam geven, daar had onze Charel geen boodschap aan.

(De meeste fotootjes zijn, na het vloeken op een lege fototoestelbatterij, met mijn telefoon genomen en dus jammer genoeg wat minder scherp. Maar ze was zo koddig aan het zorgen voor – en gooien met – haar pop.)

Van waar kwam die pop ineens? Ik maakte haar. Ze is een ‘pop van tante Hilde’. Echt knap hoe ons tante Hilde dat heeft gedaan, zoveel mooie creaties maken en het zo tof uitleggen in haar boek.

Ik koos voor haartjes in fleece (en tekende de twee staartjes na die ik op de foto’s in het boek zag).

Ik wilde voor een zwart-grijs-neutraal thema gaan en koos voor een beige huidje. Ideale restjesverwerking, dit project! Het gaat best vlot en is echt leuk om te doen. Minder leuk en lichtjes stresserend vond ik de oogjes, neus en mond met de hand naaien. Weinig geduld en precisiewerk gaan niet steeds goed samen. πŸ™‚

Tomaat fretten, jij pop!

Pop te slapen leggen…

… en er zelf gaan bij liggen.

Juiste houding aannemen. Imitatie is alles tegenwoordig. Juist is juist, denkt ze.

Nu ben ik dus volledig into poppen en poppenspullen. Nog veel restjes te verwerken tot nog meer poppen en poppenkleertjes. En er borrelt een idee in mijn hoofd voor een zelfgefabriceerde plain and simple poppenwagen. Goed dat Sint, Kerst en haar verjaardag er net aankomen. Deadlines zat.

De zwarte en grijze stof komen van Pauli. De beige stof is van Ikea en de fleece is een restje van een dekentje waar al een jas, sjaal en muts uit gemaakt werden.

5 Comments

 1. Anouk
  27 November 2016

  Kunnen wij een bestelling plaatsen πŸ™‚ ?

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   27 November 2016

   Zeker! Mail maar. πŸ™‚

   Reply
 2. tantehildebe
  27 November 2016

  Geweldig schattig samen!

  Reply
 3. Lynn Vandezande
  28 November 2016

  Het is eens iets anders dan kleertjes! Heel geslaagd alleszins, hopelijk gaan ze een lange vriendschap tegemoet!

  Reply
 4. Eva
  29 November 2016

  Ooh leuk! Wij hebben hier ook zo een popje: Susan (want is gemaakt door tant Susan)
  Haar andere pop heet simpel “poppemie” 😁.
  Ga voor poppenwagentjes en poppenflesjes e.d. zeker eens in de kringloopwinkel kijken πŸ˜‰. Xx

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top