Nieuw WenSJe-patroon in aantocht: de Lena dress & top

Het nieuwe patroon is eigenlijk een update (upgrade vind ik het misschien zelfs 🙂 ) van het Fons & Sien patroon. Ik ben het aan het maken in maten 80 tot 116. De 80, 86, 92 en 98 zijn al aan een eerste testje onderworpen. (Dank u, Lynn!) Nu moet de rest nog. Daarna hier gratis te downloaden. En dáárna ook nog een wat stoerdere versie van de ‘top’ die lekker stereotiep een jongensnaam zal krijgen. Zoveel plannen. Als ik ze hier noteer, móet ik er wel aan doorwerken, dacht ik zo. Een brokje gezonde stress.

Ik wou toch al even mijn eerste Lena dress delen. Het mooie grijs-zilver blinkende sweaterstofje lag al een hele tijd te lonken.
De Lena dress is een eenvoudig jurkje met aangeknipte korte mouwen (en een lange mouwen versie). Het is bedoeld voor rekbare stoffen en het heeft een plooi in het midden van het achterpand.

Jente showt hier dus de lange mouwen versie. Ik flockte er een zwart wolkje op en kreeg angstzweet toen de handdoek die op de flockfolie lag, bruin kleurde. Na mijn strijkijzer vervloekt te hebben en nadat ik zag dat de schade niet gigantisch was, kon ik bedaren. Een “mama boos?”; “Nee, schatteke, het is ok.” later, konden we terug onze dagelijkse bezigheden hervatten. Van waar Jente dat drama queen gehalte heeft, ik weet het trouwens echt niet. 😉

Naast gevoel voor drama begint ze ook haar gevoel voor poseren stevig te ontwikkelen. Ze stelt zelf decors samen (deed ze hier ook al trouwens) en het zwaaien, liggen, ‘speciaal tegen de muur staan’ waren ook niet echt mijn ideeën. Goed gedaan, kindje!

Ik hoop hier dus de komende weken een nieuwe download te kunnen uploaden. 🙂

Het mooie grijze sweaterstofje kocht ik bij Kersenpitje.
De wolkjes op de muur zijn muurstickers van Ferm Living, op de lijst gezet bij Jente haar geboorte.

10 Comments

 1. Lynn Vandezande
  30 January 2017

  Ik had dus de eer het patroon al te testen en ik moet bekennen, ik ben verslaafd! Lena nummer 3 is in de maak hier… 🙂

  Reply
 2. Wendy Janssens
  30 January 2017

  Ziet er geweldig uit !! Zou het ook zeer graag een keertje maken ! Echt een hippe jurk !

  Reply
 3. Frullemieke
  30 January 2017

  Wat een leuk jurkje!
  Mijn dochter is lang en smal dus met veel geluk kan ze nog in een 116 mits wat verlengen ;-), dan ga ik het zeker eens uitproberen 🙂

  Reply
 4. Tess
  30 January 2017

  Spannend. Ik wacht op het patroontje, schaar in de aanslag 🙂

  Reply
 5. Hutse Pruts
  30 January 2017

  Heel mooi. De oudste zit nu in maat 110 a 116 dus ik weet al wat ik binnenkort zeker eens ga maken ;-)!!!! Veel succes

  Reply
 6. Kitty
  30 January 2017

  Erg leuk jurkje!

  Reply
 7. barbara
  31 January 2017

  zo tof zeg! ziet er een heerlijk jurkje uit! als je de 116 wilt testen, ben ik kandidaat 🙂 (tenzij je grote haast zou hebben, dan weet ik het nog niet 😉 ) En wat een schattig en schoon petotje is je dochtertje!! zalige foto’s en ze heeft interieursmaak!

  Reply
 8. Craens myrjam
  31 January 2017

  Zmooi kleedje , ik wacht voor maatje 92 !

  Reply
 9. […] Kijk ook even hier. […]

  Reply
 10. […] onwennig in dat rijtje, maar tegelijk ook wel een beetje vereerd natuurlijk 🙂 Toen Sofie in deze post de Lena dress al eens aankondigde, trok ik een beetje mijn stoute schoenen aan en liet ik haar in […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top