Challenge accepted: city gym shorts

City gym shorts

“Challenge accepted!”
Als ik aan die woorden denk, zie ik steevast Barney Stinson van How I Met Your Mother voor mij. Met vinger in de lucht, borst vooruit en een beramende blik in de ogen. Dat was bijna (…) mijn lichaamstaal toen ik de sew challenge accepteerde. Behalve dat ik nog niet wist wat dat precies was, zo’n sew challenge. Moet ik dan iets maken voor iemand die ook meedoet? Moet ik iets specifieks maken?

Het zat blijkbaar als volgt in elkaar: Ik werd gekoppeld aan Katrien, de madam van Tante Fee. En enkele Facebookberichtjes later bleek dat we elkaar drie criteria moesten bezorgen. Met die criteria moesten we ‘iets’ maken. Spannend.

Wat ik vond van de criteria van Katrien? Tof! Want ik zou eindelijk iets maken dat al lang op mijn ‘to sew’ lijstje staat (1), met een stofje dat bijzonder is voor mij (2), en iets dat meteen ook zomerproof is (3).

City gym shorts

  1. Het gratis patroontje van de city gym shorts van Purl Soho stak al van vorig jaar in mijn patroonmapje (ja kom, het was ergens verzeild geraakt in de mega hoop papieren die ik ‘patroonmapje’ noem). Dat gebeurde dankzij Lies, die met deze originele post uitpakte. Dit jaar, toen ik deze post van Marleen zag, wist ik het. Zo’n shortjes zou ik ook in veelvoud maken voor de schattige peuterbenen die hier rondhuppelen. Criterium 1, check!
  2. We gingen op ‘naaiweekend’, L. en ik. Mommies weekend away. Als een klein kind keek ik ernaar uit en verzamelde ik alle stofjes waar ik iets mee zou doen. Waaronder een mini lapje veertjesstof. Toen ik pas begonnen was met naaien, zo’n goeie twee jaar geleden, kreeg ik van mijn mama een pakketje met enkele stofjes. Waaronder dit. De patroondelen van het shortje pasten er nรฉt op! De boord maakte ik uit boordstof van Lotte Martens, donkergeel met goud. Ook wel een heel bijzonder stofje, vind ik. Fancy pants! Letterlijk! Criterium 2, check!
  3. Wat zou ik zeggen… Shorts zijn summerproof! ๐Ÿ™‚ Criterium 3, check.

City gym shorts

City gym shorts

City gym shorts

City gym shorts

Ok, ik geef toe, ik heb er me qua ‘challenge’ nogal gemakkelijk vanaf gemaakt. Een biais had ik al wel eens eerder aan een kledingstuk gezet. Maar heel leuk dat ik dankzij de criteria van Katien dit stofje eindelijk gebruikt heb voor alvast een eerste zomeritem in Jente haar kleerkast. Eรฉntje dat hier vaak gedragen gaat worden.

Katrien deelt hier haar prachtcreatie met mijn criteria. Een selfish sewing projectje waar ze echt heel mooi mee staat, als je het mij vraagt.ย 

Kijk deze week zeker ook op deze blogs voor meer accepted challenges.

Het verenstofje en de biais kocht ik bij Veritas.
De prachtige boordstof met gouden print is van Lotte Martens, gekocht bij Lana Lotta.
De trui kocht ik bij Hema.

Posted in Geen categorie.

28 Comments

  1. Heel mooi. Ideetje voor deze namiddag! Met dezelfde verenstof, maar dan in het rood. Al een rokje mee gemaakt, dus hoop ik dat er nog genoeg stof overblijft hiervoor. Te schattig gewoon.

  2. waaaauw, wat een prachtig shortje!! Ik ga dat patroontje ook eens zoeken want kan nog gerust wat shortjes gebruiken voor de kids voor de zomer! En zo een fijn verhaal, van dat stofje met de pluimen! Maakt het extra bijzonder, dit shortje! En keisjiek met die lotte martens stof erbij! Fancy lady, jouw kleine meid! Die toch ooooo zoooo om op te eten is, oh mu GOd! Ik zag daarstraks de foto’s ook van de Polina in de testgroep, oooooh, om helemaal te smelten!! anyway, challenge geslaagd hoor!!

  3. Pingback: DIY – shortje | brabbeltjes

  4. Pingback: And the ruffle love continues – WenSJe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *