Challenge accepted: city gym shorts

City gym shorts

“Challenge accepted!”
Als ik aan die woorden denk, zie ik steevast Barney Stinson van How I Met Your Mother voor mij. Met vinger in de lucht, borst vooruit en een beramende blik in de ogen. Dat was bijna (…) mijn lichaamstaal toen ik de sew challenge accepteerde. Behalve dat ik nog niet wist wat dat precies was, zo’n sew challenge. Moet ik dan iets maken voor iemand die ook meedoet? Moet ik iets specifieks maken?

Het zat blijkbaar als volgt in elkaar: Ik werd gekoppeld aan Katrien, de madam van Tante Fee. En enkele Facebookberichtjes later bleek dat we elkaar drie criteria moesten bezorgen. Met die criteria moesten we ‘iets’ maken. Spannend.

Wat ik vond van de criteria van Katrien? Tof! Want ik zou eindelijk iets maken dat al lang op mijn ‘to sew’ lijstje staat (1), met een stofje dat bijzonder is voor mij (2), en iets dat meteen ook zomerproof is (3).

City gym shorts

 1. Het gratis patroontje van de city gym shorts van Purl Soho stak al van vorig jaar in mijn patroonmapje (ja kom, het was ergens verzeild geraakt in de mega hoop papieren die ik ‘patroonmapje’ noem). Dat gebeurde dankzij Lies, die met deze originele post uitpakte. Dit jaar, toen ik deze post van Marleen zag, wist ik het. Zo’n shortjes zou ik ook in veelvoud maken voor de schattige peuterbenen die hier rondhuppelen. Criterium 1, check!
 2. We gingen op ‘naaiweekend’, L. en ik. Mommies weekend away. Als een klein kind keek ik ernaar uit en verzamelde ik alle stofjes waar ik iets mee zou doen. Waaronder een mini lapje veertjesstof. Toen ik pas begonnen was met naaien, zo’n goeie twee jaar geleden, kreeg ik van mijn mama een pakketje met enkele stofjes. Waaronder dit. De patroondelen van het shortje pasten er nét op! De boord maakte ik uit boordstof van Lotte Martens, donkergeel met goud. Ook wel een heel bijzonder stofje, vind ik. Fancy pants! Letterlijk! Criterium 2, check!
 3. Wat zou ik zeggen… Shorts zijn summerproof! 🙂 Criterium 3, check.

City gym shorts

City gym shorts

City gym shorts

City gym shorts

Ok, ik geef toe, ik heb er me qua ‘challenge’ nogal gemakkelijk vanaf gemaakt. Een biais had ik al wel eens eerder aan een kledingstuk gezet. Maar heel leuk dat ik dankzij de criteria van Katien dit stofje eindelijk gebruikt heb voor alvast een eerste zomeritem in Jente haar kleerkast. Eéntje dat hier vaak gedragen gaat worden.

Katrien deelt hier haar prachtcreatie met mijn criteria. Een selfish sewing projectje waar ze echt heel mooi mee staat, als je het mij vraagt. 

Kijk deze week zeker ook op deze blogs voor meer accepted challenges.

Het verenstofje en de biais kocht ik bij Veritas.
De prachtige boordstof met gouden print is van Lotte Martens, gekocht bij Lana Lotta.
De trui kocht ik bij Hema.

28 Comments

 1. Tante Fee
  9 March 2017

  Zalig shortje en zalige stof! Kan ik zo’n broekjes bij jou bestellen? 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   10 March 2017

   Haha, tuurlijk! 🙂 Merci voor de challenge!

   Reply
 2. Bakfietsbende
  9 March 2017

  Moooi! En man, wat is dat kind toch om op te vreten!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   10 March 2017

   Merci! Ze zegt altijd als we doen alsof we ze gaan ‘opvreten’: “Neeeee, ni opeteuh!” Dat maakt haar alleen maar nog koddiger. 🙂

   Reply
 3. Hutse Pruts
  9 March 2017

  Heel mooi. Challenge is meer dan geslaagd!

  Reply
 4. Brabbeltjes
  10 March 2017

  Heel mooi. Ideetje voor deze namiddag! Met dezelfde verenstof, maar dan in het rood. Al een rokje mee gemaakt, dus hoop ik dat er nog genoeg stof overblijft hiervoor. Te schattig gewoon.

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   10 March 2017

   Ah leuk! Ik duim dat er nog genoeg overblijft! 🙂 Veel naaiplezier!

   Reply
 5. liesellove
  10 March 2017

  Super makkelijk en dankbaar patroontje hé 🙂

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   10 March 2017

   Ja, inderdaad! Echt een topper. Er gaan er nog veel volgen. Ik heb hier nog een giga zak restjes liggen! 🙂

   Reply
 6. Davina
  10 March 2017

  Ik vind het super geslaagd en ik denk er ineens aan dat ik ook nog shorts moet maken voor deze zomer. Ideaal om weer es wat katoentjes te verwerken!

  Reply
 7. Frullemieke
  10 March 2017

  Prachtig!
  En wat een schattige meid seg 🙂

  Reply
 8. flaflinko
  10 March 2017

  Challenge méér dan geslaagd. Werkelijk, hoe prachtig is dat!!!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   10 March 2017

   Yessss, de ‘snaps’ zijn mij vergeven, moehaha! Merci!! 😊

   Reply
 9. lunatiek
  10 March 2017

  Superleuk shortje!!

  Reply
 10. Majella
  11 March 2017

  Waaauw om op te eten.

  Reply
 11. Wat een heerlijke short! Leuke uitdaging om gedwongen te worden om met een geliefde stof te naaien. Soms is het zo moeilijk om ergens de schaar in te zetten!

  Reply
 12. girlsinuniform03
  12 March 2017

  Heel leuk geworden, en zalige foto’s!

  Reply
 13. barbara
  13 March 2017

  waaaauw, wat een prachtig shortje!! Ik ga dat patroontje ook eens zoeken want kan nog gerust wat shortjes gebruiken voor de kids voor de zomer! En zo een fijn verhaal, van dat stofje met de pluimen! Maakt het extra bijzonder, dit shortje! En keisjiek met die lotte martens stof erbij! Fancy lady, jouw kleine meid! Die toch ooooo zoooo om op te eten is, oh mu GOd! Ik zag daarstraks de foto’s ook van de Polina in de testgroep, oooooh, om helemaal te smelten!! anyway, challenge geslaagd hoor!!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   13 March 2017

   Wat ben jij toch een schatje, Barbara! Jouw meisjes zijn anders ook wel té koddig in hun Polina’s. En niet vergeten: you rock de pamperbroek! 😉

   Reply
   1. barbara
    20 March 2017

    hahaha, merci!

    Reply
 14. TinneV (NaaiSGerief)
  15 March 2017

  Het is echt een tof patroontje he? Jouw versie is wel klassevol! Zo’n mooi detail inderdaad, die boord… Ik ben fan!

  Reply
 15. seamsnormal
  20 March 2017

  Zooooo’n mooi’ke!! Alles klopt gewoon… Het patroon in combi met de stof, de stofjes onderling, … Komt zeker ook op mijn to-do lijstje!

  Reply
 16. Juffrouw Kersjes
  21 March 2017

  Wat een schattig broekje!! Heel mooi!

  Reply
 17. Tine Van Oevelen
  21 March 2017

  Wat een mooi zomers shortje! Doet me er aan denken dat ik er dit jaar ook weer enkele wil maken. Ze waren vorig jaar een succes ❤️

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   21 March 2017

   Dank je, Tine! Hier gaan er ook nog een paar volgen. Ik ben compleet verliefd op die jumpsuit van jou trouwens! Ik moet eens checken of ons madammeke daar nog in kan. 🙂

   Reply
 18. hanne
  22 March 2017

  Instant zomergevoel bij het zien van je foto’s!

  Reply
 19. […] tijdje gelezen zag ik bij Wensje een superleuk shortje op haar blog. Echt, fantastische kleurencombinatie. Ik reageerde toen dat ik […]

  Reply
 20. […] nicky velour en het gratis patroon City Gym Shorts van Purl Soho. Ik maakte de 2 jaar, net zoals hier. Nog altijd ruim groot genoeg. Inspiratie haalde ik opnieuw bij Laurence en Laurence. Zij maakten […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top