Allround dress finally rounded up

allround jurk

Hoe lang deze jurk voor mezelf al in mijn hoofd zit, weet ik niet meer. Ik knipte het patroon al meer dan een jaar geleden. Het stofje lag ook al een hele tijd te lonken in mijn kast. Mijn laatste drie selfish sewing projectjes waren geen succes en werden uiteindelijk jurkjes of shirtjes voor Jente. Bij deze ben je mee met het waarom van mijn uitstelgedrag.
Ik denk wel dat dit exemplaar veel gedragen zal worden deze zomer. Het is lekker luchtig en zowel workproof als BBQ-proof. Speeltuinproof wat minder, want op de glijbaan bij ons in het park gaat dat razend snel, dat viscosestofje.

allround jurk

allround jurk

Als patroon gebruikte ik de allround jurk uit het boek ‘Remi & Cosette for teens’ van Valerie Boone. Dit boek staat vol leuke ontwerpen, simpel maar toch met een speciale touch. Ik maakte de 18 jaar voor mezelf, maar denk dat ik volgende keer een 16 jaar zou maken. Pas nadat ik het beleg vastgezet had, besefte ik dat de halsuitsnijding wat te hoog kwam. Ik knipte het geheel nog bij zo laag ik kon. In een tweede versie zou ik de hals nog iets verder uitsnijden. Achteraan liet ik de rits wat lager beginnen zodat de rug iets meer open staat. De blinde rits en ik kwamen niet goed overeen bij dit naaisel. Ik deed er veel te lang over om die rits er eindelijk ingezet te krijgen. Toen ik het hele ding daarna over mijn hoofd probeerde te trekken, merkte ik dat die rits hier eigenlijk niet nodig was. Een kleine (of grotere) zucht kon ik niet bedwingen.
Het was dus niet zonder kleerscheuren (hèhè 😉 ), maar al bij al ben ik wel tevreden en heb ik er een leuk zomerjurkje bij.

allround jurk

allround jurk

In het midden voorziet het patroon een tunnel. Ik deed er een riempje door dat ik nog ergens had liggen.
Hoe hard mijn paparazzi-lief ook zijn best deed, op m’n gemak voelde ik me toch niet helemaal daar op dat trapje. Jente heeft haar natural flair voor poseren toch niet echt van mij, denk ik. Maar kom, fijn als ik haar meter zo herken in haar op die momenten. 🙂

allround jurkallround jurk

allround jurk

Stof: See you at six – gekocht bij Lanalotta
Patroon: Allround jurk – Remi & Cosette for teens (Valerie Boone)
Posted in Sewing and tagged , , , , , , .

15 Comments

  1. Goede avond Sofie,

    Alweer een nieuw kunstwerk van jou,proficiat!

    Veel groeten aan Wouter,de lieve Jente en ook aan de vlijtige naaister!

    Oma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *