Allround dress finally rounded up

allround jurk

Hoe lang deze jurk voor mezelf al in mijn hoofd zit, weet ik niet meer. Ik knipte het patroon al meer dan een jaar geleden. Het stofje lag ook al een hele tijd te lonken in mijn kast. Mijn laatste drie selfish sewing projectjes waren geen succes en werden uiteindelijk jurkjes of shirtjes voor Jente. Bij deze ben je mee met het waarom van mijn uitstelgedrag.
Ik denk wel dat dit exemplaar veel gedragen zal worden deze zomer. Het is lekker luchtig en zowel workproof als BBQ-proof. Speeltuinproof wat minder, want op de glijbaan bij ons in het park gaat dat razend snel, dat viscosestofje.

allround jurk

allround jurk

Als patroon gebruikte ik de allround jurk uit het boek ‘Remi & Cosette for teens’ van Valerie Boone. Dit boek staat vol leuke ontwerpen, simpel maar toch met een speciale touch. Ik maakte de 18 jaar voor mezelf, maar denk dat ik volgende keer een 16 jaar zou maken. Pas nadat ik het beleg vastgezet had, besefte ik dat de halsuitsnijding wat te hoog kwam. Ik knipte het geheel nog bij zo laag ik kon. In een tweede versie zou ik de hals nog iets verder uitsnijden. Achteraan liet ik de rits wat lager beginnen zodat de rug iets meer open staat. De blinde rits en ik kwamen niet goed overeen bij dit naaisel. Ik deed er veel te lang over om die rits er eindelijk ingezet te krijgen. Toen ik het hele ding daarna over mijn hoofd probeerde te trekken, merkte ik dat die rits hier eigenlijk niet nodig was. Een kleine (of grotere) zucht kon ik niet bedwingen.
Het was dus niet zonder kleerscheuren (hèhè 😉 ), maar al bij al ben ik wel tevreden en heb ik er een leuk zomerjurkje bij.

allround jurk

allround jurk

In het midden voorziet het patroon een tunnel. Ik deed er een riempje door dat ik nog ergens had liggen.
Hoe hard mijn paparazzi-lief ook zijn best deed, op m’n gemak voelde ik me toch niet helemaal daar op dat trapje. Jente heeft haar natural flair voor poseren toch niet echt van mij, denk ik. Maar kom, fijn als ik haar meter zo herken in haar op die momenten. 🙂

allround jurkallround jurk

allround jurk

Stof: See you at six – gekocht bij Lanalotta
Patroon: Allround jurk – Remi & Cosette for teens (Valerie Boone)

15 Comments

 1. delphine
  9 June 2017

  Echt een hele mooie, je staat super met dit model

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   13 June 2017

   Oh mercikes!!

   Reply
 2. Wow! Heel mooi! Staat je geweldig!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   13 June 2017

   Dank je!!!

   Reply
 3. Marthe Buckinx
  10 June 2017

  Goede avond Sofie,

  Alweer een nieuw kunstwerk van jou,proficiat!

  Veel groeten aan Wouter,de lieve Jente en ook aan de vlijtige naaister!

  Oma

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   13 June 2017

   Oh zo lief! Deze keer niet met één van jouw stofjes. 😉

   Reply
 4. lunatiek
  10 June 2017

  Leuk geworden!! Toch mooie foto’s hoor! Maar ik herken het wel, dat poseren voelt zo ongemakkelijk!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   13 June 2017

   Dank je wel!!

   Reply
 5. Caro // Carreaukes
  11 June 2017

  Super mooie jurk, ik kende het patroon nog niet, maar ‘t is echt wel mijn ding 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 June 2017

   Dat denk ik ook! 🙂 Ik ben alvast benieuwd!

   Reply
 6. Marjolein@flaflinko
  12 June 2017

  Geweldig mooie jurk!!!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   13 June 2017

   Dank je!!!

   Reply
 7. eva
  13 June 2017

  Supergeslaagd! En dat stofje blijft toch ook één van mijn favorieten.

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   13 June 2017

   Merci!! Het is inderdaad een blijverke. 🙂

   Reply
 8. katrienette
  28 June 2017

  De print van deze stof staat je beeldig! Een eenvoudig patroon, maar door de mooie accenten met ceintuur en open rug heel tof.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top