Lotte Martens Party Animal dress for me

Lotte Martens Party Animals WenSJe - S&J (2 van 5)

Maak je voor deze lente niet alleen een feestoutfit voor je kroost, maar ook voor jezelf? Daarvoor kan je ook terecht bij de Party Animals collectie van Lotte Martens. Ik mocht werken met de Supia 02 zijde met prachtige roze schakeringen voor een feestjurk voor mezelf.

Lotte Martens Party Animals WenSJe - S&J (1 van 5)
Even mijmerde ik bedenkelijk: “Wat ziet er eigenlijk feestelijk uit als je 33 weken zwanger bent?”
En toen kwam meteen ook het antwoord bij me op. De zwangerschapsjurk uit Stof voor durf-het-zelvers 3! Een leuk en eenvoudig model dat in deze prachtige zijde perfect tot z’n recht komt. De stof op zich maakt het gewoon al feestelijk.
Voor de fotoshoot bij Douglas Moors had ik gemengde gevoelens. Jente op de foto, jazeker. Maar ik weet waarom ik meestal achter de camera sta. Ik moet toch toegeven dat ze haar modelling skills eerder van haar papa en tante H. heeft dan van mij. 🙂
Maar kom, ik voelde me vereerd en zou in heel plezant gezelschap vertoeven. Een uitdaging die ik dus wel wou aangaan. En eigenlijk ben ik best blij dat ik nog enkele ‘dikke buik’-foto’s heb voordat dat tonnetje weer verdwenen is (dromen mag hé, dat die babybuik als sneeuw voor de zon gaat verdwijnen 😉 ).
Lotte Martens Party Animals WenSJe - S&J (4 van 5)
Even wat uitleg over hoe ik de jurk maakte:
Het patroon schrijft eigenlijk 2m50 stof voor. Maar, ik kreeg deze jurk uit 1m60! Ik maakte een medium met kortere mouwen en een minder breed vallende rok. Zo kreeg ik de rokdelen en de bovenstukken wel naast elkaar gelegd op de stofbreedte. Ik legde ze ook op hun kop ten opzichte van elkaar zodat de armen telkens in elkaar pasten en de onderkant en bovenkant van het rokdeel ook naast elkaar lagen. Optimale stofbenutting. Ik voerde hier ook met zijde, maar dat kan evengoed met een ander stofje. Ongevoerd zou de stof wel een beetje kunnen doorschijnen. Het patroon schrijft rekbare stof voor. De Supia silk stoffen zijn rekbaar, de andere zijde was dat niet, maar het lukte toch. Doordat ik het voerde, werd de halslijn met de voering afgewerkt en hoefde ik er geen boordje aan te zetten. Ik vermoed dat omzomen aan de hals hier ook wel gelukt was. Als je versmalt en je werkt met niet-rekkende stof, test dan even met restjesstof of de breedte die je genomen hebt nog over je bovenlichaam gaat. Ik heb daar wel wat kilootjes extra gekregen deze zwangerschap en ik kon het patroon nog met 7cm aan de stofvouw versmallen (om het dan tweemaal uit de stofbreedte te krijgen). Van een ‘vergevend patroon’ gesproken dus.
Lotte Martens Party Animals WenSJe - S&J (3 van 5)
Ik heb de jurk op een kerstfeest gedragen op 37 weken en dat lukte ook nog perfect. Tegen de lente maak ik het voorpand even lang als het achterpand (nu is het langer, want het laat plaats voor de buik) en dan kan ik het gewoon verder dragen.
Een kleine bekentenis. Ik had nog nooit met zijde genaaid buiten die ene keer dat ik een jurkje voor mezelf korter maakte. Toen vloekte ik enorm op die stof. Nu daarentegen… helemaal niet. Deze zijde verwerkt echt ongelofelijk gemakkelijk. Soms gebruikte ik clipjes om niet te moeten spelden, maar meestal kon ik omstrijken en bleef alles mooi op zijn plaats. Pak dus maar dat ik fan ben!
Lotte Martens party animals S+C (2 van 3)
Die kleine meid in het roze bij mij op de foto, is niet een stiekeme oudste dochter die ik verborgen heb of zo. Ik mocht namelijk bij Céleste, het mega-schattige dochtertje van Laurence, op de foto. Laurence maakte een adembenemende ‘just knot it’ van Mind the Whale voor haar. Céleste vond het best ok om samen op de foto te staan (volleerd model, dat schattig ding), maar ze leek toch lichtjes onder de indruk van de dikke buik. Je zou van minder eventjes opkijken natuurlijk. 🙂
Lotte Martens party animals S+C (1 van 3)
Om mijn outfit nog meer partyproof te maken, combineerde ik met een halsketting van Annebel. Annelies ontwerpt minimalistische halskettingen in (verguld) zilver. Heel fijn afgewerkt en mooie gepresenteerd. Ik draag deze bijna elke dag. Perfect te combineren met een mooie feestoutfit waar de aandacht niet te veel van de stof afgeleid mag worden, zoals hier. En ook ideaal voor bij een jeans met trui.
Lotte Martens party animals S+C (3 van 3)
Patronen: Mijn outfit: Zwangerschapsjurk uit Stof voor durf-het-zelvers 3
Halsketting: gekocht bij Annebel

 

Schoenen: gekocht bij Wear Leuven
Foto’s: Douglas Moors 
Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , , .

4 Comments

  1. Pingback: Feestcollectie: PARTY ANIMALS – Atelier Lotte Martens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *