Babybezoek cadeautjes: Over doopsuiker die geen doopsuiker is

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Ik eet heel graag zo van die grote suikerbonen. Toen Jente geboren werd, hadden we dan ook een aanzienlijke voorraad ingeslagen. Maar bij Isa wilden we eens iets anders proberen. Op een nacht (want zo ging dat toen ik zwanger was: wakker liggen met allerlei ideeën in mijn hoofd) kwam het thema ‘groeien/plant/bloeien’ voorbij in mijn hoofd. De volgende dag tekende ik het geboortekaartje en bedachten we ons dat we misschien plantjes konden meegeven met ons bezoek.
Fragment geboortekaartje achterkant
Mijn tekenskills zijn enorm beperkt, dus ik ging voor enkele eenvoudige lijnen en figuurtjes. En Isa haar naam in hetzelfde lettertype dat ik gebruikte voor Jente haar kaartje drie jaar geleden. We lieten onze zelfgemaakte kaartjes drukken bij drukkerij Ameel. We bestelden ook een grote versie van het kaartje om in te kaderen.

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Voor de plantjes gingen we naar Ikea en vertelden we aan de kassa dat het geen vergissing was dat we 70 plantjes in onze kar geladen hadden. Ik bestelde bij Smartphoto gepersonaliseerde stickers om op elk potje te kleven. Opnieuw vlotte, goede service daar. Om de plantjes te kunnen meegeven met ons bezoek, had ik zakjes voorzien waar ik een cactus op gestempeld had.
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Omdat het voor een zoetebek heel moeilijk is om helemaal geen zoetigheid mee te geven aan het bezoek, zorgde ik toch nog voor snoepzakjes. De snoepjes zelf en de zakjes komen van bij Hola Pola Party. Ik ontdekte Evelien haar prachtig winkeltje nog niet zo lang geleden via Instagram. Ze verkoopt heel mooie, originele verpakkingen, kaartjes, attenties, … en de lekkerste snoepjes (van het merk Joris) en helpt je mee zoeken naar wat goed past.

De snoepzakjes sloot ik met een bronskleurige paperclip. Ik vond die mooi passen bij de vorm van het roze deel op de stickertjes.

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Om het geheel te presenteren, gebruikte ik een oud kistje dat Wouter zijn pépé getimmerd had en kocht ik bij Hexagoon een mooie kartonnen doos met lederen gespje.
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Onze urban jungle in de woonkamer is bij deze tijdelijk uitgebreid. Niet voor lang, want ons bezoek lijkt grotere fan van de cactusjes dan van de snoepjes. Can’t blame them, want als ik op babybezoek ga, zijn die snoepjes na een fietstochtje of een autorit al verdwenen. En een plantje… dat groeit en bloeit nog lang, net zoals jij hopelijk volop gaat doen, lieve Isa.
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Stickers: Smartphoto *sponsored*
Snoepjes: Hola Pola Party *sponsored*
Zakjes voor snoepjes: Hola Pola Party
Sluiting zakjes: Inpakken en uitdelen
Zakjes voor plantjes: Ava
Plantjes: Ikea
Kartonnen doos: Hexagoon

 

Posted in DIY and tagged , , , , , , , , , , .

22 Comments

  1. Oohhh super te zien dat er nog mensen zijn die cactusjes gegeven hebben als geboorte geschenkje.
    Wij gaven dit ook met de geboorte van onze dochter.
    Overal zie je de cactusjes nog staan.

  2. super! Wij zijn net ook onze cactussen gaan halen bij ikea. Ik moet nu nog een kleine 7 weken. Hoe heb jij je plantjes verzorgd tot de bevalling?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *