Babybezoek cadeautjes: Over doopsuiker die geen doopsuiker is

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Ik eet heel graag zo van die grote suikerbonen. Toen Jente geboren werd, hadden we dan ook een aanzienlijke voorraad ingeslagen. Maar bij Isa wilden we eens iets anders proberen. Op een nacht (want zo ging dat toen ik zwanger was: wakker liggen met allerlei ideeën in mijn hoofd) kwam het thema ‘groeien/plant/bloeien’ voorbij in mijn hoofd. De volgende dag tekende ik het geboortekaartje en bedachten we ons dat we misschien plantjes konden meegeven met ons bezoek.
Fragment geboortekaartje achterkant
Mijn tekenskills zijn enorm beperkt, dus ik ging voor enkele eenvoudige lijnen en figuurtjes. En Isa haar naam in hetzelfde lettertype dat ik gebruikte voor Jente haar kaartje drie jaar geleden. We lieten onze zelfgemaakte kaartjes drukken bij drukkerij Ameel. We bestelden ook een grote versie van het kaartje om in te kaderen.

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Voor de plantjes gingen we naar Ikea en vertelden we aan de kassa dat het geen vergissing was dat we 70 plantjes in onze kar geladen hadden. Ik bestelde bij Smartphoto gepersonaliseerde stickers om op elk potje te kleven. Opnieuw vlotte, goede service daar. Om de plantjes te kunnen meegeven met ons bezoek, had ik zakjes voorzien waar ik een cactus op gestempeld had.
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Omdat het voor een zoetebek heel moeilijk is om helemaal geen zoetigheid mee te geven aan het bezoek, zorgde ik toch nog voor snoepzakjes. De snoepjes zelf en de zakjes komen van bij Hola Pola Party. Ik ontdekte Evelien haar prachtig winkeltje nog niet zo lang geleden via Instagram. Ze verkoopt heel mooie, originele verpakkingen, kaartjes, attenties, … en de lekkerste snoepjes (van het merk Joris) en helpt je mee zoeken naar wat goed past.

De snoepzakjes sloot ik met een bronskleurige paperclip. Ik vond die mooi passen bij de vorm van het roze deel op de stickertjes.

Snoepjes en plantjes voor babybezoek

Om het geheel te presenteren, gebruikte ik een oud kistje dat Wouter zijn pépé getimmerd had en kocht ik bij Hexagoon een mooie kartonnen doos met lederen gespje.
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Onze urban jungle in de woonkamer is bij deze tijdelijk uitgebreid. Niet voor lang, want ons bezoek lijkt grotere fan van de cactusjes dan van de snoepjes. Can’t blame them, want als ik op babybezoek ga, zijn die snoepjes na een fietstochtje of een autorit al verdwenen. En een plantje… dat groeit en bloeit nog lang, net zoals jij hopelijk volop gaat doen, lieve Isa.
Snoepjes en plantjes voor babybezoek
Stickers: Smartphoto *sponsored*
Snoepjes: Hola Pola Party *sponsored*
Zakjes voor snoepjes: Hola Pola Party
Sluiting zakjes: Inpakken en uitdelen
Zakjes voor plantjes: Ava
Plantjes: Ikea
Kartonnen doos: Hexagoon

 

22 Comments

 1. piepow
  1 March 2018

  Heerlijk origineel!

  Reply
 2. Annemiek
  1 March 2018

  Owauw, wat een gaaf idee! En prachtig uit- (en in-)gepakt!!

  Reply
 3. Laura
  1 March 2018

  Wondermooi! Je hebt prachtige kleuren en vormen gebruikt! En met Ikea-cactusjes is iedereen blij 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   22 March 2018

   Dank je! Zo lief!

   Reply
 4. Anna Helena
  1 March 2018

  Mooi concept!

  Reply
 5. vaesencarla
  1 March 2018

  Tof gemaakt! Ik ben fan.

  Reply
 6. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  1 March 2018

  Super leuk gedaan!
  De gasten boffen met zo’n leuk presentje.

  Reply
 7. Mieke
  2 March 2018

  Oohhh super te zien dat er nog mensen zijn die cactusjes gegeven hebben als geboorte geschenkje.
  Wij gaven dit ook met de geboorte van onze dochter.
  Overal zie je de cactusjes nog staan.

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   22 March 2018

   Ja, dat is heerlijk hé! Ze krijgen overal een leuk plaatsje, heb ik al gemerkt.

   Reply
 8. withlovebyeva
  2 March 2018

  Wat een mooie tafel! (En ik doe nu van -aapje met handjes voor de ogen- want zelfs elke cactus die ik hier binnenbreng sterft een stille dood 😉 )

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   22 March 2018

   Haha, zalig, die aapjes-bekentenis. Hier lukt het voorlopig goed, maar ik vreesde er ook wel voor toen we 100 cactussen in huis haalden. 😉

   Reply
 9. Oowsnap
  16 April 2018

  Prachtig resultaat! Bestelde je de zakjes in pergamijn of in kalk bij hola pola?

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   18 April 2018

   Dank je. Ik bestelde die in pergamijn. Tevreden van voor de snoepjes met suiker. De beertjes zonder suiker geven een beetje af en er ontstaan precies vetvlekjes. Eigen aan het materiaal.

   Reply
 10. Els
  25 May 2018

  Prachtig!
  Waar kocht je die leuke bloempotjes om de plantjes in te zetten!
  Wat een zalig idee!!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   25 May 2018

   Die komen gewoon van bij Ikea, plantjes en potjes worden samen verkocht. 😉

   Reply
   1. Els
    25 May 2018

    Ooooh leuk! Echt prachtig!

    Reply
 11. Liesbeth De Wit
  21 July 2018

  Komen de bloempotjes ook van Ikea?

  Reply
  1. Liesbeth De Wit
   21 July 2018

   Ik zie hier het antwoord al staan ;). Weet je nog hoeveel die kostten?

   Reply
 12. Pien
  4 September 2018

  super! Wij zijn net ook onze cactussen gaan halen bij ikea. Ik moet nu nog een kleine 7 weken. Hoe heb jij je plantjes verzorgd tot de bevalling?

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   6 September 2018

   Ooh spannend seg! Gaat leuk zijn, die plantjes! Ik gaf ze af en toe een beetje water als ik merkte dat de aarde te droog werd. Die blijven gelukkig redelijk goed. Ben zelf totaal geen plantenheld. 🙂

   Reply
  2. Els
   10 September 2018

   Hihi zo grappig 🙂 Ik ben ze ook gaan halen, ik beval begin november 🙂

   Reply
 13. Els
  10 September 2018

  Nog een klein vraagje..
  Hoeveel snoepjes stak jij ongeveer per zakje?
  Groetjes,
  Els

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top