Robin dress blogtour

Robin dress blogtour

New kid in town! En het is de moeite! Dan heb ik het over ‘de Robin jurk’, het kersverse patroon van Oekeboeleke! Een jurkje dat helemaal in is deze lente en zomer. Je kan uit heel veel verschillende opties kiezen voor zowel mouwen als voor- en achterpand. Ik koos voor de mouwloze versie met uitgesneden rug en de ruffle vooraan. Laat je door die laatste trouwens niet afschrikken. Die krijg je echt makkelijk in elkaar gezet. De instructies steken heel sterk in elkaar met mooie, duidelijke tekeningen.

Robin dress blogtour

Wat stofkeuze betreft, was ik beter voor een iets stijver vallende stof gegaan. Ik koos voor een licht rekbare soepelvallende viscose, maar een iets dikkere stof had het model beter doen uitkomen. Ik knipte ook vrij ruim omdat Jente haar borstomtrek pal op de maat viel (ik maakte maat 98). Niet nodig bleek zo. Luister dus maar mooi naar die maattabel.
Robin dress blogtour
Ik stikte een rolzoompje aan de ruffle en aan de onderkant en gebruikte achteraan drukknoopjes in dezelfde kleur als de stof.
Robin dress blogtour
Robin dress blogtour
Foto’s nemen was niet simpel. Onze kleuter was wat ziekje de laatste week en voelde er maar weinig voor om model te spelen. Eén van de enige keren dat dit al voorgevallen is, dus ik mag niet klagen. Ook het kleurtje van de jurk was heel moeilijk op camera vast te leggen. Het is een vuilblauw stofje met een wat ‘jeansachtige’ look. Maar dat komt hier dus niet zo mooi tot zijn recht jammer genoeg. Geloof me dus maar op mijn woord dat het er wel cool uit ziet. 😉
Robin dress blogtour
En nog een fotootje met een vestje dat ik vroeger gedragen heb (Ik was wel 1 jaar toen ik dit aan had… Moet ik nog vertellen dat ik best een chubby baby was? 😉 ).
Robin dress blogtour
Iris, een hele dikke merci om mij toch ‘lastig te vallen’ 😉 enkele dagen nadat ik bevallen was, met de vraag om dit geweldige patroon te testen. Thanks for having me!
Nog meer Robin dress inspiratie vind je bij deze madammen:
Vrijdag 9 maart 
Smospotten&snoesjes ♥ Mijn leven met 4 helden

Zaterdag 10 maart

Petrol&mint ♥ So Popo Sew 



Zondag 11 maart 
VanMiek ♥ a naais ID


Maandag 12 maart
Bel’etoile  Stannel
Dinsdag 13 maart



Woensdag 14 maart 

 

Stof: gekocht bij Wild van Stof
Posted in Sewing and tagged , , , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *