Mini jumpsuits for our mini baby

Mini jumpsuits

Onze mini baby bleek een maxi baby te zijn bij haar geboorte. Tijdens de echo’s leek Isa steeds wat onder het gemiddelde te vallen. Dus ik maakte wel wat kleertjes met patronen die drie jaar geleden voor pasgeboren Jente goed pasten. Gelukkig maakte ik van de jumpsuits geen maat 50 meer, maar startte ik bij 56 onder het motto: ‘dan zwemt het kind er maar eventjes in’. Dat zwemmen bleek niet van toepassing, want onze mini baby bleek dus een stevig madammeke te zijn en die maatjes 56 pasten als gegoten.

jumpsuit

Mini jumpsuits

Mini jumpsuits

Het mutsje dat ik maakte bij de roze jumpsuit heeft nooit gepast. Het is de newborn maat van de Sweet Pea Pilot Cap van Sew Liberated. Ik had dus beter een maatje groter gemaakt. Jente vindt het wel heel plezant dat haar poppen nu een extra mutsje hebben.

Mini jumpsuits

Deze foto’s zijn al drie weken geleden genomen. Ondertussen is onze zes weken oude baby al 5,3 kilo. Ja hoor, in het rood op de gewicht-lengte curve bij Kind & Gezin… Een kleine veelvraat in combinatie met goed romige melk zeker. ๐Ÿ™‚

Ik gebruikte voor de jumpsuit een combinatie van twee gratis patronen: de halslijn van de shirt met enveloppehals van de Dromenfabriek en de rest van de jumpsuit van Kiind, gecombineerd met ‘het ei’ van Petrol & Mint. Ik vind de halslijn van de jumpsuit van Kiind niet zo mooi, vandaar deze oplossing.

De stoffen zijn twee van mijn favorieten die ik kocht bij Fabrik Unik. Met het luipaard stofje maakte ik eerder al een jurkje voor Jente. De roze stof van I got stripes studio lag hier al lang te wachten op het perfecte project. Ik vind hun stoffen zo mooi dat ik er vaak niet in durf knippen.
De stof voor de boorden van de roze jumpsuit en voor het mutsje is een prachtige terra cotta french terry van bij Kersenpitje.

Met de knoopjes heb ik gesukkeld. Ik had er heel wat gekocht bij Bloome Copenhagen in mooie kleurtjes, maar die houden niet goed doorheen de verschillende lagen stof van deze jumpsuits. En aangezien die knoopjes vaak open en toe gedaan moeten worden (een baby die goed eet, is ook een baby die goed zijn pamper vult), moeten ze tegen een stootje kunnen. Ik ben dus nog op zoek naar goede drukknoopjes in goud- en koperkleur en eventueel andere kleurtjes (die van Prym vind ik eigenlijk alleen in zilverkleur). Alle tips zijn welkom dus. ๐Ÿ™‚

Patronen: Jumpsuit van Kiind en shirt met enveloppehals van de Dromenfabriek
Stof: beide gekocht bij Fabrik Unik

10 Comments

 1. saskia
  17 March 2018

  Oh waar is de tijd dat wij onze jongste baby in het poppenbedje van de oudste dochter legden ๐Ÿ˜‰
  Mooie jumpsuits (de groene is mijn favoriet), ik heb dit soort nog nooit gemaakt maar zou er wel zin in hebben. Ik onthoud je tip om patronen te combineren!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   22 March 2018

   Merci! Ik moest ervan profiteren om ze in dat bedje te leggen, want nu lukt dat al niet meer. ๐Ÿ˜‰

   Reply
 2. LaFilleHella
  17 March 2018

  Wat een hoog schattigheidsgehalte! Heel mooie jumpsuits, ze passen haar zo perfect zeg! ๐Ÿ™‚

  Reply
 3. Ellen @ NellieEllie
  17 March 2018

  Mooie pyjamaatjes voor een schattige baby! Onze kindjes schelen net 3 weken, zouden een mooi koppeltje vormen ๐Ÿ˜‰

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   22 March 2018

   Dank je! Jij hebt ook wel een super mooi pakje gemaakt! Ze zouden goed bij elkaar gaan inderdaad, blond en donker haar en allebei een naam met drie letters. ๐Ÿ™‚

   Reply
 4. Bieke - Sew Blondes
  19 March 2018

  Gij kunt eierstokken toch serieus laten rammelen zenne, Sofie! ๐Ÿ˜€ Superfijne jumpsuitjes, en goeie tip om de patronen te combineren… Eentje om te onthouden!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   22 March 2018

   Aiai, een welgemeende sorry aan uw eierstokken. ๐Ÿ™‚ En merci!!!

   Reply
 5. eva
  19 March 2018

  Oh zo schattig en stijlvol tegelijk <3

  Reply
 6. […] verder niets speciaals met de trui. Ik maakte er al de boorden uit voor dit projectjeย en ook voor dit en ik heb nog een trui voor Jente geknipt klaar liggen. Het is eenย french terry van Lillestof die […]

  Reply
 7. magalihaesendonck
  10 April 2018

  Je hebt het ondertussen wss al wel gezien maar er zijn drukknoopjes in verschillende kleuren bij de stoffenkamer, bij hexagoon en bij lanalotta (die laatste alleen rode tinten), van prym en bij de stoffenkamer ook van elvelyckan. Ik kom net van Gent en heb de stoffenkamer net niet geplunderd d ๐Ÿ™‚ mooie jumpsuits!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top