Blogtour Toto jumpsuit

toto jumpsuit linen

Nog een nieuw patroon bij in het lijstje! Een echte must-sew! Dat is de toto jumpsuit van Larth. Het patroon is ontworpen voor rekbare stoffen, maar ik waagde het erop om het uit linnen te maken. Mijn Pinterest staat vol met prachtige linnen jumpsuits. Nog zo’n Pinterest-projectje dat ik van mijn lijstje kan afvinken (of nog eens maken 😉 ). Het patroon werkt dus ook perfect met niet-rekbare stoffen.

toto jumpsuit linen

toto jumpsuit linen

toto jumpsuit linen

Deze jumpsuit is een heel leuk naaiprojectje. Het zit snel in elkaar, niet te veel denkwerk en ziet er toch speciaal uit. De tutorial zit heel goed in elkaar met degelijke foto’s en tekeningen en met een duidelijke uitleg.

toto jumpsuit linen

Ik maakte maat 3 jaar voor mijn 3-jarige. Ik was met een 2 jaar ook al toegekomen, deze zit een beetje ruim. Ze schommelt tegenwoordig tussen deze twee maten.

toto jumpsuit linen

Ik vond deze linnen vorig jaar bij De Stoffenkamer. Daar hebben ze enorm veel soorten (ik zag er dit seizoen nog enkele nieuwe binnenkomen ook).

toto jumpsuit linen

De afwerking aan de beentjes (in plaats van omplooien zoals het patroon voorschrijft) heb ik gedaan naar voorbeeld van de Pippa pants. Ik had alleen wat beter mogen nadenken over hoe ik dat moest vertalen naar niet rekbare stof. Heel zorgvuldig is het dus niet afgewerkt. En hoewel ik had gemeten (en stevig wat had afgeknipt), vond ik het resultaat ineens kort uitvallen. Zomen meten vindt mijn kleuter niet zo leuk, dus dat moet echt snelsnel. Met de nodige foutjes vandien dus blijkbaar.

toto jumpsuit linen

Ik ga er zeker ook nog maken in rekbare stof. Heel leuk modelletje en plezant maakproces.

Ook al heb ik het patroon mee getest, ik heb het toch ook aangekocht. Je steunt er het kinderkankerfonds mee. Zeker kopen dus, dit toppertje.

toto jumpsuit linen

Jente haar bloemetjes komen uit onze ‘nieuwe tuin’. Ons bouwproject krijgt stilaan wat constructieve vooruitgang. Dus hopelijk kan ik er hier binnenkort wat meer over vertellen. Want daar zit ik al lang op te wachten.

Patroon: Toto jumpsuit – Larth

Stof: Linnen Aubergine gekocht bij De Stoffenkamer

 

Posted in Sewing and tagged , , , , , .

6 Comments

  1. Pingback: Toto Blogtour dag 4. - Larth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *