Tintin goes vichy

tintin broek blogtour

Toch telkens een klein vreugdedansje hier wanneer Iris van Iris May Patterns een nieuw patroontje uitbrengt. Deze keer verwent ze ons met een enorm veelzijdig broekje: van short tot lange broek met of zonder paperbag waist, met zakken, met omgevouwen pijpjes onderaan, een optie voor een versie uit rekbare stof, … . Een absolute winner weeral.

tintin broek blogtour

tintin broek blogtour

Ik mocht de lange broek testen. Dit is wel nog de eerste versie die ze tekende, die ik zelf een beetje versmalde aan het kruis, maar in de finale versie van het patroon zijn de broekspijpen nog ietsje smaller. Ik koos voor de paperbag waist en de zakken en maakte maat 92. Eigenlijk had ze een maat 86 nodig met haar smalle billetjes. Luister dus gewoon braaf naar de maattabel en je zit goed. 😉

tintin broek blogtour

Het stofje kocht ik vorig jaar bij De Stoffenkamer. Het is een katoentje van Cotton and Steel en stond aan enorme korting. Dat zou ooit wel van pas komen, dacht ik toen. Ik heb nu zelfs nog een grote lap over voor nog een vichy-projectje.

tintin broek blogtour

Vorige week liet ik me verleiden door de pre-sales bij Great at 8 en kocht ik enkele leuke items voor mijn dames, waaronder dit T-shirtje van Emile et Ida. Wat een heerlijk merkje! Verder vond ik haar sandalen van vorig jaar hier het beste bij passen, maar eigenlijk zijn die echt niet fotoproof meer. Wel nog heel speelproof, net als het tintin-broekje.

tintin broek blogtour

tintin broek blogtour

Goed nieuws, je kan het patroon van het tintin broekje winnen op Instagram! Check zeker even hier en hier.

tintin broek blogtour

Iris, super hard bedankt dat ik opnieuw één van je toppatronen mocht testen! Er volgen er hier zeker nog wanneer de avonden terug meer van mezelf worden. 😉

En tot slot, hét bewijs dat het leven van een model echt wel hard is. #peuterpubervan3

tintin broek blogtour

Patroon: Tintin broek/short van Iris May Patterns
Stof: Cotton and Steel gekocht bij De Stoffenkamer
T-shirtje: Emile et Ida, gekocht bij Great at 8
Schoenen: Pom d’Api; Bril: Zara

 

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , .

9 Comments

  1. Pingback: The Tintin - a journey on instagram and blogs - THE TROUSERS (lange broeken) - Iris May

  2. Pingback: 1 year of Isa – WISJ Designs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *