Sweet summer dresses

sweet summer dresses

Simpel en op het gemakje. Dat lijkt mijn motto de laatste tijd. Het slaapgebrek zorgt ervoor dat ik in een soort van traagheidstoestand terechtkom. Ergens geeft dat veel rust, want je voelt dat je lichaam gewoon alles trager moet doen en je bent te moe om je erin op te jagen. Op andere momenten besef ik dat ons woonproject stilaan op kruissnelheid moet komen en dat ik ook ooit terug zal moeten gaan werken 🙂 en dat ik dus toch best ietsje sneller functioneer soms.
Maar nu nog (meestal) niet gelukkig. We hebben nog een heerlijke maand verlof voor de boeg. En bij traagheid en verlof horen simpele zomerjurkjes.

sweet summer dresses

sweet summer dresses

Deze twee tricotstofjes van Fabrik Unik liggen al van in de herfst te blinken in mijn kast (de grid is nog beschikbaar, de ijsjes zie ik niet meteen meer staan). De bestemming was al duidelijk toen in ze bestelde: gemakkelijke jurkjes voor Jente om in te spelen.

sweet summer dresses

sweet summer dresses

Voor de grid koos ik het gratis patroon van de Eloise jurk van MinnieMie. Deze hangt hier al in tweevoud in de kast en beide exemplaren worden vaak gedragen. Ik maakte opnieuw een 2j en de hals zoomde ik 1cm om. Geen boordje deze keer.

sweet summer dresses

sweet summer dresses
Het ijsjesjurkje is overgetekend van een jurkje uit Jente haar kast (één van de twee niet-zelfgemaakte 😉 ). Er ligt hier al een volgend exemplaar geknipt in een stofje dat ik ook al lang koesterde.

sweet summer dresses
Heel snel klaar, deze zomerse outfits. En rap in je handtas gestoken als reservejurkje na water- of speeltuinpret. En Jente is het meest fan van de ijsjes uiteraard.

sweet summer dresses

sweet summer dresses

Stof: ijsjes van Megan blue fabrics en grid, beide gekocht bij Fabrik Unik
Patronen:
– ijsjes: zelfgetekend
– grid: Eloise jurk van MinnieMie

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , .

3 Comments

  1. Oh, geweldig leuk! Helemaal fan hoe je die ruitjes schuin van draad hebt geknipt voor het bovenstukje! Ik doe dat ook wel eens met overhemdjes, maar dit is super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *