DIY trees & cards for Christmas

Een gezellige kerstboom, maar dan anders. Dat zou het dit jaar worden. Met een kruipende en alles verorberende baby in huis leek het ons niet zo handig om een boom met laaghangende takken en versiering in het midden van het ‘speelterrein’ te zetten. Ook hebben we aan onze pas gekochte bijna nieuwe woonst zo’n 20-tal oude kerstbomen staan. De vorige bewoners plantten hun kerstboom na de feestdagen altijd op hun oprit. Die bomen reiken nu tot aan de bovenste appartementjes die ernaast staan. Enkele takken meer of minder zou het dus niet maken.

 

 

Ik zag op Pinterest wat DIY kerstboom ideetjes en besloot om te gaan voor simpel. Ik nam een paar glazen potten uit onze keukenvoorraad, vulde ze met water en liet de kleuter de boompjes erin planten.

Onze witte/houten kerstversiering kocht ik enkele jaren geleden bij Dille en Kamille, maar het leek me leuk om samen met Jente ook enkele nieuwe items te maken. Wederom geïnspireerd door Pinterest, maakten we kralenkettingen. Ik kocht kralen van verschillende diktes bij Ava. Het touw is macramé touw dat ik recupereerde van de macramé die ik maakte op een workshop en van macramé bandjes die ik vroeger maakte (oh waar is de tijd). Ik ben heel blij met de eenvoud van deze decoratie.

 

 

Jente was helemaal in haar nopjes tijdens de versiernamiddag. Zo geweldig om te zien hoe ze hierin op ging en telkens riep: “Wauw, mama, dat is zo mooi hé!”. Nieuwste zin is ook: “Amai, dat is echt wel kei cool!” Extreem grappig om dat te horen uit de mond van een bijna 4-jarige met een heliumstemmetje.

Ik hing trouwens ook wat takken aan de ring die ik vorig jaar in de hemel van Isa haar wiegje bevestigd had.

De engeltjes zijn gratis te downloaden bij Leven met Liv (aka Mind the Whale). Die gaan hier ook al enkele jaren mee. Kijk maar. Exact 2 jaar geleden zag onze grote meid er zo uit. 

 

 

Naar goede gewoonte maakten we ook dit jaar kerstkaartjes. Naar goede gewoonte opnieuw bij Smartphoto. Omdat Jente de dag voordat we de foto zouden nemen op haar gezicht viel, moest ik even nadenken over de aanpak… Ik had niet veel zin om alle (over)grootouders een geschramde kleuter voor te schotelen. Ik scrolde door de templates die Smartphoto aanbiedt en zag daar eentje dat ik heel leuk vond. Ik ben niet zo’n template-mens, maar dit jaar zijn er echt wel leuke bij, vind ik. Ik koos voor een allegaartje van foto’s van de laatste maanden. De afgeronde hoekjes, een extra optie, maken het geheel veel leuker, vind ik.

 

Ik bestelde ook nog stickers om de omslagen (die bij de kaartjes geleverd worden) te sluiten. Ons eerste supergezellige kerstfeest van dit jaar zit er al op en de eerste kaartjes werden al uitgedeeld.

 

 

Dank je om te komen lezen!

Posted in DIY and tagged , , , , , , , , .

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *