Warm wool for winter

Klopt, dit is mijn kleuter. In het pak dat ik voor mijn baby maakte. Ik naaide dit winterpak een beetje groter dan de grootste maat 80 van het patroon, maar ik vermoed dat ik me iets té veel heb laten gaan met ‘vergroten’. Aan de mouwen deed ik niets en de beentjes verlengde ik ook niet mee, maar net die zijn veel te lang voor Isa. Ze zal het pak wel dragen, maar de kleuter was er al even verliefd op als ik en die wou dus dolgraag op de foto. Dat gaan we niet ontmoedigen hè.

De buitenstof is een zalig warme wolmix van Editex. Het is de stof die in La Maison Victor gebruikt wordt voor de ‘Harry duffelcoat’. Ik zag er meteen een nieuw babypak voor Isa in. Ik gebruikte de bruinste kant van de stof, maar je kan ook de andere kant gebruiken die meer bruin-zwart gemêleerd is.

Het patroon waarop ik me baseerde komt uit Ottobre van 2013. Ik leende die ook hier al van een vriendin. Ik deed wel heel wat aanpassingen om tot deze versie te komen. Omdat we elke dag met de fiets op pad zijn, is zo’n body suit in plaats van een jasje geen overbodige luxe. Zeker niet voor zo’n koukleumpje als Isa. 🙂

De voeringstof kocht ik lang geleden bij Kersenpitje. Ik stak tussen de voering en buitenstof ook nog een laagje fleece. Extra warmte, heerlijk.

De sjaal is eigenlijk mijn sjaal. Hij is van Maed for Mini en kocht hem bij Minimals, maar vond hem te leuk om aan mijn kinderen te geven. Selfish shopping for the win. 🙂


Ik ben zo jaloers op dat lekker warme pak. Ik denk dat ik mezelf ook zo’n onesie maak. En dan heerlijk gaan wandelen in de vrieskou. Niks leukers.

Jente en ik trokken zondagnamiddag naar een zalig zonnig plekje om te voetballen, gewoon in het zonnetje te zitten en een theetje te drinken. Ik hou zo van die gouden gloed winterdagen.

Dank je om te komen lezen.

Stof: Wolmix van Editex fabrics (van de Harry duffelcoat uit La Maison Victor)

Patroon: Kirahvi overall – Ottobre 1/2013

5 Comments

 1. Delphine
  22 January 2019

  Heel mooi!
  gewoon nog eentje maken voor isa dan kunnen ze samen buiten spelen ook!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   23 January 2019

   Haha, dat is een goed idee! 🙂 Merci!

   Reply
 2. withlovebyeva
  23 January 2019

  Oh echt, ik snap jou zo! Die ingeduffelde baby’s in hun pakjes doen mij ook altijd vertederd kijken. Maar sowieso dat die mini’s daarin véééééél schattiger zijn dan wij hé 😉 Gij hebt geluk met zo twee dropjes om voor te naaien!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   23 January 2019

   Daarom dat ik meer voor hen maak dan voor mezelf eigenlijk… Kinderkleren zijn zoveel toffer. 🙂

   Reply
   1. withlovebyeva
    23 January 2019

    Echt hé. Ik wil ook kinderen. (om voor te naaien, niet voor het slaaptekort 😉 )

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top