They call it ‘culotte’

Er komt een nieuw WISJ-patroon aan! Al maanden geleden tekende ik de eerste versie van deze culotte. Eindelijk kan ik hier twee toonbare versies laten zien en aankondigen dat het patroon er binnenkort aankomt.

Het is een ideaal lentebroekje. Een soort van 7/8 model met wijde broekspijpen, plooitjes in het voorpand onder de tailleband met als opties zakken in de zijnaad en een lint in de taille. Het zal verkrijgbaar zijn in maten 2 jaar tot en met 15 jaar.

De blauwe versie is een luchtige zomerversie in chambray (van Miss Chips bij Mon Depot). De groene versie is er eentje uit nicky velours met een tailleband en lint uit boordstof van See You at Six.

(De kralenketting moest mee op de foto. #onderhandelen Ze maakte hem zelf. Alles wat piepklein is en alles met letters is hier een dikke hit.)

De achterkant vind ik eigenlijk heel leuk bij Jente. Haar poepke is er mooi in (mag ik dat zeggen?) . 😉

Zij vond dat zelf duidelijk ook. Ik dacht eerst een filmpje te maken waarbij ze begint te ‘moonen’. Maar dat is dan misschien nét wat minder gepast.

Het patroon gaat volgende week in de testfase. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Stof: Chambray eyes van Miss Chips verkrijgbaar bij Mon Depot (uitverkocht); Nicky Velours gekocht bij Pauli; Groene boordstof van See you at Six gekocht bij Julija’s Shop.

Patroon: Clara Culotte coming soon 🙂

Trui: Maan, tweedehands gekocht

Schoenen: Veja gekocht bij Harvest Club

8 Comments

 1. Evelien Trog
  1 February 2019

  Wauw, echt iets voor mijn Lotje! Als je nog een tester zoekt voor maat 128 👋

  Reply
 2. Katleen
  1 February 2019

  Wauw, die broek ziet er super uit. Ik heb een gelijkaardige broek gekocht voor onze dochter bij JBC en ben fan. Dit patroontje ga ik zeker uitproberen! Ik ben ook blij dat er ook grotere maten zullen bij zijn.

  Reply
 3. Laura
  3 February 2019

  Howla!! Zo schoon ♡
  Ik ben benieuwd naar de grote maten! Dochter is er bijna 14 en vindt deze dus ook zotjes schoon. (moest je nog een tester nodig hebben 😉 )

  Reply
 4. Kaat
  4 February 2019

  Het is het enige model broek (buiten leggings) dat hier gedragen wordt! Ik kijk er al naar uit!

  Reply
 5. Myriam
  16 February 2019

  Echt heel mooi, zit te wachten op het patroon waar en wanneer kan ik het vinden.

  Reply
 6. Bab
  20 February 2019

  Net op zoek naar dit model!
  Hopelijk komt het er snel…

  Reply
 7. Mama Inge
  4 March 2019

  Waw!! Kan jij in de gedachten kijken van mijn dochter toch? Gisteren was ze haar droombroek aan het beschrijven nadat ze in jbc zoiets aangehad had maar die zakachtig bleek te zijn. Dit is echt wat ze wil. Mocht je nog een tester zoeken… mijn dochter is groot en mager waardoor een broek moeilijk te kopen is en zeker zo een modelleke… zeker interesse dus voor de rest!! <3

  Reply
 8. Nie Nie Sewing
  4 March 2019

  Super! Helaas is mijn dochtertje nog geen 2..anders had ik hem direct gemaakt, wie weet nu voor haar nicht 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top