Finally Making the Backpack

Genieten in opperste concentratie. Dat was het. Zaterdag werkte ik een hele dag aan deze rugzak, de Making Backpack van Noodlehead. Bij Madeline De Stoffenmadam in Steenokkerzeel (de laatste workshop op die locatie voor Madeline). Om 8u30 liet ik man en kinderen voor wat ze waren (in pyjama in een uiterst rommelig huis) en vertrok ik op workshop tot 18u ‘s avonds. Sinds ik mijn naaikamertje (en dus ook de mogelijkheid om naaiprojecten te laten liggen) kwijt ben aan mijn jongste telg (die moest ook ergens slapen namelijk), is het moeilijker om eens stevig door te werken aan een project. Of zit de aanslepende vermoeidheid en het gebrek aan concentratie daar voor iets tussen?

Kortom, onder leiding van Nancy kon ik wel doorwerken én zij zorgde voor een extra paar ogen waardoor het lostornen tot een minimum (één keer maar voor de hele rugzak eigenlijk) herleid werd. Combineer dat met een plezant patroon, lekkere lunch en leuk gezelschap en je hebt een zalige mommy’s day out.

Maar goed, de rugzak dus. Die is heel plezant om te maken. Het naaiproces verliep erg vlotjes, zelfs met al die dikke lagen stof. Alleen… het einde… het afwerken van de binnenkant met biais… daar moest ik even ‘Perfectionist’ afzetten en ‘Goed-genoeg-zenne,-het-is-bijna-af’ aanzetten. Je mag niet van heel dichtbij gaan kijken in die hoekjes. 🙂

Wat de stoffen betreft, besloot ik na lang twijfelen, om te twinnen met mijn dochter. Ik merk dat ik in het weekend haar rugzakje vaak meeneem als handtas. Ik blijf die kleur en dat materiaal (dry oilskin) echt geweldig vinden. Om de rugzak wat eleganter te maken, combineerde ik met gouden nepleer voor de onderkant en zijkant. Voor de binnenkant koos ik enkele stofjes uit mijn voorraad: Een groen-grijze stevige canvas en een katoentje met schuine groene streepjes. Bij Madeline konden we een lederen labeltje maken. Een heel toffe touch!

Ik deed twee aanpassingen waar ik best blij mee ben. Ik naaide de draaglinten van de rugzak dubbel zoals ik toen bij Jente haar rugzakje ook al had gedaan. Nu ‘staan’ ze mooier. Ik naaide ook het binnenzakje tegen de voorkant van de rugzak. Dan steken die kleinere spullen niet achter mijn laptop, maar kan ik ze er makkelijker uit halen én er poken nu ook geen sleutels in mijn rug wanneer ik de rugzak draag.

Ik ben heel tevreden met het resultaat. De rugzak past mooi bij de meeste kleren uit mijn kleerkast en bij mijn jas, sjaal en sneakers. De laptop (in de lederen hoes die ik 5 jaar geleden kocht in de mooiste tweedehandswinkel ooit in Helsinki) past er ook perfect in.

Patroon: Making Backpack van Noodlehead

Stof: Oilskin en groen streepjes gekocht bij De Stoffenkamer; Gouden nepleer gekocht bij Lanalotta; Groen-grijze canvast gekocht bij Hexagoon; Gouden rits gekocht bij K-Bas; Andere fournituren gekocht bij Madeline De Stoffenmadam.

Posted in Sewing and tagged , , , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *