We say no!

Deze shirt-rokjes combinatie zat al een tijdje in mijn hoofd. Maar het kwam er nooit van om de rest corduroy van dit project te verwerken. Zoveel te mooi om te laten liggen, dus we doen hier van ‘winterstofje voor de lente’.

Toen ik de nieuwe stoffen van het merkje ‘We say no’ voor het eerst zag, was ik meteen smoorverliefd! Ik hou van de eenvoudige prints. En het is superzachte faire biokatoen. ‘We say no’ is familie van andere eco-merken Froy en Dind en Onolulu. Nog een extra reden om verliefd te worden op dit merkje. Voor mensen zonder naaimachien die deze stoffen even geweldig vinden als ik, vind je bijvoorbeeld hier hun kindercollectie.

De patronen tekende ik zelf. Het shirtje is hetzelfde patroon als hier. Het rokje maakte ik hier en hier al eens. Binnen een goeie maand zal het patroon hier ook beschikbaar zijn, samen met nog iets anders waar ik heel enthousiast over ben. Daarover binnenkort meer!


Op het einde van de koorden in het rokje gebruikte ik de letters van de NO! stof. Ik stikte telkens twee woorden goede kanten tegen elkaar, keerde, stak het touwtje erin en naaide het met topstitch toe. Geen geweldig perfecte afwerking, maar wel een tof effect.

De ketting maakte ik ook zelf met de leftovers van onze kerstversiering. De eerste reactie van mijn kleuter: “Waarom zijn er maar drie kralen? Ik wil veel kralen. Zeker vier want ik ben 4 jaar!”

Stof: “We say no!” gekocht bij Lanalotta

Patronen: zelfgetekend

Posted in Sewing.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *