Water leaves romper

Dat tweede kind hier in huis is op kledingvlak best wat benadeeld, ocharme. Verder laat ze zich wel genoeg gelden trouwens. Aan Jente haar haar trekken, het eten en speelgoed overal rondgooien, op stoelen, tafels en in zetels klimmen (en zich eruit laten vallen) en met haar klok van een stem laten horen dat we haar niet mogen vergeten.

Dus om te laten zien dát ik haar niet vergeet, maakte ik alvast een eerste zomernaaisel voor onze peuter. Na de paasvakantie mag het kind al naar het ‘peutergroepje’ in de crèche. Ik knipperde even met mijn ogen en het kind stapte en kon zelf eten. Zo gaat dat, zeggen ze.

Vandaag is de nieuwe collectie “Spring Fruit” van About Blue uit! About Blue heeft een volledig nieuwe look gekregen sinds de overname door Lotte Martens. Het blijft een eigen label hebben, maar wordt vanaf nu gerund vanuit het atelier van Lotte. Ik mocht aan de slag met de ‘water leaves’ stof, mijn favorietje uit die reeks. De stoffen van About Blue zijn allemaal Oeko-Tex stoffen en ze zijn zacht en soepel om mee te werken en om te dragen. Ik ben fan!

De summer romper van Brindille en Twig stond al een hele tijd op mijn ‘to sew’ lijstje. Niet alleen blij dat ik dat ‘vinkje’ kan zetten op mijn lijstje, maar vooral dat het zo’n tof resultaat geeft én ongelofelijk plezant is om te maken.

Isa staat het mooist met dit soort pakjes of broekjes. Een rokje of jurkje is voorlopig nog niet aan haar besteed. Zijn het de chubby beentjes, haar stoere imago of het feit dat ze nog heerlijk baby-achtig stapt. Ik weet het niet. Maar dat ik dit enorm schattig vind, dat weet ik wel. En ik zie ze graag hoor, onze wildebras, voor mocht daar twijfel over bestaan na de aanhef van dit bericht. 🙂

Stof: ‘Water leaves’ uit de Spring Fruit collectie van About Blue, te verkrijgen in je favoriete stoffenwinkel.

Patroon: Summer romper van Brindille & Twig

Posted in Sewing and tagged , , , , , , .

3 Comments

  1. Mijn jongste en jouw jongste, die moeten op een bizarre manier familie van elkaar zijn want die eerste alinea is hier ook zo toepasbaar 😁 Leuk pakje, trouwens. Ga dat eens van dichterbij moeten bekijken 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *