Happy stripes

Na de lancering van het Imme & Ada patroon naaide ik niks meer. Dat betekent dat ik al een maand niet meer achter mijn naaimachine gezeten had. Het was zelfs zo erg dat Jente en Isa zich een ongeluk verschoten toen ze de machine nog eens hoorden ratelen.

Om mijn ‘sewing mojo’ terug aan te wakkeren, begon ik met een uiterst simpel project: een trui voor Isa. Het kind maakt twee truien per dag vuil, dus we konden nog wat extra exemplaren gebruiken. Het Ada patroon lag hier nog bovenaan de rommelige stapel op mijn naaikarretje (waarvan ik me voornam het steevast netjes op te ruimen). Ik zette deze keer wel boorden aan de polsen en de zoom. Een gezellige wintertrui in een gezellig winterstofje.

De stof is een french terry van de december collectie van About Blue, te verkrijgen bij Lanalotta. Er is ook bijpassende boordstof, zowel in roze/rood als in blauw. Ik vind onze peuterpuber zo mooi staan met deze kleurtjes. Ze laat het fotograferen ook graag gebeuren trouwens. Ze was razend kwaad (op de buik op de grond, voorhoofd tegen de grond, stampen met de voeten) toen ik zei dat ik klaar was met foto’s nemen. Toen ik vertelde dat haar grote zus nog verder wat foto’s zou nemen, stond ze recht, pokerface, alsof er niks gebeurd was. De zus kreeg mijn telefoon, maar die vroeg helaas meteen waar de selfie functie weer stond (ijdel dametje, die Jente). Kleine zus (aka goudvis) was ondertussen de driewieler tegen alle kasten aan het rammen, zich niet meer herinnerend wat er weer over foto’s gezegd was. Pijs en vree. En een telefoon vol kleuterselfies. En een deuk in de kast.

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , .

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *