Fairy princess – free pattern wings, wand & crown

Nooit zou ik zo’n moeder worden. Zo eentje die haar dochter in een roze en blinkende prinsessenoutfit naar school stuurt met carnaval. Nooit zou mijn dochter een prinses worden. Ze zou heerlijk jongensachtig zijn, net zoals ik was. Niets is minder waar bij onze girlygirl. And I love it! Zo’n echte prinses in huis die rondhuppelt en iedereen anders ook in een prinses tovert met haar “hocus Hocus pats”. En ons dan op onze vingers tikt wanneer we niet elegant genoeg zijn als ‘alsoffe prinses’.

Dus ja, ik deed het wel! Met alles erop en eraan! En met veel plezier! Een prinsessenoutfit maken, met roze en goud en blink. Want dat waren de zeer duidelijke instructies, met haar vingertje in te lucht.

En ik ging zelfs nog verder: Ik tekende deze ‘Fairy Stuff’: vleugels, een toverstaf en een kroon. Die kroon maakte ik vorig jaar voor haar verjaardag. Die is dus niet enkel te gebruiken als prinsessenkroon. 😉 Je kan het patroon HIER GRATIS DOWNLOADEN, met wat korte zinnetjes instructies erbij. Niks super bijzonders, maar wel eens leuk om te maken, denk ik. Veel plezier ermee!!

Voor de jurk gebruikte ik het Ocotillo patroon van Honeydew Kisses Patterns waarvan ik het rokdeel verlengde. Ik gebruikte voor het bovenstukje hetzelfde soepele gouden nepleer als voor de kroon en de staf. Ik vocht wel wat met de zomen aan de armsgaten en hals, maar een plakbandje onder mijn naaimachine voetje en wat extra behendigheid na het eerste armsgat, maakten de afwerking toch nog enigszins toonbaar. Maar kijk alsjeblieft niet van té dichtbij. 😉 Het rokje is een stuk blinkende ‘gaas’ (of zoiets) die ik vond in het 5-euro-per-meter rek bij Pauli.

Ze loopt al twee dagen rond in haar outfit. De vleugels staan nog recht. De staf is nog heel en de kroon (na al duizend keer gedragen te hebben) ook. Alleen het kleed heeft al tomatenvlekken en het rokje is op wel 20 plaatsen gehaakt. Typisch. Maar ze moet en zál vrijdag als prinses verschijnen op school. Toen ik vertelde dat er toch een jas over moest, laaide de discussie hoog op. Uiteraard totaal onredelijk van mij om in februari te vragen dat het kind nog iets aandoet boven haar mouwloos superdun jurkje.

Maar goed, veel plezier met het ‘patroontje’! Dat er veel leuke Fairy Stuff gemaakt mag worden!

Posted in DIY, Sewing and tagged , , , , , , , , , , , .

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *