Danika jumpsuit

Bij het opruimen van mijn stoffenkast ontdekte ik dat er heel veel stoffen blijven liggen die bij aankoop het label “… voor mezelf” kregen. Dringend tijd dus om dat selfish sewing hier wat hoger op de giga to-sew-lijst te zetten. Fibre Mood kan dan wel voor de nodige push zorgen bij mij.

Deze keer koos ik voor de Danika jumpsuit. Gewaagd… bedacht ik me nadien, want het mag niet te “zakkerig” worden… En zo’n jumpsuit moet wel meteen de juiste verhouding zijn… En…

Het naaiproces van Danika is wel heel plezant. Niet te veel denkwerk. En zeker met de linnen viscose stof die ik had gekozen was het een ontspannend projectje. Alleen… je kan pas helemaal op het einde zien hoe het ding past. En toen bleek dat het kruis eigenlijk heel laag viel zodat de glooiing die eigenlijk op de heupen moest komen, zo ergens ter hoogte van mijn bovenbenen kwam. Ik ben 1m64, dus niet supergroot en had dus best het bovenstuk verkort. Met de naad over de buik, vond ik het ook zo wat pofferig lijken. Zeker toen Jente zei: “Mama, jij bent precies een olifant!” … “Dank u kind! Ik naai dan nog eens iets voor mezelf!”

Ik deed een poging om het op te lossen door een dunne elastiek in de taille toe te voegen. Ik zette deze met een zigzagsteek vast in de binnenkant, 22cm lager dan de okselnaad. De broek werd zo omhoog getrokken waardoor het juister voelde aan mijn heupen en waardoor het iets meer ‘buikjesverdoezelend’ werkt. Want de coronakilo’s hebben me precies toch een beetje ingehaald (en Jente die haar verhaal concludeerde met vriendelijke mepjes op mijn billen terwijl ze “olifantenbillen” riep, helpt niet echt aan mijn perceptie ervan… πŸ™‚ ). Ik durf geen nieuwe batterijen in onze weegschaal steken (#denial), dus geen idee hoeveel het er exact zijn… Maar goed, niks dat een jogske hier en ginder niet kan verhelpen, gok ik. πŸ˜‰ (#weesblijmetjelijf)

Wat betreft de rest van de outfit. De schoenen zijn van Miz Mooz (ze zitten als pantoffels, zalig!) en kocht ze bij Mertens Schoenen in Leuven. De zonnebril is er eentje van Izipizi. Ik werd instant verliefd op de kleur toen we vorig jaar voor Jente een zonnebril gingen kiezen bij Toop/Nathalie Bladt en liet er aangepaste glazen insteken. Geweldig goeie bril! De oorbellen zijn uit de nieuwe collectie van By Rooi, een kleine prachtige juwelenshop gerund door een topmadam! En ze heeft nu ook een webshop! Geen sponsoring, maar gewoon super blij met die drie items die deze lente al superveel gedragen werden. Ah ja, en de tas is mijn Flo’tje natuurlijk.

Nu die jumpsuit nog. Benieuwd of ik die vaak genoeg zal durven dragen. πŸ˜‰

Patroon: Danika jumpsuit – Fibre Mood

Stof: grijs gestreepte linnen-viscose gekocht bij Atelier Linabo

Posted in Sewing.

5 Comments

  1. ik ben helemaal fan van de achterkant van die jumpsuit bij jou, niet dat er met de voorkant iets mis is hΓ©, maar de eyecatcher zit wel achteraan natuurlijk πŸ˜‰

    • Je bent er heel mooi mee en een jumpsuits is de hit deze zomer! Dat van die β€˜olifant’ valt heus mee 😜

  2. Ik vind m echt heel erg mooi en heel erg mooi staan. Ik zou zo graag een jumpsuit willen. Maar ik vrees dat ik een patroon te veel zou moeten aanpassen (ik ben slechts 1,5 mtr) dus durf er niet aan te beginnen. Die uit de winkel passen ook standaard niet πŸ™

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *