New living room corner

Al een hele tijd wilde ik onze zithoek in de woonkamer aanpakken. Een extra zitplaats tegenover de zetel.

Ik hergebruikte hiervoor het matrasje van de wieg van Isa. Ik tornde de huidige cover los en gebruikte die als patroon voor de nieuwe. De stof is een stevige canvas van Merchant & Mills. Ik gebruikte deze stof in camelkleur al voor mijn Flo handtas en was op slag verkocht.

Voor aan de muur leek zo’n foto op hexagon concept wel leuk. Ik bestelde er 9 in zwart-wit met foto’s van de voorbije maanden. Je krijgt er strips bij om ze op te hangen en een handig tooltje om ze op gelijke afstand van elkaar aan de muur te bevestigen. Je kan hier ook kiezen voor een foto op muurcirkel, maar hier zijn we wel fan van hoekjes 😉 Trouwens, je kan deze fotoproducten met 50% korting bestellen. De kortingscodes zijn MC50 (Muurcirkel) en MP50 (Muchopix – hexagons & vierkanten).

En uiteraard geen zithoekje zonder extra kussentje. Ik vond een mooi passend corduroy stofje en puzzelde een beetje zodat de streepjes van de corduroy wat tegen elkaar uitgespeeld werden.

Toen ik het hoekje aan het installeren was, besliste de kleuter dat ze mee op de foto wilde. Toen ze al in haar nakie (ja, dat gebeurt hier wel af en toe, dat ze niks van hun zelfgemaakte kleren moeten hebben en liever de nudist uithangen) bovenop het kussen zat (jep, dat gebeurde…), vroeg ik of ze toch kleren wilde aandoen voor de foto. Na het nodige ogengerol verdween ze naar boven om vijf minuten later uiterst trots te melden: “Ik heb deze salopet gekozen omdat die heel mooi past bij het nieuwe hoekje en dat is beter voor de foto. En zo ben ik ook precies een kameleon.”. Je hebt er wat aan, aan die meiden van mij.

Stoffen: beide gekocht bij Lanalotta

Foto’s: Fotocadeau

Posted in DIY, Sewing and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *