More Casper color blocking

Ik krijg er maar niet genoeg van. Van dat color blocking. En dan vooral met het Casper sweater patroon. De crew van Wild van Stof maakte eerder al deze geweldig leuke color block Casper en nu vroegen ze me om zelf enkele kleuren te combineren. Ik ging voor een donkere camelkleur als basis met witte en donkerroze strepen. De witte stof heeft een structuurtje. Het is zo’n rekbare double gauze. De andere stoffen zijn french terry. Met uiteraard matching boordstof voor de mouw-, hals- en zoomboorden. Deze stoffen zijn allemaal beschikbaar in het nieuwste Casper stoffenpakket van Wild van Stof .

En nog meer… Er zit uiteraard een superhandige werkbeschrijving met foto’s bij in het pakket zodat je perfect weet wat doen om je color block Casper te naaien. De color blocking werkwijze die Wild van Stof en Valerie Boone samen hebben uitgedacht, is heel fijn en uniek. Het voordeel van deze werkwijze is dat je de naden niet voelt op de buik omdat de stroken bovenop de basisstof genaaid worden. Hoe je dat precies doet, vind je dus in de werkbeschrijving bij het Casper pakket.

Met wat puzzelwerk kon ik zelfs nog een tweede truitje knippen uit de stoffen van het pakket. Enkel de boordstof heb ik nog wat bij elkaar moeten zoeken uit de restjes van mijn ‘boordstofbak’.

Die laatste foto is echt sprekend voor hoe mijn oudste telg in elkaar zit. Alle nagels gelakt in een andere kleur (ja, we zijn gaan kleurtjes testen in de stad, dat doen we tegenwoordig) en een broek die niet meer proper te krijgen valt na het voetballen (want dat doen we ook, samen sjotten). My kind of girl!

Stof Casper pakket bij Wild van Stof
Papieren Casper patroon ook verkrijgbaar bij Wild van Stof uiteraard.

Patroon: Casper sweater

Stof: French terry & boordstof bij Wild van Stof

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *