Emma sweater for mommy

emma sweater

Ik val in herhaling. Niks bijzonders opnieuw. Maar wel iets dat de binnenkant van de kleerkast zelden ziet. Ik maakte ook voor mezelf een Emma sweater. Voor de dochter is dit gratis patroon van Griet al een vast recept geworden. En ik was benieuwd of ik met mijn maat M nog in die 16 jaar zou passen.

emma sweater

Dat bleek te lukken. Tenminste nadat Isa geboren werd. De trui lag me al van enkele weken voor de bevalling aan te staren.
De onderkant verlengde ik met 6cm en de mouwen verkortte ik met 4cm.
Ik vind de kleur (‘terra cotta’) van deze stof heel mooi en deed dus verder niets speciaals met de trui. Ik maakte er al de boorden uit voor dit projectje en ook voor dit en ik heb nog een trui voor Jente geknipt klaar liggen. Het is een french terry van Lillestof die ik al een hele tijd geleden kocht bij Kersenpitje. Isabelle vertelde me dat er nog twee meter beschikbaar is.

emma sweater

De ketting, gekocht bij Annebel, draag ik bijna elke dag. Ik vind het geweldig dat ze bij vrijwel al mijn kleding past.
En bij deze heb ik me al meteen over mijn post-zwangerschaps-poseer-angst gezet. Met de nauw aansluitende zomerjurkjes wacht ik wel nog eventjes. 🙂

emma sweater

Bedankt om te komen lezen! x

Stof: Biosweater van Lillestof gekocht bij Kersenpitje
Patroon: Emma sweater van Emma en Mona

7 Comments

 1. Smospotten&Snoesjes
  6 April 2018

  Jij staat supermooi met die kleur!

  Reply
 2. piepow
  6 April 2018

  Tof. En je brengt me op ideeën, ik besef dat ik daar ook nog in moet passen 🙂

  Reply
 3. Marjolein
  6 April 2018

  Oh WoW, dat staat tof! Ik heb zelf ook geprobeerd om de Emma trui voor mezelf te maken, en mij stond hij helemaal niet! Maar bij jou echt prima. Leuk hoor en mooie stof ook

  Reply
 4. Vlijtig Liesje
  6 April 2018

  Ik heb die size 16 hier ook al een tijdje geknipt klaar liggen in heel fijn grijs breisel. Maar ik heb dus niet genoeg om te verlengen dus ik weet het niet goed of je dat ooit zal zien verschijnen op mijn blog. 😂
  De terra cotta kleur is prachtig. En jouw ketting is hemels. Bedankt voor de tip.

  Reply
 5. stokstaartjedoethetzo
  7 April 2018

  De trui staat je mooi en die kleur ook. Ik denk dat ik niet meer in een 16j pas laar voor dochterlief kan ik hem misschien eens uitproberen.

  Reply
 6. Summer shake – WenSJe
  13 April 2018

  […] sweater, verkleind naar een maat 2-3 jaar, maakte ik uit de terra cotta french terry waaruit ik ook mijn trui gemaakt had. Alleen gebruikte ik voor Jente haar trui de ‘foute kant’ van de stof met […]

  Reply
 7. […] koos opnieuw voor het patroon van de Emma sweater in maat 16 jaar. Van deze trui vond ik het model goed zitten, dus ik besloot in herhaling te vallen. Maar niet helemaal. Ik deed […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top