Sure, another sweater

Heel leuk vind ik het om aan selfish sewing te doen! Iets minder op mijn gemak wanneer er dan foto’s genomen worden. Maar kom, voordat Jente dit exemplaar vol yoghurt kiepert of voordat mijn onhandige zelf erop morst… toch even enkele kiekjes maken.

Wouter heeft zijn beste fotografisch talent bovengehaald en ik mijn (bijna beste) relativeringsvermogen (“Jaja, het is zo wel in orde, lieverd. Maar toch nog even … “).

De stof is een gebreide stof die ik kocht bij Bambiblauw. De voor- en achterkant zijn beide heel tof. Ik besloot om de mouwen onderaan schuin te knippen ter hoogte van de ellebogen. Voor het onderste deel gebruikte ik dan de achterkant als buitenkant. De halsboord werkte ik af met boordstof en ik stikte nog eens door met de tweelingnaald.

Het patroon heb ik zelf getekend. Het is hetzelfde als deze trui (maar vermoedelijk met ergens iets meer naadwaarde waarvan ik niet genoteerd had dat die al inbegrepen was, typisch. 🙂 ).

Ik maakte er ook maar meteen een ketting bij. Lekker simpel in oud roze want dat paste mooi bij de kleuren van de trui, vond ik.

Eindelijk kan ik deze zachte, warme en heel comfy trui aandoen. Hij was net niet op tijd klaar voor ons uitje naar de Ardennen (aaah de halsboord en dat zomen onderaan altijd hé. 🙂 ) Maar vanaf nu bovenaan in mijn kleerkast.

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , , , , .

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *