Birthday wishes in een Ishi

Birthday Ishi

Anderhalve maand geleden droeg ze deze jurk op haar verjaardagsfeestje, onze tweejarige. Sinds dan hing de jurk op de trap of in haar kamertje aan een kapstokje of in de living over haar speelmand. Overal dus, behalve aan haar lijfje. Ze wou hem niet meer aandoen. De beertjes stonden haar niet aan. Totdat ik gisteren het prachtidee kreeg om koekjes in de zakken te verstoppen. Jurk aan. Blije peuter. Blije mama. Tijd voor foto’s. Negeer dus gerust het hoge omkoperijgehalte dat met deze foto’s gepaard gaat.
Het patroon voor deze jurk is de Ishi jurk van Straightgrain. Ik kreeg het van mijn broer voor Kerst. (Hoezo, wij maken lijstjes? Neenee, hij heeft dat eigenhandig geraden dat ik dít patroon wilde.) Ik had het patroon al eeuwen geleden op één van mijn Pinterest boards staan. En ik had ook al eeuwen geleden een stofje gekocht dat er perfect voor was. Een tijdje nadat mijn uitstelgedrag het gewonnen had van mijn wilde plannen, zag ik deze post van Laurence, één van mijn naai-idolen en wist ik dat ik voor onze meid echt ook zo’n Ishi jurk moest maken.
Birthday Ishi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Birthday Ishi
Deze maat is een 2 jaar. Ik verkortte de jurk en de mouwen nog met 5cm. Op dit moment had een 18 maanden nog iets beter gepast, denk ik. Ook op de schouders en aan de armen is het eerder aan de brede kant.
Birthday Ishi
No need to say: De zakken zijn een gigantisch succes!! (Tuurlijk, er zitten koekjes in…)
Birthday Ishi
En toen waren de koekjes in de zakken op…
Birthday Ishi
This face… “Ok, dit is mijn kans om dat plantje hier kei hard tegen de muur de rammen!” And so she did… Sterke planten wel, die air plants. Fieuw.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stofje: Cotton+steel (collectie van vorig jaar), gekocht bij Lanalotta
Airplant gekocht bij Phyt.
Posted in Geen categorie.

11 Comments

  1. Wat een leuke versie van de Ishi! Goede manier, dat omkopen 😉 Ik moet dat hier ook eens testen (al heb ik kleding fotograferen MET kind maar opgegeven).

    • Wat een leuke versie van de Ishi! Goede manier, dat omkopen 😉 Ik moet dat hier ook eens testen (al heb ik kleding fotograferen MET kind maar opgegeven).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *