Banana Tinny dress & hacked back tutorial

Banana Tinny dress open rugpand

Vorig weekend was ie al klaar, deze Tinny jurk. Jente was zo enthousiast dat ze hem meteen aan wou. En dat ze er ook meteen boterhammetjes met choco (vooral choco dus) op morste. Morste als in: vlekken overal. Die avond leek het mij een goed idee om er met stevig wat vlekkenverwijderaar op te zitten. En toen kleurde de blauwe stof lichtjes paars… En de vlekken zaten er nog steeds op. Gelukkig zat de banaanapplicatie er nog niet op en kon ik die op de meest opvallende vlek strijken. Onze huppelmie is nog meer dan tevreden met haar “bahaan” kleedje. Dus ik besloot om toch wat kiekjes te maken.


“Kiekjes en koekjes”, zo zou ik onze fotoshoots kunnen noemen. Die vier nicnacjes en af en toe op het schermpje komen kijken, zorgen er wel voor dat ze meestal meewerkt, dus je hoort me niet klagen (en haar – meestal – ook niet πŸ˜‰ ).

Banana Tinny dress open rugpand

Ik vond Lies haar idee voor de achterkant van de Tinny jurk heel leuk! Deze fervente Tinny naaister liet de rits weg. En omdat ik soms wel te vinden ben voor ‘simpel dat er toch heel tof uit ziet’, besloot ik me te laten inspireren door haar Tinny hack.
Ik deed er nog een klein schepje bovenop door de rugpanden iets verder te knippen bovenaan (zodat de rug echt openstond) en te laten overlappen onderaan. Zo is er een mooi stukje blote rug te zien.

Ik maakte de basis Tinny met kapmouwtjes en het gefronste rokdeel. Onze mini meid moet toch nog een groeischeut gekregen hebben de laatste twee weken, want deze 18m wordt toch wat aan de korte kant. (Handen in de lucht = bijna navel zien.)

Banana Tinny dress open rugpand


Hier even een kleine tutorial over hoe ik het rugpand aangepast heb. Het rokdeel hier is in twee delen en gefronst waarbij de naden aan de zijkant zitten. Hier raakt het jurkje zo perfect over haar hoofd, handig dus.

Plak een blad aan het patroondeel van het rugpand en zet onderaan een streepje een eind (ik koos voor 7cm) naast de rand van het rugpand.
Banana Tinny dress open rugpand

Zet een streepje op 1cm van de rand van het rugpand bovenaan.
Banana Tinny dress open rugpand

Verbind deze twee punten met een schuine lijn. Je kan hier evengoed de rand van een schaal, kom, lamp, fotokader, … als lat gebruiken. πŸ™‚
Banana Tinny dress open rugpand

Knip uit en knip dit tweemaal uit de buitenstof en uit de voering. Naai tussen de buitenstof en voering telkens een koordje. Ik gebruikte strookjes van de voeringstof die ik met deze tip van Griet heel makkelijk tot touwtjes omvormde. Leg de panden mooi op elkaar wanneer je het rokdeel eraan wil stikken. Check dus even of ze 7cm – of hoeveel jij gekozen hebt- overlappen onderaan.
Banana Tinny dress open rugpand

Banana Tinny dress open rugpand

Stof: De blauwe stof kocht ik bij IKEA. De grid stof kocht ik bij Bambiblauw (mini restje van hier). Applicatie kocht ik bij Zeeman.
Patroon: Tinny jurk van StraightgrainΒ 

Posted in Sewing and tagged , , , , , , .

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *