Little pink top

Tamarillo top

Of we een topje wilden maken met een stofje uit haar collectie, vroeg Stephanie. Het ging over de Tamarillo top, het laatste gratis patroon dat ze ontworpen heeft. Dat wilde ik wel eens proberen. Zulke basics koop ik eigenlijk meestal, maar ik wilde dit wel even uitproberen. Ik koos online voor een, dacht ik, oudroze stofje. Toen Stephanie het me overhandigde “Ah ja, dat roze stofke.”, merkte ik dat het er in het echt wat rozer uitzag dan in mijn hoofd. Hopelijk ging het goed komen.
Tamarillo top
Ik ben niet zo’n fan van strak aansluitende topjes. Het zijn er niet zo veel, maar ze moeten niet per se geaccentueerd worden, mijn vetrolletjes. 🙂 Dus maakte ik een bredere versie van deze Tamarillo. Ik tekende vanuit de oksel een rechte lijn schuin naar beneden. Ik had onderaan de breedte gemeten van een t-shirt die ik goed vond zitten en tekende dus die lijn tot op dat punt. Geen gecentreerd topje dus, maar eentje dat wijd loopt naar beneden. Het patroon heeft drie opties. Ik koos voor de brede schouderbandjes.
Tamarillo top

Tamarillo top

Ik naaide maat 38 voor mezelf. Volgens de maattabel zou ik een 42 hebben. Ik maakte mezelf wijs dat ik niet goed kon meten en nam dus gewoon mijn confectiemaat. Oef, dat bleek een goeie gok.
Tamarillo top

Tamarillo top

Ik heb de indruk dat deze little pink top hier veelzijdig gebruikt gaat worden. Mijn voornemen voor tijdens mijn verlof binnenkort is om terug (ik heb ooit eens twee lessen gedaan) yoga te gaan doen. Kwestie van volledig zen te zijn tegen dat we terug gaan werken. Alvast één outfit die daarvoor klaar ligt dus.
Dit weekend heb ik het topje gecombineerd met een zwarte plissé rok en sneakers. Comfy en familiebezoekjesproof.
Tamarillo top

Tamarillo top

Dank je, Stephanie, voor het fijne patroon en het roze stofje dat toch wel redelijk goed gekomen is. 🙂 Heel veel succes met jullie nieuwe creatieve concept. Het TV-meubel en het memobord staan hier trouwens alvast op mijn lijstje!
Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , .

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *