Pears and stripes

Pears and stripes

Stoffenverwennerij was het hier voor mij deze lente. Ik won maar liefst drie keer een meter stof. Dit perenstofje van Elvelyckan Design was één van deze drie. Ik wou het verwerkt hebben vóór onze vakantie goed en wel startte. Op de valreep dus, want het is hier nog een weekje werken en dan een heel tijdje niet. En pakt dat dat deugd gaat doen. Hopelijk ook voor mijn naai-mojo. Dat naaimachien staat naar mijn goesting iets te veel stil naast die ‘geknipt-en-klaar-om-in-elkaar-te-zetten’-stapel.

Pears and stripes

Pears and stripes

Dit setje lag eigenlijk al een tijdje te wachten op foto’s. Toen Jente er zaterdagochtend op stond om dit aan te trekken, greep ik mijn kans om wat foto’s te nemen. Heel vertederend kwam ze vertellen: “Ik vind kleedjes passen leuk, mama.” — Smelt… Stilstaan vond ze minder leuk gisteren, dus het werd wat improviseren.

Pears and stripes

Pears and stripes

Met de perenstof maakte ik een overgooiertje met het patroon ‘schoolhouse pinafore’ van Too Sweets. Het patroon is oorspronkelijk bedoeld voor niet-rekbare stoffen, maar het werkte heel goed met deze tricot. Alleen vind ik het prijs-kwaliteit iets minder, dit patroon. Wat je krijgt is een tabel met afmetingen (in inches) op de laatste bladzijde van de tutorial. Het hele stuk bestaat uit rechthoeken. Als ik betaal voor een patroon, vind ik het wel fijn om het te kunnen printen en knippen zonder dat ik het zelf nog eerst moet tekenen. Ik voegde ook een beleg toe aan de tailleband vooraan zodat de afwerking aan de binnenkant iets netter oogt. Voor mijn bijna 2,5 jarige maakte ik de 12m die ik nog versmalde. Het resultaat is een heel vrolijk jurkje zoals ik had gehoopt zo bij die perenstof.

Pears and stripes

Pears and stripes

Het T-shirt erbij is een Fons & Sien, mijn gratis patroon dat ik in een maatje groter maakte. Ik hoop die grotere maten hier gauw nog verder aan te vullen. Het stofje kocht ik, samen met een hele hoop andere (ik had zelfs geen verzendkosten vanuit Finland – oepsie) bij Elvelyckan Design. (Een tijdje daarna heb ik die peren er nog bij gewonnen. 🙂 )
Pears and stripes
Deze outfit gaat zeker mee op reis en zal deze zomer nog veel bovengehaald worden. Vrolijk speelgerief. Nu is het misschien tijd om eens de effen outfits aan te vullen in Jente haar kleerkast na al die vogels, vissen en peren. 🙂
Pears and stripes
Stof: Peren en streepjes gewonnen en gekocht bij Elvelyckan Design
Knoopjes gekocht bij Hexagoon Leuven

12 Comments

 1. sewbel
  10 July 2017

  Waw, prachtig! Zo’n unieke kleuren, en heel leuke print, die peertjes ;-). Wat een lief schattig snoetje heeft jouw kleine meid!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 July 2017

   Dank je wel! Zo lief!

   Reply
 2. petiteboutdechouleen
  10 July 2017

  Zo schattig. Zalig mooie foto’s trouwens

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 July 2017

   Dank je! x

   Reply
 3. Hanneke
  10 July 2017

  Wat een heerlijk setje! Supercute!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 July 2017

   Mercikes! Het zit alweer in de was. Gaat veel dienst doen, denk ik. 🙂

   Reply
 4. Davina
  10 July 2017

  heel mooi in deze combinatie! Who needs plain when you can have prints? 🙂

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 July 2017

   Merci!! Haha, jep, ik zit duidelijk in een ‘prints’-fase.

   Reply
 5. Annick @ MinnieMie
  10 July 2017

  Zalig! Alweer een super mooie outfit!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 July 2017

   Mercikes! Zo lief van je!

   Reply
 6. Mimaloki
  11 July 2017

  Dit vind ik prachtig! Moest ik een meisje hebben zou haar kast ermee volhangen. Echt keischoon!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   12 July 2017

   Amai, dank je wel! xxx

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top