Gymboys for my girl: Eva Mouton herfstcollectie voor Bambiblauw deel 1

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Lang moest ik niet nadenken. De ‘gymboys’ uit de nieuwe Eva Mouton collectie van Bambiblauw spraken me meteen aan. Ik zag ook al meteen Jente haar outfit voor me. Een stoere bomber uit die stof en een lieflijk jurkje eronder in mijn lang gekoesterde rode grill van See You at Six. ‘Meta-twinning’?! Of hoe heet dat wanneer je eigen outfit matcht met de outfit van de mannetjes op je outfit?

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw
Gymboys Eva Mouton Bambiblauw
Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Om totaal over the top te gaan, naaide ik er nog snel een  onderbroekje bij uit Eva’s gymboys met dit patroon. Een ‘dessertje’ na het bomber-naaien. Want dat laatste ging niet vanzelf. Ik naaide de Sallie jas uit La Maison Victor. Een kort en stoer modelletje (ik maakte de 92 voor mijn kleine 2,5 jarige). Ik weet niet of ik het op de vermoeidheid en mijn ‘pregnancy-brain’ mag steken, maar ik zag niet steeds goed hoe het ding in elkaar moest. Ik sukkelde met de paspelzakken en gebruikte uiteindelijk deze tutorial opnieuw. Toen kwam het min of meer goed. Het afwerken van de boord onderaan lukte me ook niet zonder ‘ge-ziet-dat-toch-niet’-compensatie. En aan de rits rekte de stof iets te veel mee zodat mijn gymboys eerst niet meer op dezelfde hoogte stonden. Als je deze Sallie jas maakt in rekbare stof, misschien best ook de zijkant van de voorpanden zelf (en niet enkel het beleg) verstevigen.

Al bij al, gezien mijn geknoei, vind ik het resultaat, vooral door de combinatie met deze stof, best geslaagd. Misschien toch overwegen om er nog eens eentje te maken. Want het staat haar wel leuk, al zeg ik het zelf.

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw
Gymboys Eva Mouton Bambiblauw
Gymboys Eva Mouton Bambiblauw
Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Het jurkje is opnieuw een Feliz jurkje van Straightgrain. Ik maakte er hier al eentje en wist al dat er nog wel enkele zouden volgen, zo’n leuk patroon. Ik maakte opnieuw de 2 jaar. Deze keer fronste ik voor- en achterpand en maakte ik de versie met driekwart mouwen.

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Ik koos opnieuw voor een rits. Want achter een kleuter aanhollen door mijn living en keuken om knopen toe te doen, is tegenwoordig één van mijn minder geliefde bezigheden. Die kleuter heeft enerzijds een grappige interesse in kleren (ze ziet altijd wanneer wij iets nieuws/anders/… aan hebben en is best enthousiast als ik iets gemaakt heb) en anderzijds doet ze niet liever dan het ons zo moeilijk mogelijk maken om haar die kleren aan te doen. Beeld je nu gerust zo’n klein dropje in dat overal op en over kruipt, rolt, vliegt, springt, … in haar nakie.

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Gymboys Eva Mouton Bambiblauw
Maar goed, terug to the point.
Dit is  mijn ‘deel 1’ van de nieuwe Eva Mouton herfstcollectie voor Bambiblauw. Er zijn nog drie andere leuke prints (katten, alpaca’s en zwanen!), waarvan je er hier deze week nog eentje gaat zien. Opnieuw zijn deze toffe prints gedrukt op de heel fijn te verwerken french terry die we van Bambiblauw gewoon zijn. Gymboys Eva Mouton Bambiblauw
Hier vind je vanaf vandaag nog meer Eva Mouton inspiratie:

 

 

Kijk ook zeker uit naar de andere prints van Bambiblauw, bijvoorbeeld de ‘monochromes’ collectie. Ik maakte er zelf hier en hier al iets uit.

En toch nog even deze foto. Real life. Toen ze eindelijk die rits had toegekregen, moest hij terug open. 🙂 Dat gezicht kunnen vastleggen op foto, doet me wel glimlachen. We zien het namelijk best vaak, dus fijn om dit binnen enkele jaren eens terug te zien. Of wanneer ze puber is en nog twintig andere van deze uitdrukkingen in haar gamma heeft. 🙂
Gymboys Eva Mouton Bambiblauw

Dank je om te komen lezen!

Stof:
Bambiblauw Eva Mouton Gymboys
Rode grill gekocht bij See You at Six
Patronen:

29 Comments

 1. leinemein
  14 November 2017

  Mooi zeg!! Waar vond je de bijpassende boordstof?

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   14 November 2017

   Mercikes!!! De boordstof komt van bij Hexagoon. Al een tijdje geleden, maar dat is eentje die ze al lang hebben en nogal standaard in hun assortiment hebben.

   Reply
 2. Miet Aertsen
  14 November 2017

  Wauw, wat een prachtig geheel weeral! Echt supermooi! En wat pasden rits en boordstof goed bij de stof, waar vond je ze? Echt veel ♡♡♡ voor deze outfit!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   14 November 2017

   Merci, Miet, zo lief!! De boordstof had ik nog liggen, super toevallig, komt van bij Hexagoon. En de rits van bij Lanalotta.

   Reply
 3. Lynn Vandezande
  14 November 2017

  Haha, metatwinning, ik denk dat ge net een nieuw concept uitvond!
  Superieur weer, het was het zwoegen en zweten waard!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   14 November 2017

   Ik vond het concept uit toen ik daar midden in de nacht in de zetel verzeild geraakt was 😉

   Reply
 4. van miek
  14 November 2017

  Dit is way too cute!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   14 November 2017

   Merci!!! x

   Reply
 5. eva
  14 November 2017

  Mooi mooi! De mijne ziet er hetzelfde uit, en toch ook weer niet door de andere kleur boordstof 🙂 Ik wilde trouwens ook iets doen met de roestige grid die hier nog lag maar kon er uiteindelijk geen afstand van doen, uit hou hem voor mezelf! En wat bombers betreft: de Ollie vind ik een super patroon en dito uitleg (inclusief paspelzakken).

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   14 November 2017

   Oh ik ben al benieuwd naar de jouwe! Ik vind echt dat die stof ‘bomber’ schreeuwt! Misschien toch maar eens die Ollie proberen. Merci voor de tip! En ja, die grid, dat pikte ook wel om zo’n mooi stofje weeral voor de dochter te gebruiken. 🙂

   Reply
 6. Griet de smedt
  14 November 2017

  Schattig!!!!

  Reply
 7. nickyheyvaert
  14 November 2017

  Wauw, topcombinatie die 2 stoffen samen! Ik ga van metatwinnigncopycatten moeten doen vrees ik xx

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   15 November 2017

   Haha, merci. En ga uw gang! 🙂 Jouw woord vind ik anders ook wel zalig gevonden, ga ik onthouden als ik nog eens een outfit van jou wil copycatten. 🙂

   Reply
 8. LaFilleHella
  14 November 2017

  Echt prachtig! Hihi die foto waar dat onderbroekje komt piepen <3 Wat een mooi plaatje, helemaal af!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   15 November 2017

   Mercikes! Ze vond het zelf ook wel geweldig dat ze een matching onderbroek aan had. 🙂

   Reply
 9. sewbel
  14 November 2017

  Prachtig gematched zeg, de ganse outfit! Zo’n leuke post alweer om te lezen, met veel herkenbare oh zo grappige dingen van je kleine en over- schattige peuterpubertje 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   15 November 2017

   Oh merci, zo lief! Mja, een peuterpubertje (kleuterpubertje, is dat een woord?) kan je haar wel noemen. 🙂

   Reply
 10. majella vandeputte
  14 November 2017

  100% cute
  100% geslaagd

  Reply
 11. Ellen @ NellieEllie
  15 November 2017

  Wauw, zo leuk! Niet direct een stofje die ik voor mijn dochter in mijn winkelmandje zou klikken, maar na het zien van deze combinatie begin ik toch te twijfelen… Geslaagd!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   15 November 2017

   Merci! Ik had de combi al in mijn hoofd met die roestkleurige grill, dus het moesten de gymboys worden. 🙂

   Reply
 12. flaflinko
  15 November 2017

  Ik ben keihard gezwicht voor de zwanen en poezen… Schitterende collectie alweer!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   15 November 2017

   Haha, leuk hé, die nieuwe prints. Ben ook fan, was moeilijk kiezen (ik koos de twee andere, hèhè 🙂 ).

   Reply
   1. flaflinko
    15 November 2017

    De coloribus et gustibus … 😀

    Reply
 13. Bieke - Sew Blondes
  15 November 2017

  Kei leuk!!! Heel toffe prints ook weeral, die alpaca’s! Die zwanen!
  Deze gym-mannekes zijn wel heerlijk.. Metatwinning is een concept dat dringend breder uitgewerkt moet worden 😀

  Reply
 14. withlovebyeva
  15 November 2017

  Meta-twinning, za-lig. Ik was ook meteen fan van deze, al zullen het hier eerst de lama’s worden om te verwerken. Maar wie weet maak ik mezelf binnenkort ook zo’n coole turnerstrui! Ik weet alvast waar ik de boordstof kan vinden 🙂

  Reply
 15. Irene
  15 November 2017

  Zaaalig gewoon die turnmannetjes. Ik was ook op slag fan. Maar misschien is een sweater in dat stofje als werkplunje er misschien nét iets over? Benieuwd of er ook versies mee worden gemaakt voor iets oudere meisjes. Het jouwe staat er alvast beeldig mee 😀

  Reply
 16. Lydia
  16 November 2017

  Wat een leuk setje! Ik vind het een verrassende combinatie: zo’n ‘klassiek’ jurkje met een hippe bomber!

  Reply
 17. Katrien | KATRIENETTE
  19 November 2017

  Ik kan alleen maar bijtreden wat de anderen zeggen : mooi mooi mooi! Maar die foto met dat onderbroekje die komt piepen, echt geweldig!

  Reply
 18. […] Ik maakte al de 18m voor mijn brede 11 maand oude baby. Ze zou dus al in de 2j passen. En wil nu dat ik die 2j vorig jaar nog maakte voor mijn smalle kleuter. Die zal voor deze winter nog goed van pas komen voor haar kleine […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top