My first backpack blogtour

My first backpack free pattern blogtour

Ze heeft het weer gedaan! Iris van Oekeboeleke verwent ons weeral met een superschattig naaipatroon. Helemaal gratis op haar blog. Deze keer tekende ze een patroon voor een mini rugzakje en noemde het ‘my first backpack’. Die naam is perfect gekozen! Om twee redenen.
Eén. Omdat het een perfect rugzakje om je kids voor het eerst mee naar school te sturen. Het is compact en toch raakt er veel in. Iris heeft het zelfs in twee maten getekend zodat het zowel voor de kleuter- als de lagere school een ‘eerste rugzakje’ kan zijn.
My first backpack free pattern blogtour
Twee. Omdat het voor een beginner ook ideaal is om als ‘eerste rugzakje’ te naaien. Iris loodst je stap voor stap door het naaiproces. Je kan gewoon de fotohandleiding volgen en het komt helemaal goed. Heerlijk om rustig alle stappen te kunnen volgen. Ik heb het rugzakje op een avond in elkaar gestoken (knippen gebeurde eerder al 🙂 ). Het is een ongelofelijk plezant naaisel. Je ziet het stap voor stap schattiger worden.
My first backpack free pattern blogtour
Deze versie is een verjaardagscadeautje voor de zoon van een vriendin. Die verjaardag is al zo lang geleden dat ik me elke week harder begon te schamen. Ik denk dat dit het wel zal goed maken. Volgens mij is het helemaal haar stijl (en die van haar schattig manneke).
My first backpack free pattern blogtour
Het patroon voorziet twee open zakjes vooraan en een koordsluiting. Daarna sluit het met klikgespen. De riemen achteraan zijn verstelbaar in lengte.

Ik gebruikte een canvasstofje dat al vijf keer van bestemming veranderd is sinds ik het meer dan een jaar geleden kocht. De tassenband had ik nog over van Jente haar rugzakje. De bodem verstevigde ik niet, maar ik gebruikte kraf-tex. Stevig op zich en het geeft iets stoers. Ik liet diezelfde kraft-tex terugkomen aan de sluitingen, in het beleg achteraan en ik gebruikte het ook om het koord af te werken.

My first backpack free pattern blogtour

My first backpack free pattern blogtour

My first backpack free pattern blogtour

Ik ga er zeker nog ééntje maken als deel van Jente haar kerstcadeau (gezien de drukte zal dat wellicht haar ‘ik-word-grote-zus cadeau’ worden een maand later). To be continued.

Rep je snel naar Iris haar blog, maar wees gewaarschuwd. Het is een verslavend patroon!!
Merci Iris, dat ik mocht meedoen met je blogtour en om dit geweldige patroon met ons te delen!
Kijk zeker ook eens bij deze dames voor hun versie van ‘my first backpack’:
Vrijdag 8 december
Bel’etoile

Zaterdag 9 december 

 Smospotten&snoesjes ♥ Noortjeprullemie

Zondag 10 december

Dank je om te komen lezen! x
Stof: canvas, voering, gespen: gekocht op Stoffenspektakel; kraft-tex en tassenband: gekocht bij K-bas; koord, koordstopper en nestelogen: gekocht bij Veritas

7 Comments

 1. Iris Rossaert
  10 December 2017

  Wauw Sofie!! Helemaal overdonderd door je blogpostje! Super super mooi exemplaartje en helemaal weg van je foto’s (zalig met die sneeuwachtergrond). Dankjewel om hem mee uit te testen!!

  Reply
 2. Caro Nijs // Carreaukes
  10 December 2017

  Oooh leuk!!

  Reply
 3. Sylvia @lilyenwoody
  10 December 2017

  Wauw Sofie, op een avondje in elkaar! Echt prachtig de combo van de canvas met kraftex!

  Reply
 4. Jo Bee
  10 December 2017

  Erg mooi! En in een avond klaar, dat klinkt goed. Het rugzakje van mn jongste is laatst stukgegaan .. ik denk dat ik nog maar even wacht met een nieuwe kopen want dan heb ik een goede reden om op te schieten met het maken

  Reply
 5. withlovebyeva
  11 December 2017

  Echt supercool met die kraft-tex. En jij hebt het druk achter je naaimachine tegenwoordig!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   29 December 2017

   Thanks! En klopt, eventjes druk, maar oooh zo leuk! 🙂

   Reply
 6. Khadetjes
  11 December 2017

  Oh, die combinatie met kraftex is plezant!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top