Millie jurk blogtour

Millie jurk blog tour mix it make it
NL / ENG
Ze is terug! De Millie jurk! Ik zat sinds vorig jaar al geduldig te wachten tot onze kleine meid eindelijk in de kleinste maat zou passen. Want ik was meteen fan van het plezante en zwierige patroon van Nicky.

She’s back! The Millie dress! I have been waiting patiently since last year for our little girl to fit the smallest size. Because immediately, I was a huge fan of Nicky’s fun and twirly sewing pattern.

Millie jurk blog tour mix it make it

Enkele maanden geleden vertelde Nicky me dat ze de Millie jurk zou updaten en dat er nog meer maten zouden komen. Ik was dan ook heel blij toen ze me vroeg om de kleinste maat, 2 jaar, te testen. Na een volmondige ‘ja’, een omslagje in de post en tientallen berichtjes (sommige al wat meer on topic dan andere 😉 ) heen-en-weer, kan ik met volle overtuiging zeggen: “getest en meteen goedgekeurd!”

A few months ago, Nicky told me that she would update the Millie dress and that there would be more sizes. I was thrilled when she asked me to test the 2y, the smallest size. After a full blown ‘yes’, an enveloppe in my mailbox and several messages back and forth (some slightly more on topic than others 😉 ), I can say very convincingly: “tested and approved!”

Millie jurk blog tour mix it make it

Millie jurk blog tour mix it make it

De Millie jurk is een patroon voor rekbare stoffen. Een ideale zwier- en speeljurk dus. De ruffles die van voor- tot achteraan over het bovenstuk lopen, maken het specialer en heerlijk girly. De stofkeuze maakt of je Millie jurk er heel feestelijk uitziet of net heel school- en speelproof.

The Millie dress is a sewing pattern for stretchy fabrics. Ideal for twirling and playing. The ruffles reach all the way from the front to back of the bodice and make this a very special and girly dress. The fabric you chose turns your Millie dress into a festive one or into a school- and playproof one. 

Millie jurk blog tour mix it make it

De nieuwe instructies (in het Nederlands en Engels) zijn prachtig geïllustreerd en helpen je doorheen het hele proces. Je kan ook op het patroon de maat die je nodig hebt, selecteren en enkel die printen. Dat vind ik altijd een geweldige optie als ik een patroon koop.

The new instructions (in Dutch and English) are beautifully illustrated and guide you through the entire process. You can also print only the size you need at the moment, an option I always love when buying a sewing pattern.

Millie jurk blog tour mix it make it

Mijn bijna 3-jarige, klein voor haar leeftijd (maar onderschat het ding niet!) past nu perfect in confectiemaat 2 jaar (maat 92). En deze Millie maat 2 jaar past haar perfect! De lengte van de jurk en van de mouwen zijn helemaal in orde. Deze testjurk paste haar dus meteen als gegoten. Jente was zelf in de wolken toen ze haar jurkje zag. “Dat is om mee te dansen!!” zei ze tijdens het passen en ze voegde meteen de daad bij het woord. Rondjes draaien tot ze erbij neerviel. Ik hoop van harte dat haar laaiend  enthousiasme voor die zelfgemaakte kleertjes aanhoudt. Genieten is dit!

My almost three year old, short for her age (but don’t underestimate the little thing!) has a size 2y (size 92). And this Millie fits her perfectly! The length of the dress and the sleeves are just right. Jente herself was over the moon when she saw her dress. “This one is for dancing!!” she said when trying it on and she immediately met her words. I really hope her raging enthousiasm for these selfmade clothes will continue for a long time. 

Millie jurk blog tour mix it make it

Millie jurk blog tour mix it make it

Foto’s nemen was deze keer dan ook een fluitje van een cent. Dat het buiten sneeuwde hielp natuurlijk ook wel om enkele verrukte kleuterblikken vast te leggen op foto. Sneeuw en een ‘dansjurk’, meer moet dat niet zijn. Die namiddag deed deze prinses nog van ‘sneeuwgevecht’: “Hahaaa, mama, ik heef een dikke sneeuwbal tegen je billen gegooid!” (Zolang ze haar adjectieven maar op die plaats laat staan in deze zin, klaag ik niet. Maar als ze wat ouder is, krijgt ze toch een sneeuwbal terug in haar kraag! Ja, dat soort moeder ben ik!)

Taking pictures was a piece of cake this time. Of course, the winter wonderland outside helped to capture some delighted toddler looks on camera. Snow and a dancing dress, that’s all a girl needs. That afternoon, that same dancing queen was throwing snowballs around like crazy: “Hahaaa, mommy, I just threw a big snowball at your but!” (As long as she keeps on using the adjectives in those exact places, I don’t care. But when she gets a bit older, I will reply with a snowball right in the collar of her coat. Yes, I’m that kind of mom.) 

Millie jurk blog tour mix it make it

Hou de komende dagen ook zeker deze blogs in het oog voor meer Millie moois:
Woensdag 13 december
Donderdag 14 december
Vrijdag 15 december
Zaterdag 16 december
 Also keep an eye out for these blogs the next few days for some more Millie makings: 
Wednesday December 13th
Thursday December 14th
Friday December 15th
Saturday December 16th
 
Thanks for having me, Nicky! x
Stof – Fabric: Megan blue fabrics – Creating ideas
Patroon – Pattern: Millie jurk – Mix it Make it

 

Posted in Sewing and tagged , , , .

17 Comments

  1. Ooh, prachtig. Je geeft me ideeën :). Mijn dochtertje heeft net dezelfde schoentjes, en jouw stofje past daar perfect bij. Enkel nog een klein vraagje: tailleert het model eerder klein of groot? Mijn dochter heeft nu een 86.

  2. Pingback: One Millie sunny side up – WenSJe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *