Norino nailed it!

Norino nailed it

Dat Dorothé (Noortjeprullemieeen inspirerende madam met bergen naaitalent is, dat wisten we al. En nu heeft ze een gratis patroon op haar blog staan waar ik meteen hopeloos verliefd op werd. Een stoere, oversized trui, helemaal mijn ding!

Norino nailed it

Norino nailed it

Deze Norino sweater staat in maat 4-6 jaar en 7-9 jaar op haar blog. Ik maakte hem nog eens wat kleiner voor mijn bijna 3-jarige voor wie een 2 jaar perfect past. Allé kom, ik verkleinde dus naar een 2-3 jaar :-). Ik gebruikte daarvoor dezelfde afstanden tussen de lijnen van de 4-6 jaar en de 7-9 jaar. Ik maakte het patroon dus nog eens evenveel korter en smaller. Dat lijkt hier goed te werken!

Norino nailed it

Ik kocht een hele tijd geleden in totaal wel drie meter van deze zwarte grill stof van See You at Six Playtime. Zo’n universele stof die niet uit de mode raakt, daar moest ik zeker genoeg van hebben. Een kwestie van gezond verstand. Het is maar dat dat alvast duidelijk is. Ondertussen heb ik een T-shirt gemaakt voor een vriend zijn verjaardag en deze trui. Jente is alvast enthousiast dat haar papa ook nog een trui krijgt uit deze stof. En dan is die drie meter bijna op hoor. Dus… niet nodig om mij in te schrijven voor ‘extreme verzamelwoede’ of zo hoor.

Norino nailed it

Ik maakte deze maxi rok al een tijdje terug in de prachtige ‘flies’ stof van Chat Chocolat. Ik had bij Fabrik Unik nog een stukje kunnen bemachtigen. Ik rimpelde en naaide vast op een brede, zwarte elastiek die ik recycleerde van een rokje van mezelf. En toen zag ik deze outfit én bleek even later dat Dorothé een patroon zou uitbrengen van de sweater. De rok lag dus braaf (lees: zeer ongeduldig) te wachten op outfitvervollediging.

Norino nailed it

Jente was laaiend enthousiast (understatement) toen ze haar outfit zag liggen. “Ik hou niet van vliegen, maar gelukkig zijn dit geen echte en het is wel een mooie rok hoor.” was het eerste dat ze zei. Dat was nadat ze haar Norino sweater al vijf minuten geknuffeld had. Geloof maar dat zulke reacties van mijn kleuter mij extra veel motivatie geven om haar kleerkast te doen uitpuilen. 🙂

Norino nailed it

Norino nailed it
Onlangs ontdekte ik trouwens dat dat fototoestel dat Jente vasthoudt nog perfect zou moeten werken met een filmrolletje erin. Maar ik vrees dat het zal opgemerkt worden als ik dat ding ineens terug aansla. De kleuter heeft namelijk, meer dan haar mama, een ‘fotograafattitude’ ontwikkeld. Scroll maar even terug door de foto’s. Ze trekt aan het hendeltje, veegt haar haren uit haar gezicht, kijkt door de zoeker, trekt aan de zelfontspanner en zet zich dan met benen over elkaar neer om naar het resultaat te kijken. Het tovert nog steeds een lach op mijn gezicht. Zeker als ze toevoegt: “Kijk mama, ik heef een foto van jou genomen. Hij is zo sattig!”

Norino nailed it

De chocolademond zal je er moeten bij nemen, die merkte ik pas op een eind doorheen de fotoshoot. 🙂

Merci om te komen lezen!

Norino nailed it

Stof:
– Trui: grill black van See You at Six Playtime, gekocht bij Lanalotta (ik zie dat ie bij Bambiblauw nu nog in solden staat 😉 )
– Rok: flies van Chat Chocolat, gekocht bij Fabrik Unik
Patronen: 
– Trui: gratis patroon Norino sweater van Noortjeprullemie
– Rok: rimpelrok zonder patroon

 

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , .

11 Comments

  1. Heel mooie combinatie. MIjn vierjarige heeft echter zo’n modegevoel (hmhm) dat ze geen oversized kledij aan wil… De tweejarige misschien wel, dus ik volg jouw tips om het patroon te verkleinen!

  2. Kun je het patroon van de sweater 4-6 jaar precies op maat uitprinten thuis van je computer of moet je dit dan later nog vergroten? Of moet je bepaalde delen aan elkaar plakken? Sorry maar ik ben nog een beginner.

  3. Wauw! Zo zo mooi! ❤️❤️❤️
    Een grote dankjewel voor het mooie compliment! Hier ga ik echt wel van blozen! 😊
    Nooit gedacht! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *