The eternally matching sweater

sweater skirt & leggings

De afspraak met mezelf dat ik mijn winterstoffen best opgebruik voordat het volgende winter is, lijkt enigszins te lukken. Er werden al veel zomernaaisels gepland (en sommige uitgevoerd), maar hier doen we toch nog even aan ‘tussenseizoen’. Het trui-legging recept gaat hier on repeat. Het is dan ook een ideale schooloutfit. En daar zijn er hier heel wat van nodig. Een supertoffe speelplaats op Jente haar school, maar haar proper terugkrijgen na zo’n dag is onmogelijk. Ze kan het maar gehad hebben, denk ik dan. En ik heb een perfect excuus om haar kleerkast te blijven vullen.

sweater skirt & leggings

sweater skirt & leggings

Ik maakte één schoolproof outfit waarvan de trui ook te combineren valt met een wat feestelijkere touch: de gouden plissé rok. Ik kocht in een impulsieve bui een half metertje van dit geweldige blingbling stofje bij Fabrik Unik (één van mijn favoriete webshops van het moment) en in no time werd die omgetoverd tot een rokje. Gewoon snel vaststikken op een elastiek en zomen is niet nodig bij dit stofje. Er staan hier wel wat feestelijke momenten op de planning, dus die rok komt nog van pas. En lichtjes op de groei gemaakt, doet dit exemplaar het volgend jaar misschien ook nog. Groot feest was het alleszins al tijdens het maken van de foto’s. Dansen en springen in die rok zijn blijkbaar onvermijdelijk. 🙂 What a little bling can do to a girl.

sweater skirt & leggings

sweater skirt & leggings

sweater skirt & leggings

De legging is een viola legging van La Maison Victor. Dat patroon ligt hier klaar op mijn naaitafel, raakt nooit terug opgeborgen wegens veelvuldig gebruik. Deze keer gebruikte ik en restje van Wouter zijn T-shirt en liet de strepen verticaal lopen.

sweater skirt & leggings

sweater skirt & leggings

sweater skirt & leggings

Voor de trui gebruikte ik het patroon van de Fons shirt (in één maatje groter dan wat Jente gewoonlijk draagt, voor het baggy effect) en zette er een band aan onderaan. De stof is de dusty green combi stof van Bloome Copenhagen. Met de blauwe variant ervan maakte ik al deze jurk. Heel aangename stoffen om mee te werken en plezant met de matching boordstof.

sweater skirt & leggings

sweater skirt & leggings

Het zorgen voor ‘zusjestwinnen’ is precies sterker dan mezelf. Niet dat ze hun outfits samen gaan aandoen of zo, maar minirestjes verwerken tot babyoutfits, is gewoon zo gemakkelijk. Zusje kreeg daarom ook een truitje, wel in de ‘bears’ zelf, met een ruffle onderaan in de boordstof. Ik gebruikte het patroon van de shirt met enveloppehals van de Dromenfabriek, maat 56. Die maat paste voor Jente indertijd vanaf het begin. Ik maakte er een legging bij in de streepjesstof met het patroon van de babylegging van Emma en Mona, geknipt zonder naadwaarde voor een ‘newborn versie’.

baby outfit bloome

Ik kan al niet wachten om ons vers minimensje in deze outfit te proppen. Misschien vandaag? Misschien morgen of volgende week? Wij wachten (on)geduldig af.
Dank je om te komen lezen!

sweater skirt & leggings

 

Stof:

Truitjes: Dusty green bears + combi + boordstof gekocht bij Bloome Copenhagen
Plissé rok: Gouden plissé gekocht bij Fabrik Unik
Leggings: Streepjesstof gekocht bij Elvelyckan Design
Patronen:
Plissé rok: rimpelrokje zonder patroon
Leggings: Viola legging van La Maison Victor + babylegging van Emma en Mona

 

13 Comments

 1. eva
  28 January 2018

  Wat een geweldige outfits weer, Sofie! Elke keer heb ik een beetje heimwee naar 10 tot 15 jaar geleden, toen mijn dochters nog prutskes waren en ik dit ook had kunnen maken… Too cute! Nu zijn het gigantische lappen stof en is het schattigheidsgehalte totààl verdwenen 🙁
  Maar kom, ik geniet hier mee en kijk alvast uit naar dat kleine zusje. Succes met de bevalling!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   28 January 2018

   Oooh merci, zo lief seg! Ik hou jullie sowieso op de hoogte ;-). Er zit gelukkig in jouw kinders ook nog heel wat schattigheid als ze zo tof poseren, vind ik toch, ondanks de grote lappen stof. 🙂

   Reply
 2. Ellen @ NellieEllie
  28 January 2018

  Wat een top-outfit!! En dat twinnen staat hier ook op de planning, al moet ik nog enkele weekjes langer wachten dan jou. Allesinds heel veel succes bij de bevalling en geniet van jullie eerste momenten met z’n viertjes!

  Reply
 3. Carla
  28 January 2018

  Prachtige outfits heb je gemaakt!Spannend,hé zo aftellen tot jullie baby komt.

  Reply
 4. Annick @ MinnieMie
  28 January 2018

  Heel erg mooi! Eloise wil deze outfits ook, vooral die gouden rok doet haar oogjes blinken!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   29 January 2018

   Haha, die rok deed hier ook de grootste blinkjes verschijnen. Zo simpel en mega dankbaar naaisel. 🙂 De plissé staat in solden, zag ik. Maar misschien wil jij nu eerst je kast ‘leegnaaien’. 🙂

   Reply
 5. Majella
  28 January 2018

  Waauwie!!!
  Dit is super zeg.
  Ik vind de viola legging ook de max!

  Reply
 6. Bieke - Sew Blondes
  29 January 2018

  Aftellen maar! Wat een fashionable duo zusjes jij zal hebben jong, zo tof! Hier ook fan van de Viola legging, alleen worden ze niet als broeken gedragen, daar vind ik M&M te oud voor 😀

  Reply
 7. withlovebyeva
  29 January 2018

  Nu dacht ik écht (ik weet niet waarom) dat dat een broertje ging worden! Wat een leuke verrassing, meisjesnaaien is zoveel leuker 😉 De trui legging combi is twee keer helemaal mijn ding!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   29 January 2018

   Haha, verrassing! 🙂 En inderdaad, ik heb nog duizenden jurkjes in mijn hoofd.

   Reply
 8. Sylvia
  29 January 2018

  Super outfits! Zo’n gouden rok naaide ik met oudjaar voor mezelf, een topstuk! Ik duim mee dat jullie snel met z’n vieren zijn 😉

  Reply
 9. Nicky Heyvaert
  29 January 2018

  Ik wil gerust mee twinnen, zo’n coole outfits 😄! Jente moet echt zo hard the cool kid zijn in haar klas, zalig 😎😍 en afteeellleeeeen xx

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   29 January 2018

   Hihi, cool inderdaad! En de attitude to match vooral. 😉 Kom maar eens op babybezoek met jouw coolerds en dan laten we ons volledig gaan! 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top