Isa dress inside out: Blogtour Isa dress, sweater & top

Isa dress inside out

Een patroon met de naam van mijn kersverse dochter! Dat móest ik gewoon wel helpen testen. Niet alleen daarom, maar ook omdat ik meteen verliefd was op de pasvorm en de grote hoeveelheid aan opties. Ik heb het over de Isa jurk, sweater en top van Bel’Etoile. Isabel werkte keihard om hier een geweldig patroon van te maken en het is echt een toppertje geworden. Het patroon is te verkrijgen in pdf-versie of in papieren versie en gaat van maat 80 tot 158. Je kan een sweater, croptop, sweaterjurk, jurkje met rimpelrok en met of zonder zakken maken en je kan variëren met de colorblock optie die voorzien is aan de mouwen en op het voorpand. Eindeloos veel mogelijkheden dus.

Ik koos hier voor de jurk met colorblock V vooraan en rimpelrok. Op basis van borstomtrek in de maattabel, koos ik voor de 86 voor Jente. Ik verlengde wel tot een 92 voor mijn 93cm grote meid. De pasvorm is perfect zo.

Isa dress inside out

Dankzij de geweldige uitleg in de tutorial over het in elkaar zetten van de colorblock V, ben ik er vrij goed in geslaagd om die V mooi te krijgen. Ik moet toegeven dat ik zulke colorblock opties steevast vermijd omdat die punt toch altijd een ‘bobbel’ heeft. Door de uitleg braaf te volgen, bleek dat dus best goed mee te vallen. Merci, Isabel, om mij over de V-angst heen te helpen. 🙂
Isa dress inside out
Na het zien van deze creatie van Noortjeprullemie, naar een idee van Debora, wou ik ook experimenteren met het gebruiken van de ‘foute kant’ van french terry. En ik ben er heel erg tevreden van. Ik denk dat ik een nieuw soort stoffenverslaving ontwikkeld heb. Vanaf nu bekijk ik altijd beide kanten van de stof als ik ga stoffenshoppen.
Isa dress inside out
Jente is ongelofelijk content met haar nieuwe jurkje, want er staat de V van ‘Vake’ op. “De V van Vake, mama! Want Vake is mijn dikke vriend!” En terecht dat ze dat vindt. Mijn vader gaat als geen ander mee op in Jente haar kleuterfantasie en speelt mee ‘schooltje’, ‘crèche’, ‘pistaurant’ (restaurant, mocht dat niet duidelijk zijn) en hij geeft haar ‘opdrachtjes’. Jente moet dan raden wat hij tekent en hoeveel stuks van iets. En in Vakes turnles worden allerlei oefeningetjes voorgedaan die leerling Jente dan moet nadoen. Dolle pret. Voor beide denk ik. Alleen is Vake vermoedelijk nét iets meer moe ‘s avonds dan Jente.
Isa dress inside out

Ben je, net als ik, fan van het patroon? En wou je dat er ook een vrouwenversie bestond? Ideaal, want bij aankoop krijg je tot 1 april 2018 het patroon voor de Isa sweater voor vrouwen helemaal gratis.

Isabel, een dikke merci dat ik deel mocht uitmaken van je testteam! Er gaan hier nog veel Isa’tjes volgen. En dan bedoel ik jurkjes en truitjes, geen baby’s.
Isa dress inside out
Patroon: Isa dress & sweater – Bel’Etoile (gratis patroon Isa sweater voor vrouwen bij aankoop van het meisjespatroon)
Stof: Donkergroene french terry gekocht bij Pauli. Gele french terry gekocht bij Fabrik Unik

 

Posted in Sewing and tagged , , , , , .

7 Comments

  1. Lieve Sofie, dankjewel voor je mooie blogpost!
    Wat ben ik fan van jouw versie en je V, die is perfect :-).
    Hartjes voor Jente <3

  2. Pingback: The “I’m a big sis” present – WenSJe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *