Sporty Nelly

Nelly dress patch

Hoe plezant was het om deze outfit te maken. Zowel het jurkje als de patch! Ik heb me geamuseerd. De Nelly dress is een nieuw gratis patroon in sewing town en het zit op één-twee-drie in elkaar. Dat heeft Neeltje van Smospotten & Snoesjes goed gezien.

Nelly dress patch

Ik koos voor een super-superdun structuur tricot stofje dat ik een hele tijd geleden kocht bij Fabrik Unik. Dunne flodderstofjes zijn ideaal voor dit patroon. Hoe plezant het naaien verder was, het stofje was wel redelijk moeilijk te zomen, het bleef af en toe vastzitten onder mijn machine en ik kreeg de draadspanning heel moeilijk juist. Met wat tornen en het nodige strijkwerk kreeg dit naaisel uiteindelijk toch een ‘voldoende, maar met één oog dichtgeknepen’.

Nelly dress patch

Nelly dress patch

De elastiek maakte ik ook precies iets te groot, dus het jurkje hangt iets te laag en fronst niet zo mooi als bedoeld (Ik knipte al maar een lengte van 42cm, je denkt dan toch dat dat goed strak zit rond een buik van 3,5 jaar, maar nee hoor. Herfstvakantie wordt dus vetmestvakantie hier. ;-)).

Nelly dress patch

De patch maakte ik ook zelf deze keer. Na een gezellige workshop te volgen bij Laurence, kwam het er nog niet van om mijn iets te ambitieus punchneedle werkje af te werken. Het ligt me nu nog steeds aan te staren, want ik besloot om gewoon met iets kleiners te beginnen. Ik tekende een cirkel met een aantal kromme lijnen in, punchte met enkele tinten groen et voilà. Mijn tweede patch ligt hier ook al klaar voor op een volgend jurkje. Verslavend, be warned. 😉

Nelly dress patch

Nelly dress patch

Patroon: Gratis patroon Nelly dress van Smospotten & Snoesjes
Stof: Dunne structuurtricot gekocht bij Fabrik Unik

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *