GIVEAWAY + Teddy bomber tutorial

 

 

Edit: Bekijk ons filmpje van de aangepaste versie van deze tutorial: 

 

 

Een giveaway en een tutorial. Dat heb ik in de aanbieding vandaag. Al een tijdje speel ik met het idee om van de Teddy sweater een bomber versie te maken. Jente heeft heel wat truien, maar zo van die vestjes, dat ontbreekt soms in haar kast. Ik hoor het ogengerol tot hier! Ja hoor, het kind ‘ontbreekt’ soms dingen in haar kast!

 

Toen Lieve van Stik-Stof me een berichtje stuurde, besloten we om samen een mooi cadeautje weg te geven: Een teddy patroon met mooie stofjes erbij om een sweater, jurk of playsuit te maken. Ik koos voor deze vrolijke Lotte Martens french terry en de perfect bijpassende marsala boordstof van See You at Six. Neem een kijkje op de Facebook pagina van WISJ en maak kans op dit pakketje!

Ik ging zelf ook alvast aan de slag met deze stoffen. Nog een Teddy sweater voor Jente, daar had ik even niet veel zin in. Isa had al een rode teddy, dus dat was ook geen optie. Dit was dus het goede moment om het idee van de Teddy bomber te realiseren. En ik nam meteen enkele simpele fotootjes. Als je het Teddy patroon hebt, kan je er met deze tutorial heel eenvoudig een bomber versie van maken. Enjoy.

1. Knip het bovenste en het onderste voorpand telkens in 2 stukken in plaats van op de stofvouw en verbreed deze panden met 3cm aan de kant waar de stofvouw was geweest (in het midden). (De 4cm op de foto klopt niet!)

Zet je Teddy in elkaar volgens de tutorial van het patroon. Alleen heb je nu twee voorpanden. Aan de hals en zoom zal de afwerking voor de bomber anders zijn. Overlock de binnenkanten van de voorpanden en strijk ze 2cm om naar binnen.

Vouw de zoomboord dubbel in de lengte en naai de korte uiteinden aan elkaar.

Keer binnenstebuiten.

 

Leg de zoomboord met de toegenaaide zijkant gelijk met de zijkant van de bomber. Het omgestreken stukje van de bomber blijft naar binnen gevouwen.

Vouw de omgestreken 2 cm nu in de andere richting overheen de zoomboord. De zoomboord zit nu tussen de goede kanten van de bomber.

 

Doe dit aan beide kanten.

 

Naai de zoomboord vast (ik speld altijd het midden van het achterpand en het midden van de boord op elkaar en rek de boord dan uit tijdens het naaien). Vouw dan je boord open (zoals aan de rechterkant van de bomber op de foto).

 

 

Meet de lengte van de halsopening.

 

Knip een boord met als lengte 80% van de halsopening. Ik nam een breedte van 7cm in totaal.

 

Vouw de boord dubbel in de lengte en markeer 5cm aan elke kant.

 

Knip een schuine, licht bollende hoek van de boord.

 

Vouw de boord dubbel en knip aan de andere kant dezelfde vorm hoek eraf.

Leg het smalle uiteinde van de halsboord gelijk met de plooi die je gestreken hebt (zelfde principe als bij de zoomboord). Speld het midden van de halsboord aan het midden de halsopening van het achterpand.

 

Vouw het omgestreken flapje opnieuw om overheen de halsboord en speld vast. De halsboord zit nu tussen de goede kanten van de stof.

 

Naai vast en rek de halsboord lichtjes uit tussen de speldjes. Plooi de halsboord naar buiten. Klaar. Als je niet graag hebt dat je halsboord overlapt vooraan, kan je iets verder van de rand vastspelden in plaats van helemaal in het hoekje zoals hier.

Zet drukknoopjes aan beide kanten. Je kan nog even de zijkanten vaststikken op 1,5cm (het omgestreken stuk), maar dat hoeft niet per se. De knoopjes houden het flapje ook op z’n plaats.

 

Stof: Lotte Martens french terry & See You at Six boordstof van bij Stik-Stof
Patroon: Teddy patroon 

 

 

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , .

5 Comments

  1. Schattig! En mooie uitgebreide beschrijving ook.

    De bomber wordt zo wel breder vooraan, toch? 8 cm extra waarvan 4 weggevouwen, en 2 cm overlapt, blijft 2 cm extra…🤔 Was dat je bedoeling? Bij een knopenpad van 2 cm heb je eerder 3 cm extra per kant nodig, de knoopjes komen op de oude mv, daarnaast 1 cm knopenpad, en 2 cm onderslag, zou ik denken. Altijd lastig beredeneren….

  2. Oh, wat mooi! Dat ga ik gelijk uitproberen. Ik ben beginnend naaister en heb al met veel plezier een aantal teddyjurkjes gemaakt. Het gebruiken van knopen vind ik zelf nog wel spannend…bang dat ik hem daarmee alsnog verknal…Mag ik vragen wat voor soort drukknopen je gebruikt hebt?
    Groeten Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *